Τρίτη, Σεπτεμβρίου 30, 2008

Σιγά ρε πρώτε... μήν σπρώχνεσαι!


Ωραίοι είμαστε δε λέω… όταν δεν ασχολούμαστε με τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, ασχολούμαστε με τα σκάνδαλα όπως του Βατοπεδίου ενώ την ίδια στιγμή δεν ασχολούμαστε με το νέο κύμα ακρίβειας που έρχεται να μειώσει περισσότερο το εισόδημά μας…με τη βόμβα που ετοιμάζεται να σκάσει στην Παιδεία ή με την κατάσταση στον τομέα της Υγείας που διαρκώς χειροτερεύει. Κάποια στιγμή όμως, αυτή η χειροτέρευση θα σκάσει ως βόμβα, ενώ δεν είναι βόμβα, αλλά βράζει το καζάνι πολύ καιρό. Και φυσικά και οι απλοί πολίτες έχουμε ευθύνες γιατί ψοφάμε για θέαμα, αλλά το χειρότερο είναι ότι και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, αλλά και η αντιπολίτευση, κάνουν το ίδιο. Χαζεύουν με τις μετρήσεις ή περιορίζονται στις εντυπωσιακές αποκαλύψεις για το Βατοπέδι, το οποίο προσπαθούν να κουκουλώσουν οι μεν και να κρατήσουν οι δε…και παραλείπουν να κάνουν τη δουλειά τους εκεί που πρέπει.

Η κυβέρνηση είναι γεγονός ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να ανατρέψει την οικονομική πολιτική στην οποία εγκλωβίστηκε και σταδιακά μας οδηγεί στην ύφεση. Το διαρκές σφίξιμο στο ζωνάρι αυτών που είναι ήδη σφιγμένοι δεν πρόκειται να δώσει ανάσα στην οικονομία. Και η κυβέρνηση αφού δεν μπορεί να φτιάξει αξιόπιστο προϋπολογισμό όπως ομολογεί πριν από το 2010, είναι σαφές ότι δεν μπορεί και να ανατρέψει αυτή την πολιτική.

Η αντιπολίτευση από την άλλη πλευρά, εδώ και 15 μέρες δηλαδή από τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει κάνει πράξη αυτό που υποσχέθηκε ότι μπορεί να μιλάει κάθε μέρα με συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα που θα πείσουν ότι είναι έτοιμη να κυβερνήσει και να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Γιατί και η ΝΔ κυβερνάει θεωρητικά, αλλά οι Έλληνες όλο και ζορίζονται. Δεν είναι τυχαίο και το αναφέρω επειδή εδώ και δύο βδομάδες το λέμε εμείς, ότι στη μέτρηση της GPO για το Μέγκα το 70% λέει ότι η βελτίωση του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οφείλεται στα λάθη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Δεν αρκεί όμως αυτό, χρειάζεται και η δική του θετική δράση. Ούτε αρκεί να λένε από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι θα στρέψουμε την προσοχή μας στην οικονομία. Πρέπει και να την στρέψουν. Με συγκεκριμένες προτάσεις που θα είναι τόσο καλά τεκμηριωμένες, που θα πείσουν τους πολίτες και δεν θα μπορούν να υιοθετηθούν από την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί υπερβαίνουν την πολιτική της.

Για τον ΣΥΝ δεν το συζητάω γιατί όπως βλέπετε έχει τόσα προβλήματα στο εσωτερικό του ώστε δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει καμία πρόταση που να αφορά τη χώρα και τους πολίτες. Μπορεί μόνον να περιορίζεται σε ρητορείες ανέξοδες του στυλ ότι αντί για το γάμο με το ΠΑΣΟΚ προτιμάμε τα πουρνάρια που δεν πρέπει ούτε να τα καίμε ούτε να τα βάζουμε στο χρηματιστήριο. Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή. Άντε να κάνεις σοβαρή συζήτηση με κάποιον που σου λέει ότι εμείς μάλλον προτιμούμε να αποκτήσουμε τη δική μας αυτοδυναμία, παρά να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ.

