Τετάρτη, Ιουνίου 13, 2007

Ο κανακάρης του Αλογοσκούφη


Έτσι όπως πάμε δεν θα ασχοληθούμε με άλλο θέμα ως τις εκλογές. Με τις αποκαλύψεις γύρω από τα ομόλογα θα ασχολούμαστε. Θα ήταν καταπληκτική ευκαιρία για τους άλλους υπουργούς να κάνουν κάτι ώστε να αποσπάσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, από το σκάνδαλο των ομολόγων, αλλά όπως έχετε καταλάβει όλοι, ασχολούνται μόνον με τη δική τους επανεκλογή και απλώς διεκπεραιώνουν τα καθήκοντά τους.

Οι υπουργοί μιλάνε μεταξύ τους μόνον για να ανταλλάξουν εξυπηρετήσεις. Όχι για να συντονιστούν στην εκτέλεση κυβερνητικού έργου. Από την άποψη αυτή, και επειδή η ακυβερνησία που φοβούνταν κάποιοι υπουργοί για μετά τις εκλογές, είναι ήδη γεγονός. Η κυβέρνηση δείχνει εγκλωβισμένη στην τακτική που υιοθέτησε εξ υπαρχής καθώς της φάνηκε αυτονόητο ότι δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι η καρδιά της κυβέρνησης, το οικονομικό επιτελείο, οι κκ Αλογοσκούφης, Δούκας και Κουρής, εμπλέκεται στο σκάνδαλο των ομολόγων.

Προφανώς και ο Καραμανλής ο οποίος ζήτησε και πήρε διαβεβαιώσεις από τον ίδιο τον Αλογοσκούφη μόλις επέστρεψε από την Αυστραλία, είχε την εντύπωση ότι είναι αδύνατον να σχεδίασαν από την αρχή και εν γνώσει τους να εκδώσουν ομόλογα που θα πουλήσουν περίπου υποχρεωτικά στα ασφαλιστικά ταμεία και από την έκδοση θα φροντίσουν να υπάρχουν τέτοιες μίζες και προμήθειες, σαν αυτή των 42 εκατομμυρίων ευρώ για το ομόλογο των 280 εκατ. Ευρώ που κατέληξε σε τρία ταμεία. Ή σαν αυτό που κατέληξε στο ΤΣΠΕΑΘ και για το οποίο κάνουν πλέον την πάπια λες και τελείωσε το θέμα.

Φαντάζομαι ότι και ο Καραμανλής δεν έβαζε από την αρχή το χέρι του στη φωτιά για τους συνεργάτες του, οι οποίοι ήταν αποκλειστικά δική του επιλογή. Αλλά και δεν θα μπορούσε να τους διώξει από τη στιγμή που έσκιζαν τα ιμάτιά τους ότι δεν γνώριζαν τίποτα. Είναι φυσικά απίθανο με τα στοιχεία που ήδη έχουν αποκαλυφθεί να μη γνώριζαν τίποτα, από τον Οκτώβριο του 2006 ως τον Μάρτιο του 2007 δηλαδή επί έξη μήνες.
Συνεχίστε την ανάγνωση, αφού χαλαρώστε με την Σακίρα (bonita) κάνοντας κλίκ εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=P-EB8VBLSEE

Αυτό που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε είναι ότι μια ομάδα, την οποία ο Παπανδρέου χαρακτήρισε σπείρα, αλλά ο εισαγγελέας χαρακτήρισε πολύ χειρότερα, εγκληματική οργάνωση, επί έξη μήνες κάνουν επαφές μεταξύ τους και με τα ασφαλιστικά ταμεία για να τους πουλήσουν κάτι που δεν υπάρχει. Και θέλουν να μας πείσουν ότι δεν έκαναν καμία επαφή με τον εκδότη, δηλαδή με το υπουργείο Οικονομίας, ώστε να εκδοθεί αυτό το προϊόν που τους δίνει τη δυνατότητα να κερδίσουν χέρι με χέρι μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Δεν γίνεται αυτό, είναι κορορίδία. Και δεν μπορεί να μας ζητάει ο Καραμανλής να πιστέψουμε τέτοιο πράγμα για να μην εκθέσει τον Αλογοσκούφη δηλαδή τον εαυτό του.

