Δευτέρα, Μαΐου 11, 2009

Μεγάλε δεν γλιτώνεις... Λούσιμο στις ευρωεκλογές και ξύρισμα στις εκλογές!


Τι πιο φυσιολογικό, από το να γίνει ο Καραμανλής Λούης; Τι να κάνει ο άνθρωπος; Ήθελε πριν από πεντέμισι χρόνια να το παίξει σκληρός και άτεγκτος σε θέματα ηθικής, αλλά δεν του βγήκε. Μόνο απέναντι στον Τσιτουρίδη που τον έπαιρνε ήταν σκληρός. Δύο φορές τον παραίτησε για λόγους ηθικής τάξεως. Τη μία για τη μεταγραφή του γιου του και την άλλη για τα ομόλογα που αγόρασαν τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά με τη δικαιολογία ότι είχε επιλέξει ως συνεργάτη κάποιον που είχε εμπλακεί σε χειραγώγηση μετοχών. Από μακριά φαινόταν ότι είναι κινήσεις για το θεαθήναι, αλλά μετά από πεντέμισι χρόνια ο Καραμανλής προΐσταται μια κοινοβουλευτικής ομάδας 150 βουλευτών τους οποίους συνδέουν κοινά προσωπικά πολιτικά συμφέροντα. Ψήφισέ με να σε ψηφίσω. Μη με παραπέμπεις για να μην σε παραπέμψω.

Ήδη έχει σχηματιστεί ξεχωριστή κοινοβουλευτική ομάδα από όσους έπρεπε να έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, αλλά τη γλίτωσαν επειδή είναι βουλευτές της ΝΔ. και τώρα φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο του Καραμανλή ο οποίος είναι μεγάλος δημοσιοσχεσίστας που μπορεί να ξεπερνά και τον Αβραμόπουλο. Τόσα χρόνια το παίζει κεντροδεξιός και καλά εκσυγχρονισμένος που δεν έχει σχέση με την παλιά δεξιά. Αλλά η πραγματική του εικόνα είναι αυτή που φαίνεται από τις πράξεις του. Δεν διστάζει να δώσει ο ίδιος εντολή στην κοινοβουλευτική ομάδα να παραγραφούν οι όποιες ποινικές ευθύνες προκύψουν για υπουργούς της κυβέρνησης σε οποιαδήποτε υπόθεση.

Μα με ψήφο απαλλαγής, μα με αποχή από την αίθουσα της Βουλής μα με την ψήφο του ίδιου του Καραμανλή, μα με το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής η πολιτική απόφαση του Καραμανλή είναι ότι καλύπτει όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς του. Δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα, δεν του περισσεύει κανείς. Αν δεν ψηφίσει ο ίδιος, δεν περνάει καμιά απαλλαγή ή κανένας νόμος. Δεν υπάρχει κυβέρνηση.

Φυσικά με την περίπτωση πρόωρων εκλογών ούτε συζήτηση. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να πάει και να αυτοκτονήσει πολιτικά, τώρα που όχι μόνο η ΝΔ έχει τη βούλα των σκανδάλων στο μέτωπο, αλλά και ο πρωθυπουργός προσωπικά έχει πάρει απάνω του την αθώωση χωρίς παραπομπή στη Δικαιοσύνη όλων των εμπλεκόμενων βουλευτών. Πολύ περισσότερο που με την κίνηση Βερελή κατάλαβε ότι και οποιαδήποτε προσπάθεια συμψηφισμού θα πέσει στο κενό γιατί στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνον η ηγεσία αποφασισμένη, αλλά και απλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν διατελέσει υπουργοί και οι όποιες ποινικές ευθύνες ακόμα και αν προκύψουν έχουν παραγραφεί, δείχνουν ένα άλλο ήθος σε σύγκριση με το τι κάνει ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές της ΝΔ που είναι σε ανάλογη θέση.

Σκεφτείτε ότι πράγματι η ΝΔ δεν θα βρισκόταν εδώ που βρίσκεται, αλλά θα είχε το ηθικό πλεονέκτημα, αν π.χ. για τα ομόλογα είχαν παραιτηθεί από βουλευτές ο Αλογοσκούφης, ο Δούκας, ο Τσιτουρίδης και φυσικά ο Κουρής που δεν ήταν βουλευτής, αν για το Βατοπέδι είχαν παραιτηθεί από βουλευτές ο Ρουσόπουλος, ο Δούκας, ο Μπασιάκος, ο Κοντός και ο Κιλτίδης και φυσικά ο Παυλίδης από τον Απρίλιο του 2007. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τέτοια κότσια όπως απέδειξε ότι έχει ο Βερελής.

Για μένα είναι μια σπάνια επίδειξη υπευθυνότητας και ηθικής ανωτερότητας. Είτε ο ίδιος ήταν εντελώς άσχετος και δεν έμαθε ποτέ ότι κάποιοι από τη διακομματική επιτροπή ή ενδεχομένως κάποιος από το κόμμα του πήρε μίζα από τη ΜΑΝ. Είτε πράγμα που θεωρώ πιθανότερο, η ανάθεση της παραγγελίας στη Γερμανική εταιρία έγινε στο πλαίσιο πολιτικής επιλογής για να εξασφαλιστεί η πολιτική υποστήριξη της Γερμανίας ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων. Στην περίπτωση αυτή ο υπουργός έχει φυσικά την πολιτική ευθύνη, γι αυτό και φτιάχνει διακομματική επιτροπή γιατί στο παρασκήνιο, η κυβέρνηση ενημερώνει τους εκπροσώπους των κομμάτων, ότι είναι μια πολιτική επιλογή για λόγους δεθνών σχέσεων και επιρροών, τήρησης ισορροπιών κλπ. Στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί ο αρμόδιος υπουργός να πει ότι δεν το ήξερε. Έχει την πολιτική ευθύνη αντικειμενικά.

Το ίδιο έγινε και με το c4Ι. Όλοι ξέρουμε ότι ήταν τα λύτρα που έπρεπε να πληρώσουμε στους Αμερικανούς για να μην δυσφημήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και αγοράσαμε ένα πανάκριβο σύστημα που δεν δούλεψε ποτέ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ούτε και τώρα έχει δουλέψει. Ο Πολύδωρας το έχει πει καθαρά και ο Βουλγαράκης το πλήρωσε κανονικά. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί δεν λέμε καθαρά στον ελληνικό λαό και ο Καραμανλής και ο Σημίτης, ότι ναι είμαστε μπανανία και πληρώσαμε τους Αμερικανούς για να τους κάνουμε τα χατίρια και να μας αφήσουν ήσυχους να οργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: