Τετάρτη, Αυγούστου 20, 2008

Μην τον πιείτε... λουστείτε!


Καλά τώρα έχει άδικο ο Παυλίδης; Όταν επί δύο χρόνια όλα όσα έχεις κάνει και τώρα δημοσιοποιούνται είναι γνωστά στον πρωθυπουργό και σε καλύπτει συνειδητά και σταθερά, γιατί να παραιτηθείς; Όταν είσαι συνένοχος επί δύο χρόνια με τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τα ίδια πράγματα, γιατί τώρα να παραιτηθείς; Και μάλιστα όταν καταλαβαίνεις ότι αυτή είναι η τελευταία σου αναλαμπή. Η τελευταία πράξη γιατί και λόγω ηλικίας δεν μπορεί να πάει μακριά ο Παυλίδης. Υπουργός έγινε και δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Βουλευτής έχει διατελέσει επί σειρά ετών και τα συνταξιοδοτικά του δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα. Αν πάψει να είναι βουλευτής τώρα ή σε τρία χρόνια είναι το ίδιο ή θα παίρνει και περισσότερα για να εξασφαλίσει τα γεράματά του. Δεν έχει ανάγκη κανένα εφάπαξ.

Δεν έχει καμία σημασία το πώς πολιτεύτηκε. Θα τρέφεται στο πρυτανείο όπως λέγανε στην αρχαία Ελλάδα για το υπόλοιπο του βίου του. Σε αναγνώριση των υπηρεσιών του. Ο καυγάς γίνεται μόνο για την εξουσία και για την υστεροφημία. Για τον Παυλίδη υστεροφημία σημαίνει ότι μάθαμε στα νησάκια μας να είμαστε αλληλέγγυοι με τους φίλους μας. Και διασύρει και τους νησιώτες γιατί ο κ. παυλίδης αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη με τους φίλους του με πολύ ιδιοτελή τρόπο, αν κρίνουμε και μόνο από το πώς χειρίστηκε το θέμα της παραίτησης του συνεργάτη του μετά τις καταγγελίες Μανούση, και πως τον διόρισε την ίδια μέρα.

Εδώ έχουμε μια περίπτωση επαγγελματικής πόρωσης, την οποία προκαλεί η επί σειρά ετών ενασχόληση με τα κοινά και μάλιστα με παλαιοκομματικό τρόπο. Όλα τα επαγγέλματα έχουν τις επαγγελματικές του πορώσεις. Για παράδειγμα εμείς οι δημοσιογράφοι τι παθαίνουμε; Αν σκοτωθούν πέντε άνθρωποι σε πέντε τροχαία είναι μονόστηλο. Αν σκοτωθούν πέντε άνθρωποι σε ένα τροχαίο είναι οκτάστηλο. Αν είναι και συγγενείς μεταξύ τους μπορεί να γίνει και οκτάστηλο. Στην περίπτωση του Παυλίδη, το ρουσφέτι και οι εξυπηρετήσεις κομματικών φίλων δεν είναι πολιτικό ατόπημα αλλά πολιτική αρετή.

Αφού λοιπόν γι αυτό τον έχουν στη ΝΔ δεν αντιλαμβάνεται τώρα γιατί όλοι επιτίθενται εναντίον του, αντί να τον επαινούν. Δεν καταλαβαίνει γιατί τώρα πρέπει να παραιτηθεί όταν τίποτα νέο δεν προέκυψε εκτός από αυτά που γνωρίζει ο πρωθυπουργός πριν από τις εκλογές. Τα γνώριζε, τον έκρινε άξιο να διεκδικήσει την ψήφο των νησιωτών κι εκείνοι που δεν γνώριζαν τίποτα βρίσκονται να τους εκπροσωπεί ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται η διαιώνιση των προβλημάτων τους. Αντί να κινηθεί δραστήρια για να λύσει τα δικά τους συλλογικά προβλήματα, όπως π.χ. η ναυπήγηση οκτώ νέων πλοίων με κοινοτική χρηματοδότηση, έστειλε στα αζήτητα τις μελέτες και τους κόπους ετών για να μοιράζει με τον γνωστό παλαιοκομματικό τρόπο χρήματα των φορολογούμενων σε δικούς του όσο πέρναγε από το χέρι του.

