Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2007

H Δικαιοσύνη, είναι τυφλή, κουφή και ανάπηρη



Μας βλέπουν...

«Τραβεστί οικονομία» χαρακτήριζε η ΝΔ τις λογιστικές αλχημείες που έκανε ο Νίκος Χριστοδουλάκης στο γενικό λογιστήριο του κράτους για να κλείσει τους προϋπολογισμούς έτσι ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές με τις οποίες θα μπαίναμε και θα παραμέναμε στην ΟΝΕ και στη ζώνη του ευρώ. Με κάτι τέτοια δάνεια που δεν γράφονται πουθενά επισήμως, σαν αυτό το δισεκατομμύριο που πήρε για «ταμειακή διευκόλυνση» ο κ. Αλογοσκούφης τον Δεκέμβριο του 2006, βγαίνουμε από την επιτήρηση των Βρυξελλών, αλλά και επιτρέπονται δηλώσεις όπως ότι «υπάρχει τώρα περιθώριο κάποιων παροχών» όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας ενόψει εκλογών. Τραβεστί οικονομία δηλαδή έχουμε και τώρα. Τον λογαριασμό θα τον πληρώσουμε μετά τις εκλογές.


Περιμένω από σήμερα να δώ ποιος θα είναι ο πρώτος αστείος, που θα βγεί και θα πεί ότι επί των ημερών μας, μπαίνουν στη φυλακή τα λαμόγια. Δεν ξέρω ποιόν τον τρώει η γλώσσα του να πεί μια τέτοια κουβέντα, γιατί πραγματικά αυτό είναι το απωθημένο σχεδόν όλων όσων ψήφισαν τη ΝΔ, άρα και κάποιος πολιτικός θα θέλει να το πανηγυρίσει. Επίσης είναι το θέμα στο οποίο και όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ θα συμπαραστέκονταν στον Καραμανλή αν πραγματικά είχε τέτοιο σκοπό και αν πραγματικά είχε σκοπό να περιορίσει και να εξοντώσει τα λαμόγια, αντί να αντικαταστήσει τα πράσινα με γαλάζια.

Θα είναι λοιπόν ολοφάνερο ψέμα, αν αντί να φροντίσουν να βάλουν στη φυλακή τα τρωκτικά που σύχναζαν στους προθαλάμους των υπουργικών γραφείων και με τα ομόλογα έβαλαν στο χέρι τα χρήματα των εργαζόμενων, από τα ασφαλιστικά ταμεία, θελήσουν να κάνουν χιουμοράκι με την πραγματικά εξοντωτική ποινή και πέραν πάσης περιγραφής και σκληρότητας απόφαση του εφετείου κακουργημάτων για το κλέψιμο χρημάτων του δημοσίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στην ποινή συμπαρασύρθηκαν και οι πρυτάνεις γιατί έβαλαν την υπογραφή τους, αλλά πραγματικά η ποινή είναι μακράν του κοπινού περί δικαίου αισθήματος. Δεν μπορείς να εξομοιώνεις τρείς ειδεχθείς ανθρωποκτονίες, με ένα οικονομικό έγκλημα, όσα λεφτά και να αφορά, κι ας είναι του δημοσίου.

