Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2007

Με την αύξηση του ΦΠΑ παίρνουν πίσω τις αυξήσεις;


Σήμερα φιλοξενούμε στην εκπομπή σε μια συζήτηση εφόλης της ύλης, όσο μας επιτρέπει η επικαιρότητα, τον υπουργό Πολιτισμού και υποψήφιο στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών Γιώργο Βουλγαράκη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιο στη Β’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών Ανδρέα Λοβέρδο.
Και οι δύο αναμένεται να πρωτεύσουν στους συνδυασμούς των κομμάτων τους και συνήθως τα κόμματά τους πρωτεύουν στις συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες. Η ΝΔ στην Α’ Αθηνών και το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών. Μάλιστα στατιστικά, το κόμμα που πρωτεύει στη Β’ Αθηνών κερδίζει και πανελλαδικά τις εκλογές. Εκτός κι αν σ’ αυτές τις εκλογές καταφέρει η ΝΔ να ανατρέψει αυτό το στατιστικό δεδομένο.

Ας ξεκινήσουμε από τα δύσκολα κύριε Βουλγαράκη κι ας αφήσουμε ερωτήσεις όπως για υποκλοπές ή Πακιστανούς γι αργότερα. Ο πρωθυπουργός ήταν σε όλους μας φανερό ότι προσπάθησε με την επίσπευση των πρόωρων εκλογών να αποφύγει αυτό ακριβώς που δεν αποφύγαμε δυστυχώς. Μια φυσική καταστροφή, όπως καύσωνας, φωτιές στα δάση, ή πλημμύρες που θα έδειχναν ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι γυμνός και διαλυμένος. Και χωρίς να θέλω να σας κολακεύσω, η διάλυση άρχισε με τις αλλαγές που έγιναν μόλις αποχωρίσατε εσείς από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Εσείς είχατε διατηρήσει αρχικά λόγω ολυμπιακών αγώνων όλη τη δομή που είχε δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ και μετά τους ολυμπιακούς αγώνες τους διατηρήσατε γιατί προφανώς έτσι κρίνατε ότι ήταν καλύτερα. Το χειρότερο όμως δεν ήτανξ αυτό. Το χειρότερο ήταν ότι μετά τη φωτιά που έκαψε την Πάρνηθα και έγινε φανερό ότι δεν δουλεύει το σύστημα, δεν έλαβε κανένα μέτρο, αλλά άφησε τα ίδια πρόσωπα που παρήγαγαν χάος, να συνεχίσουν το έργο τους. Έτσι είχαμε επανάληψη του ίδιου σεναρίου στο Πήλιο, στο Γράμμο και με τον πλέον τραγικό και καταστροφικό τρόπο στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια. Και τώρα αν αλλάξει ο καιρός, πάλι το ίδιο θα γίνει. Τα ίδια πρόσωπα είναι εγγύηση.
Είναι δυνατόν να μην επηρεάσουν το εκλογικό φρόνημα και το κυβερνών κόμμα αυτές οι καταστροφές;

Τα μηνύματα είναι σαφή. Και το μήνυμα του ευρωκοινοβουλίου είναι σαφές. Μην αναθεωρείτε το άρθρο 24 και μην εμπορευματοποιείτε αποχαρακτηρίζοντας δασικές εκτάσεις κατά μήκος της Ιονίας οδού.

Δεν βλέπω να συζητάμε άλλο θέμα, αλλά είναι πολύ ανησυχητικό το ότι και ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ κατά 2ή 3 μονάδες πράγμα που ήταν έτοιμο για να καλύψει τις τρύπες της Οικονομίας, αλλά τώρα με τις ζημιές τις αποζημιώσεις και την ανάγκη ενίσχυσης των πυροπλήκτων, είναι σίγουρο ότι θα πάρει πίσω όποιες παροχές έχει υποσχεθεί στους συνταξιούχους και στους χαμιλόμισθους, γιατί αυτοί ξοδεύουν σχεδόν όλο τους το μισθό ή τη σύνταξη σε είδη πρώτης ανάγκης.

Η χαριστική βολή στον κρατικό μηχανισμό δόθηκε με την προκήρυξη των εκλογών. Αλλά από την αρχή η κυβέρνηση ασχολήθηκε με τις εκλογές και όχι με τις πυρκαϊές. Οκτώ μέρες έκανε η φωτιά να σβήσει, αλλά από το Σάββατο τη δεύτερη μέρα ο κ. Καραμανλής εισήγαγε την θεωρία του οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών, η οποία μετά έγινε από πιο άτεχνα χείλη «ασύμμετρη απειλή» και από πιο έμπειρα «αντάρτικο πόλεων» στα δάση, γιατί προφανώς κανένα αντάρτικο πόλεων δεν θα τους διέψευδε αφού δεν υπάρχει!!!

4 σχόλια:

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Eίναι καταπληκτικό μετά από τα όσα συνέβησαν στη βάρδια του να μην έχει τελειώσει η πολιτική σταδιοδρομία αυτού του ανθρώπου …

a.c. είπε...

...και υποκλοπές και καμμένη Ολυμπία.

Αντώνη, πες καμιά κουβέντα στο Flash, να ανεβάζουν τα ηχητικά ντοκουμέντα από τις συνεντεύξεις που σας δίνουν οι πολιτικοί, στην ιστοσελίδα σας στο διαδίκτυο.
Κρίμα είναι, να περνάνε απ΄εκεί τόσοι υποψήφιοι και μετέπειτα βολευτές και να μην υπάρχουν τα ηχητικά ντοκουμέντα για τον λαό, έτσι ώστε, όταν μετά κάνουν την πατάτα, να κυκλοφορούν σε όλα τα Blogs τα λεγόμενα τους.

Unknown είπε...

Σε ποιόν από όλους αναφέρεσαι, "δε μασάμε ρε";

Για a.c.
Το έχω πεί ρε γαμώτο, και προσπάθησα να το κάνω, αλλά είναι τεράστια αρχεία, με μεγάλη καθυστέρηση στο ανέβασμα και θέλει και ειδικό πρόγραμμα που δεν υπάρχει σε δωρεάν μορφή. προσπαθώ να το λύσω...

Unknown είπε...

Αν πετύχουμε να το ανεβάσουμε (αποσπάσματα συνεντεύξεων κλπ) θα έχουμε και radio-blog