Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2009

Αποδράστε μαζί μας... στην Ελλάδα... μόνο με λίγα ευρώ!


Εκτός από τα γέλια που ρίξαμε χθες με την απόδραση του Παλαιοκώστα και του Ριτζάϊ, από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο, ούτε και σήμερα παραιτήθηκε κανείς αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη. Δηλαδή αυτή η κυβέρνηση, ποτέ δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη. Ούτε όταν σκοτώνεται από αστυνομικό ένας 15χρονος ανύποπτος, ούτε όταν γίνεται πανομοιότυπη απόδραση με ελικόπτερο. Είναι εντυπωσιακή η απόδραση, πρέπει να γίνει ταινία, αλλά από την πρώτη φορά. Τώρα πρέπει να γίνει ταινία η κυβέρνηση που επί των ημερών της έγινε και δεύτερη απόδραση με ελικόπτερο γιατί είναι ακόμα πιο παράξενο και σπάνιο θέαμα. Δεν πρέπει να έχει ματαξαναγίνει παγκοσμίως και να μην έχει φιλοτιμηθεί κανείς να παραιτηθεί.

Το πιο αστείο επιχείρημα είναι φυσικά ότι ο Δένδιας είναι μόνον 20 –30 ημερών υπουργός. Μά αυτή είναι η έννοια του πολιτικά υπεύθυνου. Αν πάλι θεωρεί ότι πιο υπόλογος πολιτικά είναι ο Σωτήρης Χατζιγάκης, ας παραιτηθεί ο Χατζηγάκης ή και οι δύο. Αλλά να μην αναλαμβάνει κανείς την πολιτική ευθύνη, αλλά να σφυρίζουν όλοι αδιάφορα, είναι άλλο ένα αστείο.

Κι εκεί που έλεγαν οι άλλοι ότι η κυβέρνηση μπορεί να πάει σε πρόωρες εκλογές, από φιλότιμο επειδή δεν μπορεί να κυβερνήσει, πείτε μου τώρα ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρεί ποιος. Εμείς βέβαια κόντρα στο ρεύμα και επειδή είχαμε κάνει την εκτίμηση ότι η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν θα μειωθεί, λέγαμε ότι δεν πρόκειται να γίνουν γιατί κανένα κυβερνών κόμμα που χάνει δεν έχει λόγο να χάσει πρόωρα. Μπορεί στη συζήτηση στη Βουλή ο πρωθυπουργός να έπαιζε και καλά άνετος, να μην ανέφερε τη λέξη τετραετία, να έλεγε προς το παρόν δεν έχουμε λόγο, αλλά χθες, αφού είδε και τις μετρήσεις που θα δούν το φώς της δημοσιότητας το επόμενο Σ-Κ πείσθηκε να πεί στην ΟΝΝΕΔ όπου πήγε να μιλήσει για να μην αφήσει τον Παπανδρέου να μιλάει μόνος του από την Αθηναϊδα, ότι τέρμα η εκλογολογία, σας λέω πιστέψτε με δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, πιστέψτε με δεν έχω κανέναν λόγο να πάω σε εκλογές.

Και φυσικά κανείς δεν τον πιστεύει με την έννοια ότι δεν έχει αξιοπιστία. Τι αξιοπιστία να έχει αφού μια βδομάδα πριν έκανε το μάγκα σε στυλ μην εύχεστε πράγματα που καμιά φορά γίνονται… Απλώς όλοι πειθόμεθα ότι απλώς δεν μπορεί να κάνει εκλογές γιατί θα τις χάσει.
Αναγκαστικά δηλαδή δεν θα πάει σε εκλογές επειδή δεν θέλει να χάσει πρόωρα την καρέκλα και την κουτάλα της εξουσίας. Για να κλείσω με την υπόθεση της απόδρασης, δύο παρατηρήσεις. Ο αστυνομικός των ΜΑΤ που αυτοτραυματίστηκε στην προσπάθειά του να βγάλει το πιστόλι και να πυροβολήσει για να εμποδίσει την απόδραση, ήταν ο ίδιος που είχε εκδώσει ταυτότητα στον Βασίλη Στεφανάκο. Για να τον τιμωρήσουν τον μετέθεσαν από το αστυνομικό τμήμα της Πετρούπολης στα ΜΑΤ και τον τοποθέτησαν στις φυλακές Κορυδαλλού. Ούτε γι αυτό θα παραιτηθεί κανείς. Δεν πρόκειται για διαφθορά θα μας πούν αλλά για φυσιολογική υπηρεσιακή συμπεριφορά. Μά δεν έτυχε η απόδραση. Πέτυχε χάρη σε κάτι τέτοιες συμπεριφορές. Ο Ριτζάϊ ήταν άνθρωπος του Στεφανάκου λένε οι αστυνομικοί. Αυτός είχε πληρώσει για να βγεί με ελικόπτερο ο Ριτζάϊ την πρώτη φορά και ανέβηκε ως επιβάτης και ο Παλαιοκώστας. Αλλά ο υφέρπων ρατσισμός μας δεν μας επιτρέπει να σκεφτούμε ή να πούμε ότι ο αρχηγός είναι ο Αλβανός, ο δικτυωμένος είναι ο Αλβανός και ο επιβάτης είναι ο Παλαιοκώστας. Ο Παλαιοκώστας μας κάνει για αρχηγός και ο Ριτζάϊ για βοηθός. Λεπτομέρεια.