Ατυχώς στις εφημερίδες, δεν είδα αν υπάρχει κάποια μέριμνα είτε με την απόφαση αυτή είτε με άλλες αποφάσεις για να επιστραφούν τα κλεμμένα. Εκεί το κοινό θα είχε μεγαλύτερη ανοχή. Αν δηλαδή είχε διαταχθεί η κατάσχεση της περιουσίας τους, ακόμη και περιουσιακά στοιχεία συγγενών τους που θα είχαν αποκτηθεί αυτά τα χρόνια με χρήματα που αποδεδειγμένα προέρχονται από τα κλεμμένα. Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι δεν ελήφθη κάποια πρόνοια για να επιστραφούν τα κλεμμένα. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Ίσως να ακολουθήσουν πολιτικά δικαστήρια που θα αποφασίσουν επί τέτοιων αγωγών αποζημιώσεως. Οι πολίτες θέλουν να ξέρουν ότι το δημόσιο χρήμα επέστρεψε στο ταμείο και αυτοί που το επέστρεψαν εκ των υστέρων να παίρνουν μικρότερες ποινές. Επίσης αυτοί που έβαλαν στην τσέπη τους έστω και μία δραχμή, να τιμωρηθούν με μεγαλύτερη ποινή από αυτούς που ήταν απλώς οι ανόητοι που συνυπέγραψαν από αμέλεια ή από ασχετοσύνη τα απαραίτητα χαρτιά. Αλλά και οι συμμέτοχοί τους από τον ιδιωτικό τομέα. Γιατί δεν μπορεί αυτός που πούλησε το τζακούτσι και τα τζάκια και του ζήτησαν να τιμολογήσει το Πάντειο πανεπιστήμιο, να μην ήξερε ότι δημόσιο χρήμα θα ρεύσει στο ταμείο του!

Αλλά και πολιτικά, αν πρέπει κάποιος να επαινεθεί γιατί δεν ανέχθηκε λαμογιές στο περιβάλλον του ή από ανθρώπους που κινούνταν στο ίδιο με αυτόν πανεπιστημιακό περιβάλλον, είναι ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος θυμάμαι ότι ήταν εν ενεργεία πρωθυπουργός όταν έμαθε από ανώνυμη καταγγελία ότι το κύκλωμα του Παντείου έβαζε στην τσέπη του τον μισθό του, αν και ο ίδιος τον είχε εκχωρήσει στη βιβλιοθήκη του ιδρύματος. Από τότε διατάχθηκε έρευνα του ΣΔΟΕ και δυστυχώς κανείς δεν είχε την ευαισθησία να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη, ούτε η σύγκλητος του πανεπιστημίου, ούτε οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των διδασκόντων και των άλλων εργαζόμενων, ούτε αυτεπαγγέλτως να κινηθεί η Δικαιοσύνη επειδή άκουσαν τον εν ενεργεία πρωθυπουργό να το καταγγέλει στη Βουλή. Η Δικαιοσύνη έβλεπα σήμερα στην εφημερίδα, κινήθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία στην οποία είχε επισυναφθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ από 200 σελίδες. Αν είναι δυνατόν. Τι κράτος είναι αυτό που προστατεύει τα λαμόγια κάθε είδους; Ακόμα και εν ενεργεία πρωθυπουργός να έχει ενδιαφερθεί, τελικά δεν καταφέρνει να κινήσει καμιά διαδικασία τιμωρίας ή έστω εφαρμογής των νόμων. Τι να περιμένουμε εμείς οι υπόλοιποι;

Αλλά και οι δικαστές που πήραν αυτή την αυστηρή απόφαση, δεν νομίζω ότι είναι αξιέπαινοι. Δεν είναι δυνατόν από την απόφαση και από την ποινή να μην προκύπτει ότι πρόκειται για οικονομικό έγκλημα. Δεν μπορεί να μην ξεχωρίζει ότι τελικά πρόκειται για λεφτά. Δεν έκαναν οικονομία στα σίδερα που θα έμπαιναν στα μπετά, επομένως κινδύνευε η ζωή ανθρώπων αν γκρεμιζόταν το σπίτι που έχτιζαν. Ή για οικονομίες στα συστήματα ασφάλειας και αξιοπλοίας κάποιου πλοίου της ακτοπλοίας και μπορούσαν να πνιγούν άνθρωποι. Είναι ολοφάνερο ότι αυτοί συνωμότησαν όχι για να σκοτώσουν ανθρώπους, αλλά για να κλέψουν χρήματα. Για να γίνουν πλουσιότεροι, γιατί δεν ήταν άνεργοι, ούτε πείναγαν. Δεν μπορεί η δικαιοσύνη να δικάζει για πλημμέλημα ή να αθωώνει ή να επιβάλει απίστευτα ελαφρά ποινή για το ναυάγιο του Σάμινα, ή για τα σπίτια που γκρεμίστηκαν με τον σεισμό και σκοτώθηκαν άνθρωποι και να ρίχνει τρείς φορές ισόβια τον αρχιλογιστή του Παντείου επειδή αγόρασε Φεράρι με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη. Ο ένας είναι απατεώνας και ο άλλος δολοφόνος. Στο Σάμινα και στο σεισμό πέθαναν αθώοι άνθρωποι, ενώ εδώ όση αμέλεια κι αν έδειξε ο Αιμίλιος Μεταξόπουλος δεν είναι για 25 χρόνια χωρίς αναστολή. Και φυσικά δεν είναι δίκαιη η δίκη αν δεν αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι πήρε στο σπίτι του έστω και ένα μπιντέ ή ένα πλακάκι από αυτά που πλήρωσε το Πάντειο. Αυτό είναι εύκολο να διαπιστωθεί μετά από έρευνα 18 μηνών. Είναι ο μπιντές στο σπίτι του ή δεν είναι; Μετρημένα κουκιά.

