Παρασκευή, Αυγούστου 22, 2008

Κάτω τα χέρια από τα λεφτά μας ρε κλέφτες!


Ρε μάγκες της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ… δεν μαζεύεστε λιγάκι; Είναι δυνατόν να στέλνετε σε πελάτες σας λογαριασμό 550 ευρώ και 600 ευρώ μόνο και μόνο επειδή έχετε ανίκανους και ακατάλληλους καταμετρητές οι οποίοι δεν περνάνε επί ένα χρόνο να μετρήσουν και μια φορά το χρόνο που περνάνε με δική τους υπαιτιότητα, θεωρείτε ότι σε ένα δίμηνο έκαψαν το ρεύμα της ζωής τους και μάλιστα Ιούλιο που έλειπαν; Για να το χρεώνετε με το ακριβότερο τιμολόγιο και να πλουτίζετε εις βάρος μας. Πόσα νομίζετε ότι παίρνουμε το μήνα βρε καραγκιόζηδες; Που έχετε για προϊστάμενους τους χειρότερους καραγκιόζηδες που λέγονται υπουργοί ανάπτυξης κλπ Αλλά αυτοί δεν έχουν φιλότιμο. Αν είχαν θα έβγαιναν να μιλήσουν για την υπόθεση Παυλίδη, αλλά νιώθουν αλληλέγγυοι και συνένοχοι…

Πάντως όποια οργάνωση καταναλωτών ενδιαφέρεται για τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ – άλλα τσογλάνια – αν κάνεις άίτηση διακοπής πρέπει να τους πληρώσεις 48 ευρώ λ΄λεει και αν σου το κόψουν επειδή δεν πλήρωσες έγκαιρα το λογαριασμό 100 ευρώ λέει… πού τα βρήκατε γραμμένα αυτά και από πότε μονομερώς αλλάζετε το συμβόλιαο που έχουμε υπογράψει; Λέει τέτοια το συμβόλαιο που υπογράψαμε πριν από δύο χρόνια; Πάλι όποια οργάνωση καταναλωτών ενδιαφερθεί θα της προσφέρουμε προνομιακά το χρόνο της εκπομπής για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας…

Αυτά κάνετε. Φέρνετε τον κόσμο σε απόγνωση και φυσικά θα αποφασίσουν για τέτοιους λόγους να μη σας ξαναψηφίσουν ποτέ. Και μάλιστα όσο πιο πολύ εκνευρίζετε τον κόσμο, θα ψηφίσουν αυτόν που θα καταλάβουν ότι θα σας τσούξει περισσότερο. Γιατί αλλιώς είναι να χάνει από έναν άξιο αντίπαλο κι αλλιώς να χάνεις τις ψήφους από τον πιο ανίκανο. Τσούζει περισσότερο.

Γιατί αν είσασταν ικανοί ως κυβέρνηση να σκεφτείτε και τα δικά μας οικονομικά προβλήματα, δεν θα σπαταλάγατε και το δημόσιο χρήμα σε επιδοτήσεις των δικών σας αλλά θα έπιαναν τόπο τα χρήματα των φορολογούμενων. Καταφέρατε όμως να διπλασιάσετε τα εισητήρια σε όλο το Αιγαίο μέσα σε 4,5 χρόνια με την πολιτική σας. Όπως και να φτάσετε το δημόσιο χρέος στα 252 δισεκατομμύρια ευρώ και για να μην πληρώσε δραχμή απλώς για να το μετακυλίσετε πιο πίσω στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας πρέπει να δανειστείτε περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια ευρώ σε έναν χρόνο.

Μόνο σε τρείς μήνες το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 4,5 δισεκατομμύρια, από τον υπουργό που θα έκοβε τις σπατάλες του κράτους κατά 10 δισεκατομμύρια. Αλλά έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που τα έλεγε προεκλογικά ο κ. Αλογοσκούφης και δεν θυμάται τίποτα.
Είναι τέτοιοι οι υπολογισμοί που κάνει αυτή η κυβέρνηση ώστε δεν μπορεί να μετρήσει ούτε πόσο χρωστάει από τα ομόλογα που λήγουν. Τα υπολόγιζαν 37 δισεκατομμύρια και τώρα τους βγαίνουν πάνω από 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Και ούθτε ένα από αυτά δεν έχουν στο ταμείο από κανονικά έσοδα, δηλαδή από φορολογία εισοδήματος ή από φόρους στο πετρέλαιο. Όλα θα τα μετακυλίσουν στην επόμενη γενιά. Άμα μεγαλώσει το παιδί μου και γίνει 18 ετών θα του λέω ότι παιδάκι μου πρέπει να πληρώσεις τους σημερινούς τζερεμέδες γιατί όταν ήσουν τριών ετών υπήρχε έναν ανίκανος τζερεμές που έπαιρνε συνέχεια δάνεια για να κάνει ρουσφέτια και να διαχειρίζονται το χρήμα των φορολογούμενων οι Παυλίδηδες.