Καλοφάγωτα και τα 6 εκατομμύρια ευρώ που λέγεται ότι έχει εξοικονομήσει ο Παλαιοκώστας από την απαγωγή του Μυλωνά και δεν βρέθηκαν ποτέ. Μπορεί στο μέλλον να εμφανιστεί ως επενδυτής για την υπηρεσία ελικοπτέρων της Ολυμπιακής, αν την πουλήσει ξεχωριστά ο κ. Χατζηδάκης. Άλλωστε από ότι άκουσα ο Παλαιοκώστας δεν έχει σηκώσει ποτέ πιστόλι εναντίον άλλου ανθρώπου. Άρα δεν έχει σχέση με τους τρελλαμένους που πυροβολούν κανάλια αστυνομικά τμήματα και βάζουν βόμβες να ανατινάξουν οικοδομικά τετράγωνα. Σκεφτείτε τώρα τέτοια αστυνομία να ισχυρίζεται ότι μας προστατεύει κι εμείς να κοιμόμαστε ήσυχοι. Και πληρώνουμε 50.000 ανθρώπους για λόγους ασφάλειας, ή 63.000 ανθρώπους συνολικά στα σώματα ασφαλείας κάθε είδους. Τσάμπα τα λεφτά που πληρώνουμε.

Την ίδια Κυριακή είχε διαλέξει και ο Γιώργος Παπανδρέου για να μας εξηγήσει πως θα κυβερνήσει με πέντε άξονες. Με καλό ακροατήριο, στελεχών και προέδρων κοινωνικών φορέων. Το διάβασα κι εγώ γιατί κάθε βδομάδα με κάθε συνομιλητή μας ζητάμε πρόγραμμα και πρόγραμμα δεν έχουν. Δηλαδή κάτι χειροπιαστό που να το δεί ο πολίτης και να σταματήσει να ψηφίζει τον μη χειρότερο, αλλά τον καλύτερο. Γιατί όσο το ΠΑΣΟΚ βγαίνει πρώτο επειδή η ΝΔ είναι χειρότερη, ούτε αυτοδυναμία φυσικά θα πάρει, ούτε αξίζει κάτι καλό από μόνο του. Απλώς σε σύγκριση με την κυβέρνηση της ΝΔ βγαίνει καλύτερο. Προτιμότερο. Το μη χείρον.

Πάλι όμως διαβάσαμε γιατί δεν μας είχαν καλέσει, ένα πρόγραμμα στόχων. Βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας. Πράσινη ανάπτυξη. Τι είναι η πράσινη ανάπτυξη; Άλλο μοντέλο ανάπτυξης. Τι είναι αυτό το άλλο μοντέλο ανάπτυξης; Βα μεταφερθεί ότι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο από τεχνογνωσία και τεχνολογία. Ποιος θα το κάνει; Νέες επιχειρηματικές δυνατότητες. Βρε ποιος θα το κάνει; Νέες θέσεις εργασίας. Βρε τι θα γίνει; Τα κτίρια θα γίνουν πράσινα. Πως θα γίνουν πράσινα; Θα απελευθερωθούν 10 δισεκατομμύρια ευρώ πού έχουν κολλήσει λόγω γραφειοκρατίας. Πως θα απελευθερωθούν αγφού έχουν κολλήσει; Σύγκρουση με τα πελατειακά δίκτυα. Ποιος θα συγκρουστεί; Όχι στην παραοικονομία.

Τα ίδια και με την Παιδεία, με το σύγχρονο κοινωνικό κράτος και με τη δημοκρατική αναδόμη του κράτους. Πρόγραμμα στόχων δηλαδή. Ψηφίστε με να το κάνω πράξη. Η αποθέωση της δημοκρατίας των αντιπροσώπων. Λευκή επιταγή…

2 σχόλια:

kostis είπε...

Νομίζω ότι ξεφτιλίστηκαν για 2η φορά.Αυτή είναι η σωστή λέξη.Ξεφτίλα.
Φυσικά κανένας υπεύθυνος,θυμάσαι εσύ πολλές φορές κάποιον να παραιτείται;
Ν μας που μόνο τι έφταιξε.Μήπως κάποιος εξωτερικός εχθρός;Κάποια ασύμμετρη απειλή;Εξωγήινοι;Ποιος ξέρεις...

Unknown είπε...

Εξωγ΄΄ηϊνοι έ... δεν το είχα σκεφτεί...