Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 12, 2008

Τί λές ρε μεγάλε;

( Ναι! Αυτή είναι η Λορίν Φράνκο, εγώ τώρα τη θυμήθηκα...)

Αυτή η κουβέντα που είπε ο πρωθυπουργός, ότι ότι είναι και νόμιμο είναι και ηθικό στην πολιτική, νομίζω ότι άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Δεν είναι σωστό αυτό. Να σας φέρω ένα παράδειγμα από το παρελθόν.

Ο Μαλαίσιος που παραιτήθηκε από υφυπουργός επειδή έμενε στο σπίτι του φίλου του από το πανεπιστήμιο του Αθανασούλη, έκανε κάτι παράνομο; Όχι. Νόμιμο είναι να μένεις στο σπίτι του φίλου σου…Απλώς δεν είναι ηθικό.
Άλλο παράδειγμα: Αυτό που έκανε ο Νεονάκης να παίζει στο χρηματιστήριο, είναι νόμιμο. Δεν είναι όμως ηθικό. Γι αυτό και διασύρθηκε ο άνθρωπος και αποκλείστηκε και από τις λίστες και μετά από τέσσερα χρόνια πάλι κόπηκε από τις λίστες και διαμαρτυρόταν. Γιατί θεωρήθηκε πως αν και όλη του η δραστηριότητα ήταν νόμιμη, δεν ήταν ηθική. Δεοντολογική.

Αλλά και κάθε σκανδαλώδης πολιτική υπόθεση, είναι νόμιμη. Η τροπολογία που κατέθεσε ο Πάχτας και συνυπέγραψαν άλλοι 8-9 βουλευτές ήταν νόμιμη διαδικασία. Δεν είναι παράνομο να καταθέτουν τροπολογίες οι βουλευτές και οι υπουργοί. Κρίθηκε όμως ότι δεν είναι ηθικό.
Αλίμονο δηλαδή αν βγαίνει ο πρωθυπουργός και δίνει το σύνθημα σε όλους τους βουλευτές υπουργούς και κατώτερα στελέχη, πως οτιδήποτε κάνετε, αν είναι νόμιμο, είναι και ηθικό। Επομένως δεν έχετε κανέναν φόβο. Θέλετε να προσλάβετε τη γκόμενά σας στη δημόσιο; Φροντίστε να το κάνετε με νόμιμο τρόπο.




Μέ δυό κουβέντες ο Βουλγαράκης έπρεπε να έχει παραιτηθεί από χθες και ο Καραμανλής έχασε αυτή την επικοινωνιακή μάχη...

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Με τη ίδια λογική,νόμιμη είναι και η διαδικασία των εκλογών,αλλα κατ'εμέ είναι ανήθικο να βγαίνουν οι γαλάζιοι και να κυβερνούν τη χώρα.

Γιατί αντιλέγετε το βρίσκετε μήπως ηθικό;

kostis είπε...

Μήπως γενικά όμως στην Ελλάδα έχουμε ένα πρόβλημα με τους όρους ''ηθικός'' και ''νόμιμος'';Μήπως απλά ο κάθε ένας δίνει τη δική του εκδοχή;Και μήπως τελικά οι πολιτικοί έχουν χάσει κάθε μέτρο ηθικής;

Unknown είπε...

Κωστή,
Και στην Ελλάδα γενικά αλλά και στη ΝΔ ειδικότερα... Γιατί το "πολιτικό πρόγραμμα" της ΝΔ είναι οτι εμείς μπορούμε να κάνουμε ότι και το ΠΑΣΟΚ, μόνο που εμείς δεν είμαστε κλέφτες και απατεώνες. Δηλαδή εμείς είμαστε ηθικοί, ενώ οι ΠΑΣΟΚοι ανήθικοι. Τώρα απλώς εισπράττουν το προϊόν της δικής τους ανηθικότητας...

kostis είπε...

Νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό 2 εκλογικές αναμετρήσεις μετά,και σχεδόν 5,5 χρόνια ''γαλάζιας'' διακυβέρνησης να ακούμε ακόμα τι έκανε το ΠΑΣΟΚ τότε.Νομίζω ότι δε σέβονται ούτε τους ίδιους τους εαυτούς τους.Επί προσθέτως έχουμε φτάσει στο σημείο να ψηφίζουμε το κόμμα που θα κάνει το λιγότερο κακό!Ανάμεσα στους τυφλούς επικρατεί ο μονόφθαλμος....Αν νομίζουν ότι αυτό τους τιμά,τι να πω...