Δευτέρα, Ιουνίου 18, 2007

Ο Φασισμός, ολοζώντανος


(Σ' αυτή τη διεύθυνση μπορείτε να δείτε το βίντεο)
Για άλλη μια φορά, ο Καραμανλής αποφάσισε να μην ενεργήσει εν θερμώ, αλλά να διοχετεύσει ο Ρουσόπουλος στα μέσα ενημέρωσης ότι εκνευρίστηκε όταν είδε το βίντεο, όπου οι αστυνομικοί του τμήματος της Ομόνοιας, εξοικειωμένοι με τη βία διασκεδάζουν με το να βάζουν δυο νέους Αλβανούς να αλληλοχτυπιούνται επί 5 λεπτά στο μονταρισμένο βίντεο μέχρι να πέσουν λιπόθυμοι από την εξάντληση. Και για να διασκεδάσει ο αστυνομικός που πρωταγωνιστεί, αλλά και οι άλλοι δυο τρεις που παρακολουθούν και καταγράφουν και γελάνε, τους χτυπάει άγρια με ένα ξύλο σαν μπαστούνι του μπέηζ μπωλ για να τους δείξει πόσο άγρια πρέπει να χτυπιούνται. Θα δει λοιπόν τις δημοσκοπήσεις ο πρωθυπουργός και θα αποφασίσει εν ψυχρώ αν θα ρισκάρει εκλογές τον Οκτώβριο ή αν θα προτιμήσει να πάει σε εκλογές κανονικά τον Μάρτιο του 2008 και πλέον … «ότι βρέξει ας κατεβάσει». Η λογική της αδράνειας εξοικειώνει μέρα με την ημέρα τη ΝΔ με τη λογική της ήττας.

Μιλάμε ότι ο άνθρωπος αυτός,(ο αστυνομικός) αλλά και οι άλλοι που παρακολουθούν διασκεδάζοντας έχουν ήδη κάψει τον εγκέφαλό τους, αφού έτσι εντελώς ψυχρά μπορούν να βασανίζουν συνανθρώπους τους. Έχουν γίνει άγρια σκυλιά, λυσσασμένα, χωρίς δικαιολογία. Και όμως ο πολιτισμός του πρώην φίλου μου του Βύρωνα Πολύδωρα, είναι τέτοιος ώστε αντί να πάει στο αστυνομικό τμήμα και να τους πλακώσει στο ξύλο, έβαλε τον αστυνομικό τους διευθυντή να τους τηλεφωνήσει αρχικά και να τους ρωτήσει που θέλουν να μετατεθούν εντός λεκανοπεδίου Αττικής μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος. Το θέμα είναι τεράστιο. Τόσο μεγάλο που μόνο μια ριζική αναδιάρθρωση της αστυνομίας και αλλαγή του τρόπου εκπαίδευσης και ξήλωμα όλων των μεθόδων που έχουν στηθεί για να αγριέψουν τους αστυνομικούς από την ώρα που περνάνε το κατώφλι της ακαδημίας, ως τη στιγμή που θα πάνε να υπηρετήσουν στα αστυνομικά τμήματα, θα μπορούσε να εκληφθεί ως μη υποκριτική στάση. Και βέβαια κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει παρά από το ξήλωμα όλης της ιεραρχίας, σε μια βραδιά. Για να δοθεί ισχυρό μήνυμα σε όλους τους αστυνομικούς ότι έχουν πάρει λάθος δρόμο.

Ο κ. Πολύδωρας όμως αυτά που κάνει τα κάνει για να πάρει τις ψήφους του Καρατζαφέρη και των αστυνομικών και να βγει πρώτος στη Β’ Αθηνών. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Καθοδηγείται από αυτή την μη ελληνική αρχή. Καθοδηγείται από αυτή τη ρωμαϊκή αρχή, ότι δεν πειράζει κι αν πατήσεις επί πτωμάτων, αρκεί να πετύχεις το στόχο σου, όσο ευτελής και αν είναι. Αλλιώς θα είχε παραιτηθεί επειδή, άλλο ζήλο ήθελε να εμπνεύσει και άλλον ενέπνευσε. Γιατί αυτό που είδαμε όλοι στις οθόνες μας είναι ο φασισμός ολοζώντανος. Και ασφαλώς δεν έγιναν θηρία οι άνθρωποι μέσα σε 3 μήνες. Θα τολμούσα να πω ότι ούτε και σε 3 χρόνια. Είχε αρχίσει να φασιστοποιείται η αστυνομία και τα τελευταία χρόνια του ΠΑΣΟΚ με το πρόσχημα της μάχης κατά της τρομοκρατίας και με την ευθυγράμμιση στις αμερικανικές απαιτήσεις και υστερίες. Στην αρχή καταπατάμε τα πολιτικά δικαιώματα των τρομοκρατών της 17 Ν μετά των μεταναστών και ήδη ο Πολύδωρας το επέκτεινε, στους δήθεν κουκουλοφόρους που καθοδηγούνται από τον ΣΥΝ και είναι συνοδοιπόροι του ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς όμως ο Καραμανλής για άλλη μια φορά αποφάσισε να μην αντιδράσει μπροστά στο αυτονόητο, αλλά να περιμένει τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης οι οποίες γίνονται αυτές τις μέρες και θα ανακοινωθούν προσεχώς, για να λάβει αποφάσεις. Δηλαδή πλέον έχει ξεφύγει η ευθύνη διακυβέρνησης, ακόμα και από τον ίδιο. Δεν αρκεί να θυμώνει και να βάζει τον Ρουσόπουλο να κλαίει. Έπρεπε ο ίδιος να λάβει μέτρα αφού βλέπει ότι ο υπουργός του δεν εναρμονίζεται με την πολιτική που υποτίθεται ότι είναι η κυβερνητική. Δεν μπορώ εγώ ο δημοσιογράφος να λέω ότι ο Καραμανλής είναι διαφορετικός από τον Πολύδωρα, αν δεν μου δίνει και ο ίδιος επιχειρήματα.

