Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2009

Μερικοί πρέπει να φοράνε φουστάνια...

"Το λόγο σας εδώκατε,
και δεν τονε κρατείτε,
φουστάνια σας επρέπουνε
και στη Συγγρού να βγείτε"
κρητική μαντινάδα...


Νομίζω ότι όποιος παρακολούθησε χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Μέγκα τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη, θα έχει λύσει όλες τις απορίες του για την κατάντια και της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος. Είτε έβλεπες έναν μπράβο του υποκόσμου της δεκαετίας του 1940, όπως τον βλέπουμε στις ταινίες είτε έβλεπες τον Μαρκογιαννάκη, ένα και το αυτό. Και ο ίδιος προφανώς είναι πωρωμένος γιατί μια ζωή είναι χωμένος σ’ αυτό το περιβάλλον, και δεν του φαίνεται ότι διαπράττει κάποια απρέπεια. Έβλεπα και την αμηχανία της Τρέμη, του Πρετεντέρη και του Καψή, οι οποίοι προσπαθούσαν να είναι και ευγενικοί μια και τον φιλοξενούσαν αλλά και να είναι ακριβείς στις λέξεις τους και ο άνθρωπος δεν καταλάβαινε τίποτα.

Έπρεπε να το παρακολουθήσετε για να δείτε το θράσος και την αλαζονεία, τη χονδροπετσιά και το αμετανόητο του πράγματος για να φρίξετε. Κατ’ αρχήν μετέδωσαν την ομιλία του την Κυριακή το βράδυ στα Χανιά όπου μιλώντας σε νεοδημοκράτες έλεγε, βεβαίως να έρθουν στον Πειραιά με τα τρακτέρ τους και να διαδηλώσουν, γιατί έχουν δίκιο. Την ώρα που μιλούσε οι Κρητικοί ήταν ήδη μέσα στο καράβι, κι εκείνος επειδή μιλούσε σε νεοδημοκράτες και ήθελε να τους κολακέψει αλλά και να τους κοροϊδέψει, έλεγε βεβαίως σας προσκαλούμε να έρθετε με τα τρακτέρ σας στον Πειραιά για να διαμαρτυρηθείτε έξω από το υπουργείο Γεωργίας. Και τη Δευτέρα ξημερώματα, δηλαδή μετά από 5-6 ώρες είχε δώσει εντολή στα ΜΑΤ να τους τσακίσουν με δακρυγόνα και πάντως να απαγορεύσουν την έξοδό τους από το λιμάνι, με την αστεία και ανάξια κάθε συζήτησης δικαιολογία ότι ένας από αυτούς είχε υνί! Και τρακτέρ 4 μέτρα ύψος.

Κι αφού μετέδωσαν από βίντεο την ομιλία του τον ρώτησαν όσο πιο ευγενικά μπορούσαν, πόσο καραγκιόζης μπορεί να είναι, άλλα να λέει την Κυριακή το βράδυ και άλλα να κάνει τη Δευτέρα το πρωί. Είναι φανερό ότι έλεγε ψέματα με την άνεση του μεγαλύτερου ψεύτη. Δεν ίδρωσε καθόλου το αυτί του από τον κόλαφο που σε οποιονδήποτε άνθρωπο έχει λίγο φιλότιμο, θα ήταν χαστούκι. Ο άνθρωπος είναι πωρωμένος. Στη συνείδησή του δεν υπάρχει φιλότιμο και αξιοπρέπεια. Υπάρχει μόνον υπουργάρα. Τι έγινε μωρέ που άλλα έλεγα την Κυριακή το βράδυ και άλλα έκανα τη Δευτέρα το πρωί; Υπουργάρα ήμουνα και την Κυριακή υπουργάρα και τη Δευτέρα, υπουργάρα είμαι και τώρα που με θωρείτε και νομίζετε ότι μου κάνατε τα μούτρα κρέας. Σιγά τα αυγά.

Και ο ξεκουκουλωτάκης κάποτε με ξεκουκούλωσε και αποδείχθηκε ότι έλεγε αλήθεια ενώ εγώ που το είχα αρνηθεί αποδείχθηκε ότι έλεγα ψέματα και πράγματι είχα βρίσει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πάλι σαν κότα το είχα αρνηθεί, αλλά ο Λινός δεν είναι πια εισαγγελέας ενώ εγώ είμαι ακόμα υπουργάρα.

Και συνέχισε φυσικά να λέει ψέματα με την άνεση που οι γκάγστερς του 1940 στην Αμερική όταν τους κατηγορούσαν για εκβιασμό έλεγαν ότι εμείς δεν εκβιάσαμε κανέναν αυτοί μας δωροδόκησαν. Καταπίνοντας το γεγονός ότι τα ΜΑΤ επιτέθηκαν αναίτια στους αγρότες και τους κυνήγησαν έξω από το λιμάνι, 10 λεπτά πριν πάει να τους μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακριβώς για να εμποδίσουν τη συνάντηση του Παπανδρέου με τους αγρότες, καθόταν κι έλεγε ότι δεν ρίξαμε στον Παπανδρέου ούτε την ώρα που ήταν στο λιμάνι. Δηλαδή το νταβατζιλίκι, και η άνεση του ανθρώπου συνηθισμένου να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Και η κατευθυνόμενη προπαγάνδα με τη μεγαλύτερη ωμότητα. Κατευθυνόμενοι από στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν, ΄δεν ήταν αγρότες γνήσιοι σαν τους Λαρισαίους. Ποιοι τους καθοδηγούσαν; Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ; Να η νομάρχης Ηρακλείου, να οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν τους είδατε; Μαζί τους ήταν συνέχεια. Δηλαδή οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού, είτε στο κοινοβούλιο είτε στην αυτοδιοίκηση για τον Μαρκογιαννάκη είναι ταραξίες που υποκινούν επεισόδια και κανονικά πρέπει να πιούνε τα δακρυγόνα με το καλαμάκι σαν τον Μίχα που έφαγε τα δακρυγόνα με το κουτάλι, την ώρα που έλεγε στους αστυνομικούς ότι να εδώ πίσω σας είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έρχεται να μιλήσει με τους αγρότες.
Ναι ε΄; Φάε τα δακρυγόνα. Και πού ήσουνα εσύ Μαρκογιαννάκη μου; Το είπε μόνος του στο θάλαμο επιχειρήσεων και τα έβλεπα από τις κάμερες.

Δηλαδή ο ίδιος συντόνιζε τα επεισόδια και την επίθεση με τα χημικά, αλλά έκανε και την κότα. Δεν ξέραμε λέει ποιος ήταν ο ψηλός που έμπαινε στο λιμάνι έλεγε μετά. Εκείνη την ώρα που τον είδαμε από τις κάμερες με τις οποίες παρακολουθούσαμε τους διαδηλωτές, ρωτήσαμε τι γίνεται; Και μας είπαν ότι είναι ο Παπανδρέου. Προφανώς ρώτησαν μας αφού σας είπαμε να τους διαλύσετε για να μην έρθει, ποιος είναι τελικά αυτός που έρχεται παρά τα χημικά;

Ούτε να εκφράσει λύπη, ούτε να θεωρήσει ότι τρέχει κάστανο ούτε τίποτα. Τα ίδια και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Αντώναρος. Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή ο Παπανδρέου φταίει που πήγε κι έπεσε πάνω στα δακρυγόνα, ενώ αυτά κάθονταν ήσυχα και περίμεναν στο λιμάνι. Τα ίδια έλεγε και ο Πολύδωρας. Οι διαδηλωτές επιτίθενται στα ΜΑΤ που κάθονται ακίνητα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: