Παρασκευή, Οκτωβρίου 03, 2008

Άντε ρε Μπούλη!


Είδα πόσο πρόθυμος ήταν και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας να βγουν και να πουν ότι οι καταθέσεις μας στις τράπεζες είναι εγγυημένες και ότι οι τράπεζές μας δεν κινδυνεύουν γιατί δεν έχουν εκτεθεί σε τοξικά ομόλογα… Δεν άκουσα όμως κανέναν πρωθυπουργό ή υπουργό Οικονομίας να βγει και να πει ζητάμε συγγνώμη που χθες οι τράπεζες αύξησαν κατά μία ολόκληρη μονάδα τα στεγαστικά τους δάνεια, άρα αναλόγως θα αυξήσουν και τα άλλα προϊόντα… και θα ζοριστείτε ακόμα περισσότερο. Ούτε που τους πέρασε από το μυαλό να πουν ότι για όσους ζορίζονται και έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρό θα επιδοτήσουμε το στεγαστικό τους δάνειο με μία μονάδα ώστε να απορροφήσει το κράτος αυτό το κόστος κι έτσι μέσω των δανειοληπτών εμμέσως θα ωφελήσουμε και τις τράπεζες και τους πωλητές ακινήτων και τους κατασκευαστές και την αγορά των ακινήτων για να μην πάρει την κατηφόρα…

Όχι τέτοιες σκέψεις δεν περνάνε από το μυαλό τους να βοηθήσουν τις οικογένειες να τα βγάλουν πέρα… μόνον απευθείας να δώσουν στις τράπεζες εγγυήσεις ή οτιδήποτε άλλο. Υπέρ των δανειοληπτών υπέρ των πελατών τους δεν σκέφτονται τίποτα. Δηλαδή πως ακριβώς σκέφτεται ένας τραπεζίτης; Έτσι σκέφτεται η κυβέρνηση. Για την ακρίβεια η κυβέρνηση δεν σκέφτεται. Οι τραπεζίτες σκέφτονται και υπαγορεύουν στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Οικονομίας τι να πει. Κι αυτοί βγαίνουν πρόθυμα και το λένε…

Αυτή είναι η σημερινή επικαιρότητα. Ακόμα και πάνω στο δημοκοπικό τους ζόρισμα, το μόνο που σκέφτονται είναι να βάλουν φίμωτρο στους βουλευτές της ΝΔ αλλά όχι να αλλάξουν πολιτική. Να σταματήσουν τη γκρίνια, αλλά όχι επειδή όσους ενέχονται σε σκάνδαλα τους παραμερίζουν και αποδίδουν δικαιοσύνη ή διορθώνουν τα λάθη τους, αλλά επειδή κουκουλώνουν τα πάντα γιατί θεωρούν ότι αν δεν τα παραδεχτούν ή αν δεν τα μάθει ο κόσμος είναι σαν να μην υπάρχουν. Κάτι σαν τηλεοπτική πραγματικότητα. Δηλαδή εδώ που τα λέμε… τι κάνει ο Καραμανλής; Παίζει τα ρέστα του για να γυρίσει την εικόνα των μετρήσεων, αλλά τζάμπα. Με μπλόφα και σε όποιον πιάσει.

Θα βγάζει μερικούς λόγους στους υπουργούς στους βουλευτές, στην ΚΕ στην ΟΝΝΕΔ και δεν ξέρω πού αλλού, αλλά πάντως στους δικούς του και θα τους απειλεί με πρόωρες εκλογές δηλαδή με λίστα. Δηλαδή με το βουλευτιλίκι. Δηλαδή στην πραγματικότητα ζητάει πίστωση χρόνου και σιωπητήριο ως τον Μάρτιο του 2009 που θα ισχύει η λίστα. Ναι αλλά δεν είμαστε όλοι βουλευτές. Ούτε οι ψηφοφόροι είναι βουλευτές. Και οι βουλευτές δεν μπορούν με το στόμα κλειστό να πείσουν τους ψηφοφόρους. Ο κόσμος θέλει συγκεκριμένες ενέργειες και όχι λόγια.