Εκείνο που πρέπει να καταλάβει ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και κάποιος που είναι φίλος του και μπορεί να του μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας πρέπει να του το πεί, είναι ότι ολόκληρος ο ελληνικός λαός, έχει καταλάβει την αλήθεια με τα ομόλογα υψηλού ρίσκου του ελληνικού δημοσίου. Ως τώρα έχει αποδειχθεί ότι μίζες πήραν και κέρδη ανομολόγητα έβγαλαν ο Παπαμαρκάκης, Ο Πρινιωτάκης και ο Αποστολίδης. Δηλαδή όσοι μπαινόβγαιναν στα υπουργικά γραφεία, όσοι μιλούσαν με την J.P. Morgan με τον Αλογοσκούφη, με τον Δούκα και με τον Κουρή, όσοι είχαν άριστες σχέσεις με τους διορισμένους προέδρους των ασφαλιστικών ταμείων. Αν αποδειχθεί ότι και κάποιος πρόεδρος ταμείου πήρε ένα δωράκι έστω και των 1000 ευρώ, κι αυτός μέσα. Αυτοί είναι σοβαροί άνθρωποι, με κουστουμάκια επώνυμα και με λιμουζίνες οι οποίοι έκλεψαν χρήμα του ασφαλισμένου όχι γιατί δεν είχαν να φάνε ψωμί, αλλά για να γίνουν πλουσιότεροι. Οι εργαζόμενοι που βγάζουν τίμια το ψωμί τους, οι αγρότες και οι επαγγελματίες που φυτοζωούν και οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι, απαιτούν να δουν έστω και ένα τρωκτικό να τιμωρείται από την κυβέρνηση. Όχι από τη Δικαιοσύνη. Αυτό μας έλειπε οι πράξεις της Δικαιοσύνης που οφείλει να είναι ανεξάρτητη να χρεώνονται στην κυβέρνηση.

Οι πολίτες θέλουν να δουν τον πρωθυπουργό να λέει στον αγαπημένο του υπουργό (όχι στον συνήθη καρπαζοεισπράκτορα ή στον συνήθη Τσιτουρίδη ή στη συνήθη Ιφιγένεια) ότι αφού εξέδωσες αυτά τα ομόλογα και δεν ήσουν άξιος να καταλάβεις ότι κάποιοι επιτήδειοι θα έβγαζαν 42 εκατ. Ευρώ μίζες και προμήθειες από τα ασφαλιστικά ταμεία, απολύεσαι. Οι πολίτες θέλουν να δούν τον διάδοχο του Αλογοσκούφη να απολύει ή να επιβάλει στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας από όποια εταιρία πούλησε με προμήθεια πάνω από 0,5% συνολικά τέτοιο ομόλογο σε ταμείο. Αν μεσολάβησαν πάνω από μια τέτοιες εταιρίες, ακόμα κι αν η κάθε μια έπαιρνε 0,5%, επειδή δείχνει δόλο, να μπουν και φυλακή. Και οι διορισμένοι πρόεδροι των ασφαλιστικών ταμείων που είναι όλοι γαλάζιοι, ασφαλώς να πάνε στα σπίτια τους να ασχοληθούν με κάτι άλλο όπως να κουρεύουν το γκαζόν μια και είναι σχεδόν στο σύνολό τους συνταξιούχοι. Να αναπαυθούν οι άνθρωποι γιατί κουράστηκαν πολύ για να ζημιώσουν τα συμφέροντα των συναδέλφων τους.