Με τέτοια λογική, δεν μπορεί και να αποφασίσει τίποτα, ούτε για το χρόνο των εκλογών αν δεν συμβουλευτεί τις μετρήσεις. Η λογική της ήττας δεν είναι πλέον η ανησυχία τους φαίνεται. Τείνουν και να συμβιβαστούν με αυτήν. Να τη συνηθίσουν. Την ίδια μοιρολατρία δείχνουν και με το θέμα των ομολόγων. Παρακολουθούν αμέτοχοι τις αποκαλύψεις οι οποίες είναι καθημερινές. Ψελλίζουν τα ολοφάνερα ψέματα με τα οποία τους τροφοδοτεί ο Αλογοσκούφης κι αφού εκτίθενται μια δυο τρεις μέρες μετά κάνουν γαργάρα κι αυτά τα κουφά που έλεγαν. Ο Αλογοσκούφης λέει τον Γιώργο Παπανδρέου ‘κανακάρη» του ντόπιου και ξένου κατεστημένου, τη στιγμή που είναι συνήγορος υπεράσπισης και έρμαιο της υποστήριξης της J.P.Morgan. Μιας διεθνούς τράπεζας η οποία έχει αναλάβει το ρόλο του προστάτη του πελάτη της, ο οποίος της δίνει τις παχουλές προμήθειες.

Μα δεν πρόκειται έτσι να γυρίσεις ανάποδα το ρεύμα που έρχεται καταπάνω σου. Μα είναι δυνατόν να περιμένεις τις δημοσκοπήσεις για να δεις ότι τέτοια κρούσματα αστυνομικής βίας, θα δημιουργήσουν ένα νέο κύμα δυσαρέσκειας, ανάλογο με τα ομόλογα; Τι νομίζετε ότι είναι οι Έλληνες πολίτες; Ανεγκέφαλα ενεργούμενα σαν της Χρυσής Αυγής που μπορεί και να χαίρονται με την κακοποίηση νεαρών παιδιών που έτυχε να γεννηθούν στην Αλβανία και η ζωή και η πείνα τους έφεραν στην Ελλάδα μπας και βρουν να φάνε ένα κομμάτι ψωμί;

Φανταστείτε τώρα εσείς έναν δυναμικό πρωθυπουργό που οργώνει όλη την Ελλάδα και κάθε δεύτερη μέρα επισκέπτεται κι άλλη μια πόλη της επαρχίας, κι όπου περνάει σκάβει αυλάκι με το κύρος του. Αλλά δεν μπορεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Δεν βρίσκει κάτι να κάνει εκτός του να περιμένει τις μετρήσεις για να δει αν τα πράγματα χειροτέρεψαν τόσο πολύ ώστε αντί να ρισκάρει να χάσει τις εκλογές τον Σεπτέμβριο να τις αφήσει να κυλήσουν ως τον Μάρτιο του 2008 κι ότι βρέξει ας κατεβάσει. Μα δεν μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση με τέτοια νοοτροπία. Για να βελτιωθεί χρειάζεται δράση. Κι αφού ο Πολύδωρας δεν μπορεί να αναλάβει δράση, πρέπει κάτι να κάνει ο Καραμανλής. Εδώ είναι το πρόβλημα. Ότι δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει. Δεν έχει έστω έναν βουλευτή που να έχει τόσο φιλελεύθερο πρόσωπο, ώστε να τον τοποθετήσει στη θέση του Πολύδωρα και να πουν όλοι ότι ναι αυτός είναι δημοκρατικός, είναι φιλελεύθερος, δεν θα δεχθεί να παραβιάζονται οι ατομικές ελευθερίες, άρα και ο Καραμανλής κεντρώος είναι γι αυτό και τον έβαλε. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.




3 σχόλια:

oidipoas είπε...