Για παράδειγμα είναι σκέτη κοροϊδία να λέει ότι θα δώσει επίδομα θέρμανσης ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του ταμείου κατά της φτώχειας. Διότι το επίδομα θέρμανσης θέλει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ και όχι από το ταμείο της φτώχειας γιατί αυτό είναι γι αυτούς που δεν έχουν να φάνε. Και για το ταμείο της φτώχειας όμως είπε ότι θα έβαζε στον προηγούμενο προϋπολογισμό 500 εκατομμύρια και ακόμα δεν έχει βάλει δραχμή. Όχι ευρώ. Ούτε δραχμή. Και τώρα μας κοροϊδεύει δεύτερη φορά λέγοντας ότι θα βάλει 100 εκατομ. Αντί για 500 αλλά κι αυτά θα τα δώσει για επίδομα θέρμανσης. Κι αυτό όταν λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων έχει εισπράξει πρόσθετους και μη προϋπολογισθέντες φόρους πάνω από 2 δισεκατομμύρια. Άρα δεν χρειάζεται να κόψει από κάπου για να δώσει το επίδομα θέρμανσης αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα παραπανίσια έσοδα που πληρώσαμε όλοι εμείς οι δύστυχοι καταναλωτές.

Όταν λοιπόν σε τόσο απλά πράγματα δεν μπορείς να μοιράσεις σε δύο γαϊδούρια άχυρα, τότε τι να περιμένω να διορθώσει κάτι από όσα άσχημα έκανες…και ακριβαίνοντας κατά 200 ευρώ το χιλιόλιτρο το πετρέλαιο θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι, επιβαρύνει όλον τον κόσμο φτωχούς και μικρομεσαίους, ευνοεί τις εταιρίες εμπορίας πετρελαίου αλλά και όσους έχουν βάλει φυσικό αέριο μια και η τιμή του φυσικού αερίου είναι συνδεδεμένη με την τιμή του πετρελαίου. Και θα εξανεμιστεί δηλαδή μέσω της αύξησης της τιμής το επίδομα όποιου καταφέρει και το πάρει γιατί είπαμε ότι είναι πολύ λίγα τα 100 εκ ευρώ αλλά όλοι οι άλλοι θα επιβαρυνθούν για να ωφεληθεί το ταμείο του κράτους με τον πρόσθετο ΦΠΑ που θα εισπράξει.

3 σχόλια:

kostis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kostis είπε...

Για άλλη μια φορά μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν ασχολούνται με τα προβλήματα του λαού.Οι τράπεζες και οι επιχειρηματίες κάνουν ότι θέλουν.Κάνουν αυξήσεις όποτε θέλουν και όσο θέλουν και η κυβέρνηση μας διαβεβαιώνει ότι όαλ είναι εντάξει και χτυπάει την ακρίβεια.Μπας και μας κάνουν πλάκα.Και το κακό είναι ότι τα πιστεύουν κιόλας.Κάνουν τις δηλώσεις τους και από τις τόσες φορές που τα έχουν επαμαλάβει νομίζουν ότι είναι αλήθεια.Πήγε και στην ΟΝΕΔ,και μας είπε τα παραμυθάκια του.Όλα καλά λοιπόν.

Και για όσους δεν το πρόσεξαν στην ομιλία του μετά το υπουργικό συμβούλιο,έριξε για ακόμη μια φορά τις ευθύνες στην διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.Δεν τα λέει όμως για αν τα πει.Υπάρχουν ψηφοφόροι που πιστεύουν ότι ευθύνεται ακόμα το ΠΑΣΟΚ για όλα αυτά.

Θα επαναλάβω ότι αν το ΠΑΣΟΚ τώρα καταθέσει μια σειρά από προτάσεις,τότε το ποτάμι δεν θα έχει γυρισμό και θα μπορέσει ακόμα και όνειρα για αυτοδυναμία να κάνει.

Δεν καταλαβαίνω και κάτι άλλο.Μας λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τη διεθνή κρίση.Ναι,γιατί η Ελλάδα έχει αποδείξει πολλάκις ότι έχει ισχυρή οικονομία και γιατί το χρήμα εδώ ρέει.Κούνια που σας κούναγε.Δηλαδή θες να μου πεις ότι η κρίση δε αθ χτυπήσει εδώ,που οι περισσότεροι,αν όχι όλοι χρωστάνε τραπεζικά,καταναλωτικά,στεγαστικά δάνεια.Μήπως σας ξεφεύγουν αυτά που λέτε;

Unknown είπε...

Τα λέει, Κωσ΄τη,
αλλά τώρα πιά δεν πείθουν κανέναν.
Φυσικά θα χτυπήσει κι εδώ και μάλιστα χειρότερα από τις μεγάλες χώρες. Γιατί εδώ αν 100.000 δάνεια μείνουν απλήρωτα, θα πέσει θρήνος και θα τον ακούσουμε όλοι