Δηλαδή οι ηγεσίες είναι πίσω από το επίπεδο συνείδησης του κόσμου. Αντί να είναι μπροστά είναι πίσω. Και προσπαθούν να πιαστούν από αριθμούς για να κάνουν το άσπρο μαύρο. Οι νεοδημοκράτες ισχυρίζονται ότι η οικονομία πάει περίφημα, η ανεργία μειώνεται και το πρόβλημα που υπήρχε με τη μονή Βατοπεδίου, θα το λύσει η δικαιοσύνη και εμείς ένα πρόβλημα είχαμε με τις δημοσκοπήσεις και πού θα πάει θα πληρώσουμε μια εταιρία μέτρησης να μας δείξει ότι η ΝΔ είναι πάλι πρώτο κόμμα. Μετά από αυτό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα θα σας κυβερνήσουμε και για μια τρίτη τετραετία.

Την ίδια εξάρτηση από τους αριθμούς έχουν και στο ΠΑΣΟΚ. Πήραν θάρρος από τις μετρήσεις που τους δείχνουν πρώτο κόμμα και δεν κοιτάνε ότι μαζί με τη ΝΔ μαζεύουν το 56% αντί για το 80%. Και φυσικά όταν κανένα κόμμα δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία, δεν έχει καμιά σημασία αν είσαι πρώτο κόμμα ή αν δεν είσαι. Σημασία έχει να εξασφαλίζεις την ψήφο εμπιστοσύνη της Βουλής.

2 σχόλια:

kostis είπε...

Στη Ν.Δ. πλέον το μπαλάκι έχει χαθεί και δεν μπορεί να το βρει κανείς.Ο Καραμανλής έχει χάσει κάθε σεβασμό και κάθε ίχνος πειυαρχίας.Ίσως μια ήτα στις εκλογές να ήταν και η σωτηρία του.Είτε τους απείλησε είτ εόχι,το ίδιο και το αυτό.Ο καθένας πλέον κάνει ότι θέλει και αυτοί συζητούν για επικοινωνιακή πολιτική.Είναι δυνατόν;Για εμένα επικοινωνιακή πολιτική σημαίνει πως θα κοροιδέψουμε τον κόσμο.Δεν σημαίνει προσπαθώ να λύσω τ απροβλήματα του κόσμου.

Στο ΠΑΣΟΚ γύρισαν στα παλιά τα καλά.Καθόμαστε κοιτάμε και πουα θα πάει ο κόσμος θα βαρεθεί και θα μας ξαναψηφίσει.Ας μην κάνουμ επροτάσεις,δεν πειράζει.Άσε μήπως παραιτηθούν 1-2 και πέσει μόνη της η κυβέρνηση.Ύπνος βαθύς...

Ο ΣΥΝ εντάξει θα φωνάξει και θα διαμαρτυρηθεί,αλλά μέχρι εκεί.Καμία πρόταση,καμάι ουσία.Μπορεί τελικά να ήταν μια μόδα.

Η κρίση συνεχίζεται,ο κόσμος δεν αντέχει άλλο και αυτοί κοιτούν,μήπως και γίνει κανένα θαύμα και λυθούν όαλ από μόνα τους.Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να κάνει τίποτα.Χειρότερα μπορούν ανα τα κάνουν,καλύτερα όχι.Και τα πράγματα ολοένα και χειροτερεύουν.

Unknown είπε...

Εκεί καταντάει κωστή μου. Να κοροϊδεύει τον κόσμο. Η σωστή και πετυχημένη επικοινωνιακή πολιτική είναι αυτή που πείθει τον κόσμο.
Και το ΠΑΣΟΚ (με εξαίρεση τον Χρυσοχοίδη) Έχει 15 μέρες που μας απειλεί οτι θα κάνει προτάσεις. και μετά από 15 μέρες έφεραν μόνο αυτά που ήταν έτοιμα. Για το επίδομα θέρμανσης κλπ Τ'ίποτα καινούργιο. κανένα άμεσο ακαριαίο ανακλαστικό. να βγάλουν σήμερα προτάσεις που θα έπρεπε χθες να έχει πεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός. να υπάρτχει σύγκριση...Οι άχρηστοι...