Η ΝΔ κρίνεται από το πώς συμπεριφέρεται στο σπίτι της και στους φίλους της. Και το ΠΑΣΟΚ το ίδιο. Με το να φωνάζει το ΠΑΣΟΚ για τα γαλάζια λαμόγια και η ΝΔ για τα πράσινα δεν πετυχαίνουν τίποτα. Καταλαβαίνουμε ότι απλώς μας κοροϊδεύουν. Ιδιαιτέρως όμως ο Καραμανλής κρίνεται στην υπόθεση των ομολόγων. Γιατί αν και δεν είναι ο ίδιος κατηγορούμενος, αδυνατεί να προηγηθεί της Δικαιοσύνης και είναι ανίκανος να σβήσει τις σκιές. Η σύγκριση γίνεται σαφώς με τον Σημίτη, που μπορεί να τον κατηγορούσε ως αρχιερέα της διαπλοκής, και προϊστάμενο των πράσινων λαμογίων, αλλά μόλις άκουσε μια φήμη για συνεργάτη του που τηλεφώνησε σε έφορο για να κριθεί δικαιότερα ένας επώνυμος πολίτης, τον απομάκρυνε χωρίς να έχει διαπράξει κανένα αδίκημα. Τον Νεονάκη μαζί με άλλους δύο βουλευτές, τον απομάκρυνε αν και ήταν αθώος πάσης κατηγορίας όπως αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη, μόνο και μόνο επειδή δεν ταίριαζε με την αισθητική του σοσιαλιστή βουλευτή η αγοραπωλησία μετοχών μέσω του χρηματιστηρίου. Δηλαδή με απόλυτη διαφάνεια. Αν θέλει να συγκριθεί ο Καραμανλής με τον Γιώργο Παπανδρέου, υπάρχει το παράδειγμα των δέκα βουλευτών και υποψηφίων βουλευτών που τους έκοψε από τα ψηφοδέλτια γιατί και μόνον υπόγραψαν τροπολογία με την οποία ευνοούνταν επιχειρηματίας προσκείμενος στη ΝΔ ο κ. Στέγκος. Όχι πράσινος οπότε ίσως και να είχαν συμφέρον. Και άλλοι επειδή νόμιζαν ότι έκαναν το σωστό και άλλοι που ούτε καν γνώριζαν την υπόθεση αλλά ο Πάχτας που την γνώριζε τους είπε να υπογράψουν. Και μερικοί από αυτούς ήταν φίλοι του, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τους έχει πάλι υποψήφιους σαν τον Σπύρο Βούγια.

Το γεγονός ότι για κανέναν υπουργό του Σημίτη δεν υπήρξε κάτι μεμπτό, το πιστοποίησε με τις πράξεις του ο ίδιος ο Καραμανλής. Αλλιώς θα τους είχε παραπέμψει αν είχε έστω και υποψίες όπως έκανε για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και για τον Γιάννο Παπαντωνίου για τους οποίους είχε υπόνοιες και έφτιαξε εξεταστικές επιτροπές, οι οποίες ουδέν διαπίστωσαν και οι βουλευτές της ΝΔ αν και μάλλον έκαναν ότι μπορούσαν για να βρουν κάποιο στοιχείο. Οι πολιτικοί κρίνονται λοιπόν για την ευαισθησία τους. Δεν είναι δικαστήρια για να εκδίδουν αποφάσεις.

Το ΠΑΣΟΚ ασφαλώς και ευνοείται ως αντιπολίτευση από το να συντηρείται ο θόρυβος περί τα ομόλογα ως τις εκλογές. Και ασφαλώς ότι στοιχεία έχει – και έχει από ότι λένε οι πληροφορίες μας κάποια στοιχεία που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, όχι υπουργούς – τα οποία και θα βγάλει πριν τις εκλογές. Ιδίως αν γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2007.