Μπορεί να είναι δύσκολη η απόφαση, αλλά ο μεσάζοντας μεσολαβεί ανάμεσα σε δύο. Τον πωλητή και τον αγοραστή. Γι αυτό παίρνει την προμήθεια. Δεν μπορεί να μεσολαβεί μόνον με τον αγοραστή. Δυστυχώς ξαναλέω όλοι οι πολίτες νομίζω ότι έχουν καταλάβει την πραγματικότητα, αλλά ο Καραμανλής που υποχρέωσε τον Τσιτουρίδη να παραιτηθεί με άλλη δικαιολογία, δύσκολα μπορεί να υπερβεί τον εαυτό του και να ζητήσει την παραίτηση του Αλογοσκούφη, μαζί με τον Δούκα και με τον Κουρή, παραμονές εκλογών.

Αυτό που θα κάνει από ότι φαίνεται ο Καραμανλής είναι παρακινδυνευμένο. Περιμένει να περάσουν οι επόμενοι 3 μήνες χωρίς να προκύψει ευθύνη για κάποιο πολιτικό πρόσωπο, πέραν του Γιώργου Κουρή. Ως τώρα έχουμε για πρώτη φορά τη διαβεβαίωση ότι δεν εμπλέκονται υπουργοί, από το στόμα του εκπροσώπου της J.P.Morgan αλλά ότι όλες τις επαφές τις έκανε ο Κουρής. Ακόμα όμως δεν ακούστηκε κανείς νεοδημοκράτης να πεί το αυτονόητο. Ότι από χθες το βράδυ θα έπρεπε να έχει ζητηθεί η παραίτηση του Γ. Κουρή. Είναι προφανές ότι η καθυστέρηση στην κλήση των εκπροσώπων της J.P.Morgan και του Παπαμαρκάκη, απέδωσε αυτές τις καταθέσεις μετά από πλήθος επαφών. Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει παραιτηθεί ο Κουρής, δείχνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη μια διαπραγμάτευση του Κουρή με τους προϊσταμένους του υπουργούς τους οποίους ασφαλώς και είχε ενημερώσει, για το αν θα δεχθεί να γίνει ο ίδιος αποδιοπομπαίος τράγος για να σωθούν οι υπόλοιποι ή όχι.

Έτσι εξηγείται και η χθεσινή έκρηξη του κ. Αλογοσκούφη, που ανακάλυψε ότι τον Γιώργο Παπανδρέου πρέπει να τον λέμε κανακάρη. Με τον Μητσοτάκη από πίσω να μιλ΄’αει για χαμαιτυπείο. Ήξερε ότι θα έβγαινε στην πιάτσα λίγες ώρες αργότερα, το όνομα του Κουρή, ότι εψεύσθη, γι αυτό και ξεκίνησε νωρίς.

Ποιος είναι ο κανακάρης;Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι κοντεύουν να συμπληρωθούν 24 ώρες και ακόμη δεν ακούστηκε ούτε μια φωνή από τη ΝΔ που να καλεί τον κ. Κουρή να παραιτηθεί μετά τη διάψευση ενώπιον επιτροπής της Βουλής, του ισχυρισμού του ότι μόνον από τον Δεκέμβριο του 2006, συζήτησαν στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους την έκδοση του ομολόγου των 280 εκατ. Ευρώ το οποίο κατέληξε στα ασφαλιστικά ταμεία. Για ένα πολιτικό πρόσωπο, το να λέει ψέματα για να ελαφρύνει τη θέση του, όταν κατηγορείται για κάποιο ατόπημα είναι μεγαλύτερο ατόπημα. Ακόμα και πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών έχασαν τη θέση τους ή αντιμετώπισαν ποινικές διώξεις επειδή είπαν ψέματα, ή προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα γεγονότα. Και η ΝΔ αλλά και ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κρίνεται από το πώς συμπεριφέρεται στους δικούς του, όταν συλλαμβάνονται επ’ αυτοφόρω να λένε ανακρίβειες και να αποκρύπτουν την πραγματικότητα. Όχι από το πώς επικρίνει τα «λαμόγια του ΠΑΣΟΚ». Ο κ. Αλογοσκούφης πάλι, μπορεί να λέει οτιδήποτε, γιατί είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση. Όχι ο κ. Καραμανλής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ποιος είναι τελικά ο μοναχογιός, ο χαϊδεμένος, ο κανακάρης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: