Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2007

Ελεύθερα Ζωνιανά!

(Κάτω βλέπετε χαρακτηριστική φιγούρα κτηνοτρόφου των Ζωνιανών)
Στα Ζωνιανά δεν κουνιέται φύλλο, αλλά ίσως θα έπρεπε κάποιο πολιτικό μυαλό να ασχοληθεί με το πρόβλημα και να έχει και τη σοφία αλλά και την ικανότητα να λύσει το πρόβλημα. Μια ορεινή κοινότητα η οποία διατηρεί την απομόινωσή της λόγω του ορεινού της περιοχής, αλλά διατηρεί και τα πατροπαράδοτα έθιμα της περιοχής που θέλει τους άνδρες να ασχολούνται με τα όπλα. Η κοινότητα αυτή έχει καταφέρει να διατηρηθεί και να προσαρμοστεί στις εξελίξεις της εποχής. Ακόμα και να εκσυγχρονιστεί χωρίς να αλλάζει χαρακτήρα.

Δεν είναι πάντως για πέταμα όπως αφήνουν να εννοηθεί όποιοι το βλέπουν κοντόθωρα. Έχουμε ανάγκη και τέτοιους άνδρες και τις υπηρεσίες τους. Απλώς επειδή το κράτος δεν τους είδε ως τώρα με σεβασμό, αλλά ως κατάλοιπα που πρέπει να εκλείψουν, κι αυτοί αμύνονται και εκδικούνται. Για παράδειγμα έχουμε ανάγκη γενικά και ειδικά στην Κρήτη, από καλά εκπαιδευμένους πολεμιστές ή μαχητές, αλλά δεν τους αξιοποιούμε. Δεν τους δίνουμε όπλα και εκπαίδευση για να είναι χρήσιμοι αλλά τους αφήνουμε να μετατραπούν από ζωοκλέφτες σε εμπόρους ναρκωτικών.

Ενώ θα μπορούσαν να γίνουν στελέχη του στρατού, κομμάντος, ΛΟΚατζήδες, ΟΥΚάδες, κόκκινοι διάβολοι, ΕΚΑΜίτες και άλλες τέτοιες χρήσιμες ειδικότητες, διατηρώντας και τις πατροπαράδοτες συνήθειες. Δεν είναι καν ανάγκη να μετακομίσουν, μπορεί εκεί να γίνεται σ’ ένα στρατόπεδο η εκπαίδευση και η επανακπαίδευση. Αλλά οι χαρτογιακάδες και οι γραφειοκράτες έχουν μια φυσική απέχθεια σε όσους δεν τους μοιάζουν και προσπαθούν να τους δυσφημήσουν. Γι αυτό λέω ότι χρειάζεται κάποιος πολιτικός με σοφία να ασχοληθεί και όχι φυσικά οι θερμοκέφαλοι αστυνομικοί που δεν έχουν πολιτικότητα…
Και μιά μαντονάδα: Στο 4Χ4 θα βάλω κοτσαδόρο,
να βολοσύρω έναν κριγιό, να σου τον κάμω δώρο
Δημοσίευση σχολίου