Ας τον έχει λοιπόν ο Καραμανλής και ας τον λούζεται γιατί ο ίδιος τον επέλεξε. Αφού είναι συνένοχοι, τόσον καιρό τώρα γιατί να κοροϊδέψουμε τους εαυτούς μας και να πούμε ότι όχι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε τίποτα. Τίποτα δεν έτυχε. Πέτυχε. Κουράστηκαν και πέτυχαν αυτό το αποτέλεσμα, κόντρα με δημάρχους της περιοχής, επιχειρηματίες, ανταγωνιστές και εισαγγελείς που έψαχναν Δικαιοσύνη δηλαδή ψύλλους στ’ άχυρα. Όλο το σύστημα κάλυπτε και καλύπτει αυτές τις απαράδεκτες πολιτικές συμπεριφορές. Γιατί τώρα να παριστάνουμε κι εμείς ότι κάτι τρέχει με τον Παυλίδη; Κάτι με τη σοκολάτα Παυλίδη που σκιτσάρει ο Μητρόπουλος στα ΝΕΑ θα είναι… δεν αφορούν τον πρωθυπουργό οι σοκολάτες, άρα μπορεί να κάνει ότι δεν ακούει.

Καλά κάνει ο Παυλίδης λοιπόν και δεν θέλει να διευκολύνει κανέναν παραιτούμενος. Αν έχετε τα κότσια τους λέει, να με διαγράψετε εσείς. Τώρα μου ξυπνήσατε και μου ζητάτε τα ρέστα; Τόσα χρόνια ήμουνα καλός; Γιατί δεν μου είπατε κάτι τα προηγούμενα χρόνια; Ε; Εσείς δεν λέτε να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της; Ε; Είδατε εσείς καμιά καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνη για μένα; Ε; Ούτε και θα δείτε. Εδώ δεν έφτασε ποτέ ο φάκελλος της δικογραφίας στη Βουλή και δεν ζητήθηκε ποτέ η ασυλία μου. Εσείς θέλετε να παραιτηθώ για λόγους ευθιξίας; Και από πότε μου γίνατε εύθικτοι; Τον Αύγουστο του 2008; Που είναι παχιές οι μύγες; Εμείς στα νησάκια μας μάθαμε να είμαστε αλληλέγγτυοι με τους φίλους μας. Εσείς δεν το έχετε μάθει ακόμα ότι πρέπει να είσαστε αλληλέγγυοι μαζί μου; Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και οι βουλευτές είναι 152. Κάντε ότι σας λέει η συνείδησή σας…κι εγώ κάνω ότι λέει η δική μου…

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Εμένα μία είναι η απορία μου..Πόσο ρεζίλι πρέπει να γίνει πια αυτή η κυβέρνηση;Και να συνεχίσει να επικρατεί στις δημοσκοπήσεις,έχουν ξεσπάσει σκάνδαλα να φάνε και οι κότες.Εκτός από ηλίθιοι είχαν και το θράσος να διοργανώσουν φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στα μέρη όπου η πύρινη λαίλαπα γκρέμισε τις ζωές πολλών ανθρώπων.Τί άλλο πρέπει να γίνει;Φέτος για πρώτη φορά είδα τόσο λίγο κόσμο λόγω ακρίβειας,στις διακοπές..Γιατί κύριε Κοκκορίκο να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης ενα καπιταλιστικό και γελοίο κόμμα;Σίγουρα κάποιους τους βολεύει γιατί ο Καραμανλής τους προσφέρει δουλεία και βολεύονται στην σαπίλα.Αλλά θέλω να μου πείτε σαν δημοσιογράφος γιατί;

Unknown είπε...

Ως δημοσιογράφος δεν μπορώ να σου πώ κάτι παραπάνω από όσα γράφω και λέω κάθε μέρα. Ως πολίτης όμως πρέπει να σου πώ οτι δεν επικρατεί παρά σπανίως η Δικαιοσύνη και η πλειοψηφία έχει ένα πλήθος κριτιρίων για να κρίνει ποιός είναι καταλληλότερος. Μόνον όταν στιγμιαία η πλειοψηφία κινητοποιηθεί υπέρ της Δημοκρατίας έχουμε δημοκρατία. Μόνον όταν στιγμιαία επαναστατήσει έχουμε επανάσταση. Την επόμενη μέρα η πλειοψηφία έχει αλλάξει. Χρειάζεται συνεχής αγώνας για να κρατήσει πολλές μέρες ή πολλά χρόνια...