Για την οικονομία βέβαια θα καταψηφιστεί αυτή η κυβέρνηση όπως άλλωστε και η προηγούμενη και η επόμενη. Γιατί αυτός είναι ο κύριος προορισμός της κυβέρνησης. Να συγκεντρώνει τους φόρους και να φροντίζει να μοιράζονται σε όλους τους πολίτες για να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Να συντηρεί σοβαρά σχολεία, να φροντίζει για την υγεία του πληθυσμού προκαταβολικά και όχι να περιμένουν να αρρωστήσουν για να μπούν σε νοσοκομεία. Και τα νοσοκομεία να είναι ευπρεπή και να πηγαίνουν και για χαρούμενο σκοπό όπως να κάνουν παιδιά όχι μόνο για να κάνουν εγχείρηση όταν πάθουν καρκίνο ή έμφραγμα μυοκαρδίου. Ξέρετε κανέναν Έλληνα που να πηγαίνει να γεννήσει σε δημόσιο νοσοκομείο εκτός από λίγους συνειδητοποιημένους τους τσιγγάνους και τους μετανάστες; Και όμως είναι καλύτερα από ιατρική φροντίδα. Για να φτιάχνουν δρόμους που θα βοηθούν στην οικονομική ανάπτυξη και όχι να σκοτωνόμαστε στους δρόμους επειδή έχουν ανάποδες κλήσεις ή έχουν μείνει στο 1950.

Τα γερά νεύρα όμως ο πολίτης τα έχει όταν βλέπει ότι αυτός πρέπει να δώσει όλο του το μηνιάτικο στα χρέη και στους λογαριασμούς μόλις τα πάρει και δεν του περισσεύουν να βγάλει το μήνα σαν άνθρωπος αξιοπρεπής. Αλλά πρέπει να δανείζεται και να παρακαλάει είτε τους γονείς του, είτε τα αδέρφια του είτε τη γιαγιά του αν έχει κομπόδεμα είτε κάποια τράπεζα να τον δανείσει με το αζημίωτο για να βγάλει το μήνα. Γιατί να σας ψηφίσει λοιπόν ένας άνθρωπος που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ή είναι αυτοαπασχολούμενος όταν δεν παίρνει πίσω τίποτα από τους φόρους που πληρώνει; Για να σπουδάσει το παιδί του πρέπει να πληρώσει, για να μεγαλώσει το παιδί του πρέπει να πληρώσει. Αν αρρωστήσει πρέπει να πληρώσει. Για το σπίτι του πρέπει να πληρώσει. Και για να πεθάνει πρέπει να πληρώσει. Τώρα που ανοίγουν τα σχολεία πάλι, να δείτε πόσοι πατεράδες δεν θα αγοράσουν παντελόνι για να πάρουν τα παιδιά τους μολύβια και τετράδια ή για να πληρώσουν τα δίδακτρα που πρέπει, από παιδικούς σταθμούς και φροντιστήρια ή άλλα δίδακτρα.

Ας σταματήσω γιατί δεν έχει τέλος αυτός ο κατάλογος…



2 σχόλια:

Adamantia είπε...

Ας κανουμε λοιπον κατι τζαμπα, να ευχηθουμε καλο υπολοιπο καλοκαιριου και ναμαστε καλα ν'αντιμετωπιζουμε οσο πιο αισιοδοξα γινεται τις δυσκολιες (η θετικη ενεργεια των διακοπων ειναι εμφανης, μη τρομαζεις κραταει μεχρι να μιλησω με τον πρωτο δημοσιο υπαλληλο της σεζον)

Unknown είπε...

Γειά σου Αδαμαντία... Καλώς την... Πολύ μου έλειψαν τα σχόλιά σου και η επικοινωνία μας. Καλό κουράγιο. Ναι έχεις δίκιο. Εμένα με τις πρώτες κόντρες μου έφτγε δυστυχώς η ξενοιασιά των διακοπών...Αλλά στο τέλος εμείς θα νικήσουμε... όχι οι κουφάλες...