Πέμπτη, Ιουνίου 26, 2008

Άντε να κουρευτείτε ρε ρεζίληδες...

Εγώ πάντως αν ήμουνα χθες Γιώργος Παπανδρέου, θα διέγραφα προειδοποιητικά για μία εβδομάδα τον Βαγγέλη Βενιζέλο, γιατί αυτό δεν είναι κόμμα πλέον είναι καλοκαιρινό σινεμά. Βέβαια αν ήμουνα Παπανδρέου θα είχα κάνει και καμιά πεντακοσαριά πράγματα από την επανεκλογή ως τώρα που ο Παπανδρέου παρέλειψε να κάνει, κι έτσι έγινε καλοκαιρινό σινεμά. Αλλά αυτό το πράμα δεν είναι κόμμα πλέον. Να έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος του κόμματος εδώ και μέρες ότι θα κάνει γενική συνέντευξη Τύπου όπου θα θέσει ζητήματα της κάθαρσης που είναι όλης της εβδομάδας η επικαιρότητα η οποία έχει κατακλύσει τα πάντα και έχει εκτοπίσει και το σημαντικότερο ζήτημα, αυτό της ακρίβειας και να βγαίνει μια μέρα πριν ο Βενιζέλος και να δίνει συνέντευξη ποταμό επί παντός επιστητού, να λέει πλήρης εσωστρέφειας τη γνώμη του για το ΠΑΣΟΚ που θέλει και το οποίο δεν είναι αυτό στο οποίο ανήκει, ή να λέει ότι εμένα δεν με έχει καλέσει κανένας να πώ τη γνώμη μου σε κανένα όργανο και αναγκάζομαι να δίνω συνεντεύξεις για να μιλήσω και γενικά να δίνει την εντύπωση ότι είμαστε από δυό χωριά χωριάτες.

Και προφανώς ο βενιζέλος επειδή έχει επενδύσει πολλά, έχει υπομονή να κάτσει στο ΠΑΣΟΠΚ ακόμα κι αν είναι χειρότερη η κατάσταση. Αλλά ο απλός πολίτης που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με την ακρίβεια, δεν μπορεί να κάθεται να χάνει την ώρα του με αυτά τα στελέχη που έχουν κάνει ιδεολογία το ατομικό τους πολιτικό μέλλον. Δεν με ενδιαφέρουν εμένα ως πολίτη οι πολιτικές αγωνίες για το μέλλον του Βενιζέλου και του Παπανδρέου, αν θα γίνει δικηγόρος ή καθηγητής πανεπιστημίου. Σίγουρα δεν θα χαθούν θα τα καταφέρουν μια χαρά.

Οι πολίτες περιμένουν να ακούσουν κάτι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αντί γι αυτό ακούν για τις σακούλες με τα λεφτά που από τον πέμπτο όροφο κατέβαιναν στο δεύτερο όροφο, για τις φρεγάτες, για το μετρό, για το C4I, για το οποίο όλοι ξέρουμε ότι ήταν τα λύτρα που πληρώσαμε ως χώρα στις ΗΠΑ για να γίνουν χωρίς δυσφημιστικά δημοσιεύματα σε θέματα ασφάλειας οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αντί για την κερδοσκοπία των τραπεζών τις οποίες πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες από το υστέρημά μας να κάθομαι να ακούω παπάρες για την πολύ μικρή αίρεση των καθαρών στη δυτική εκκλησία, το ΠΑΣΟΚ που μικραίνει και άλλες τρίχες. Μα φυσικά δεν πρόκειται να κάτσει να ασχοληθεί ο πολίτης με δύο ωρών ομφαλοσκόπηση και προσωπική αγωνία στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Όπως δεν κάθεται και στα σωματεία να ακούει επί δύο ώρες παπάρες για τις παγκόσμιες ιμπεριαλιστικές πιέσεις πριν ακούσει την πρώτη κουβέντα για τα προβλήματά του. Τους ρίχνει μια μούτζα και αφήνει τους συνδικαλιστές να συζητάνε μόνοι τους για την παγκοσμιοποίηση. Να μην τους ενοχλεί κιόλας.

Κανονικά βέβαια θα έπρεπε να υπάρχει ένας προγραμματισμός των στελεχών να εμφανίζονται και στα κανάλια, και στην επαρχία και στην Αθήνα και στις γειτονιές και με βάση κάποιο πρόγραμμα να αξιοποιούνται όλα τα στελέχη. Κι αν υπάρχει ενδιαφέρον από τους δημοσιογράφους για τις απόψεις του βενιζέλου να εκμεταλλευτεί το ΠΑΣΟΚ αυτή την εμβέλεια του στελέχους και να του αναθέσει να μιλάει για την ακρίβεια, ή για τους σεισμοπαθείς ή για τις τράπεζες για να χρησιμοποιηθεί η δημοσιότητα υπέρ των λαϊκών προβλημάτων. Όχι να χρησιμοποιείται η δημοσιότητα για να κάνει πρωϊνή ψυχανάλυση το όποιο στέλεχος έχει αγωνία για το μέλλον του… Μην τρελαθούμε…

Ποιος θα μου πεί εμένα για το ρουσφέτι με το οποίο βόλεψαν ως υπαλλήλους κάποιους συνεργάτες του προέδρου της Βουλής των αντιπροέδρων και των κομμάτων, όταν την ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, ώστε να μην ανοίξει μύτη; Αφού είσαστε ίδιοι και σε τίποτα δεν ξεχωρίζει ο ένας από τον άλλον, ποιος από τους δυό θα καταγγείλει τον άλλον; Στα ρουσφέτια έχετε το μυαλό σας. Πάντα τα δικά σας παιδιά θα τα βολεύετε με δικά μας λεφτά των φορολογούμενων, είτε κυβέρνηση είτε αντιπολίτευση και εμάς θα μας κοροϊδεύετε. Ξέρετε πόσοι και πόσοι Νδκράτες, ΠΑΣΟΚτζήδες και ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων έχουν τα παιδιά τους άνεργα χωρίς επίδομα ανεργίας που δεν έχουν δουλειά; Λέτε να τους αρέσει που μάθανε σήμερα – αν το μάθανε – ότι εσείς κάτι δικούς σας τους βολέψατε πάλι;

1 σχόλιο:

Sophia Kollia είπε...

Για σου Αντώνη. Μου φαίνεται το ποιηματάκι μου ταιριάζει με το άρθρο!
για πες...