Δεν θα προλάβουμε να επιστρέψουμε από τα μπάνια του λαού και θα ασχοληθούμε με τις αποκαλύψεις για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε παρεμφερείς υποθέσεις ομολόγων.

Όταν η κυβέρνηση δια του κ. Αλογοσκούφη, αντιδρά σπασμωδικά ακόμα και για ένα θέμα σαν αυτό που έθεσε η Ελευθεροτυπία, του δανείου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, τότε έχει χάσει τη μάχη των εντυπώσεων. Τι θα πεί αυτό δεν ήταν δάνειο, ήταν ταμειακή διευκόλυνση; Κοροϊδευόμαστε; Ταμειακή διευκόλυνση θέλει όποιος παίρνει δάνειο. Κι εμείς ταμειακή διευκόλυνση θέλουμε όταν παίρνουμε στεγαστικό ή καταναλωτικό δάνειο. Τι θα πεί δεν ξέρω τι ακριβώς κάνανε στο λογιστήριο του κράτους. Εκείνος είναι πολιτικά υπεύθυνος και για ότι κάνει ο κ. Δούκας και ο κ. Κουρής. Εκείνοι φυσικά δεν μπορούν να διαψεύσουν δημοσίως τον προϊστάμενό τους. Ο κ. Αλογοσκούφης όμως μιλάει με πράξεις. Δεν ζήτησε από κάποιον να παραιτηθεί.

Είναι δυνατόν τον Δεκέμβριο του 2006 που κατά τον προϋπολογισμό που κατέθεσε είχε υπερεπάρκεια εσόδων, να λέει ότι δεν είχε μία και ζήτησε ταμειακή διευκόλυνση από την J.P.Morgan; Με τα στοιχεία αυτά πήγε στις Βρυξέλλες και ζήτησε να βγεί η χώρα από την επιτήρηση. Όλα ψέματα ήταν; Παρά την αύξηση του ΑΕΠ κατά 25% πάλι και στα έσοδα είχαν γίνει μαϊμουδιές; Δεν είχαν γίνει πραγματικά τα έσοδα που πανηγυρίζαμε; Πάλι παραμύθια μας λέει όταν ισχυρίζεται ότι υπάρχουν περιθώρια για να γίνουν παροχές ενόψει εκλογών; Με δάνειο από την J.P. Morgan θα κάνει κι αυτές τις ελάχιστες παροχές που θα δώσει ενόψει εκλογών;

Γιατί δεν προτιμά να πεί την αλήθεια στον ελληνικό λαό, αλλά κάνει αυτό για το οποίο κατηγορούσε την κυβέρνηση Σημίτη; Βεβαιώνει ότι στα έσοδα έχουμε υπερεπάρκεια τον Δεκέμβριο του 2006 και παίρνει 1 δισεκ. Ευρώ δάνειο για ταμειακή διευκόλυνση; Θα κουφαθούμε τελείως;





2 σχόλια:

Unknown είπε...

Κυριε Κοκορίκο ,
Το χείρότερο απο ολα ειναι ότι η δικαιοσύνη απο Πυλώνας Δημοκρατίας και Νομιμοποίησης τείνει να καταστεί σε πολιτικαντικο εργαλείο κοινωνικού αυτοματισμού ,
σας επισυναπτω το λινκ ενος αρθρου μου που έχει σχέση με το θέμα , θα ήταν χαρά μου να μου λέγατε την γνώμη σας,
http://press-gr.blogspot.com/2007/06/blog-post_48.html
Χρήστος Λουτράδης
Aποφοιτος Παντείου
e-mail kartelios@in.gr

Unknown είπε...

Δεν μπόρεσα τελικά να διαβάσω το άρθρο σου στη διε΄'υθυνση που γράφεις ώστε να το σχολιάσω... Ευχαριστώ για την προσοχή σου...