''Ο πρωθυπουργός Δυσαρεστείται'' , εκφράζει την οργή του , αυτές οι αντιδράσεις ειναι γραφικές δεν παράγουν πολιτικά αποτελέσματα και ειναι και υποκριτικές αφου η κουλτούρα του συντηρητισμού έχει αναπτυχθεί απο την κυβέρνηση..σας επισύναπτω ένα αρθρο απο το press-gr (www.press-gr.blogspot.com)που έχει σχέση με το ζήτημα


H Ατιμωρησία του Πραίτορα ...και το κράτος δικαίου.
,
Του Χρήστου Λουτράδη
,
Οι χειρότερες αλλά και πιο επικίνδυνες στιγμές σε μια δημοκράτια, αλλά και τρανταχτή ένδειξη ότι αυτή η Δημοκρατία ειναι σε κρίση, είναι η ελλειψη πίστης των πολιτών σε θεσμούς και αξίες που αποτελουν την δομή του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος της χώρας .
Οι τελευταίες εξελίξεις και με τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης αλλά και με την συμπεριφορά των Αστυνομικών Δυνάμεων , μονο αισιόδοξες δεν ειναι. Αντιθέτως καταδεικνύουν με τον πιο φανερό τρόπο ότι δυο απο τους βασικούς πυλώνες στήριξης του κράτους Δικαίου λειτουργουν σε τέτοιο βάθμο λανθασμένα που τείνουν να καταστούν ακόμα και επιβλαβείς για το ίδιο το Κράτος Δικαίου που υποτίθεται πάνε να προστατέψουν. Το τελευταίο περιστατικό με τους πραίτορες του Πολύδωρα να μιμούνται με άψογο τρόπο τους "συναδέλφους" τους στο Γκουαντάναμο αποτελεί σαφές χτύπημα οχι μόνο στο κράτος δικαίου αλλά και στις δημοκρατικές ευαισθησίες κάθε Ελληνα πολίτη.
Όταν οι υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος δεν αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για όλους τους πολίτες αλλά προβαίνουν σε αποκρουστικές συμπεριφορές το μήνυμα που στέλνουν ειναι ξεκάθαρο, αποκρουστικό και συνάμα αποσταθεροποιητικό για το ίδιο το κράτος.
Δεν νοείται ο Υπαλληλος μιας δημοκρατικής χώρας να εφαρμόζει πρακτικές δικτατορικών καθεστώτων απέναντι σε κανέναν και για κανέναν λόγο. Εκτός βέβαια αν έχει την ατυχία να έχει εναν υπουργό ο οποιος θεωρεί εντός των αρμοδιοτήτων του την εκφώνηση "Πολυδώρειων" Λόγων πολεμικού χαρακτηρά εναντίον κατασκευασμενων εχθρών έχοντας ίσως την ψευδαίσθηση ότι ηγείται στρατιωτικής μονάδας και όχι αστυνομικών υπαλλήλων που εργάζεται σε μια δυτική χώρα.
Η αποδόμηση του κράτους Δικαίου όμως καθίσταται δυνατή και απο την δική μας απάθεια και σε φαινόμενα όπως το τελευταιο με τους "πλακατζήδες"' πραίτορες αλλά και στην ανοχή που δείχνουν φορείς και πολίτες στους γνωστούς αγνώστους ταραξίες που καπηλεύονται αγώνες και ιδεολογίες για να εκτονώσουν την προβληματική τους φύση.
Η υπεράσπιση του κράτους δικαιου πρέπει να γίνει υπόθεση ολων μας

Unknown είπε...

Tο μόνο που ενδιαφέρει την αστυνομία είναι να συντηρεί τη βεντέτα με τους κουκουλοφόρους ώστε να δίνει λόγο ύπαρξης σε ανύπαρκτους. Την Τρίτη το πρωί, πήγε μιά διμοιρία των ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων, κατέβασε ένα πανώ των αναρχικών και γενικά έξυνε τα νύχια για καυγά. Μα να προκαλεί με τη συμπεριφορά της επεισόδεια η ίδια η αστυνομία; περιττό να πούμε οτι ο Αττικάρχης δήλωσε άγνοια του γεγονότος και η επίσημη άποψη της αστυνομίας είναι οτι η διμοιρία των ΜΑΤ δεν κατέβασε το πανώ. Κουκούλωμα χωρίς να ζητηθεί. Άλλη φορά οι κάτοικοι των Εξαρχείων πρέπει να γράφουν και στο κινητό τους, τη δραστηριότητα των ΜΑΤ για να τα μαθαίνει και η ηγεσία...

oidipoas είπε...

συμφωνω απόλυτα , θεωρώ οτι ολο αυτό το παιχνίδι με τους κουκουλοφορόυς διοχετευεται απο το σύστημα για να ελεγχονται οι νοικοκυραίοι..και για να καθίσταται πιο ευκολη η δημιουργια των συνθηκων για άγρια μέτρα..
χρήστος λουτράδης