Παρασκευή, Ιουνίου 22, 2007

angelina jolie

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ψηφίζω αντζέλινα , άγρια ομορφία , κρυμμένος συναισθηματισμός και έχουμε γεννηθει ιδια μέρα...

δείτε και αυτο και ..κράχτε με αν θέλετε
http://press-gr.blogspot.com/2007/06/blog-post_976.html

Ανώνυμος είπε...

πάλι έκανα πατάτα με το λινκ..

Τα κοράκια της Αρχιεπισκοπής και
ο χωρισμός κράτους -Εκκλησίας

Του Χρήστου Λουτράδη

Δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που δεν συμμερίζεται τον πόνο και την αγωνία του Αρχιεπισκόπου και δεν αντιμετωπίζει με αίσθημα αηδιας τα ''κοράκια'' της αρχιεπισκοπής που αναλύουν και σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα αποδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι σε πολλές περιπτώσεις ο θεσμός της Εκκλησίας εμπεριέχει τα πιο ποταπά στοιχεία της ανθρώπινης Φύσης. Πάθος για εξουσία, ματαιοδοξία, τάση για πλουτισμό με αθέμιτα μέσα. Και όλα αυτά την ίδια ώρα που ο θεσμικός τους ηγέτης δίνει την δική του μάχη για την ζωή.
Η περιπέτεια του Αρχιεπισκόπου αποτελεί μάθημα ζωής για όλους και ιδιαίτερα για ολους αυτούς που ασχολουνται με τον έναν η τον άλλον τρόπο με τα δημόσιο γίγνεσθαι. Διχάζουν, δημαγωγούν, αναζητούν διέξοδο στις ματαιότητες των υπάρξεων τους, την ίδια ώρα που όλα ειναι φθαρτά, όλα ειναι παροδικά, όλα αλλάζουν στο λεπτό χωρίς να μπορούν καν να τα διαχειριστούν.
Η άποψη για τον ρόλο της Εκκλησίας ειναι απλή και ξεκάθαρη. Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αποκλειστικά παιδαγωγικός και πνευματικός και σε πλήρη διάκριση με το κράτος. Μόνο έτσι θα μπορέσει να ενώσει τους Ελληνες μακριά απο μικρο-κομματικά συμφέροντα που ξεφτιλίζουν την ίδια την υπόσταση της Εκκλησίας και χωρίζουν τους Έλληνες σε υπέρμαχους της Εκκλησίας ή αντιπάλους της.
Είμαι πεπεισμένος ότι και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστοδουλος, όπως και η πλειοψηφία των μελών της Ιεράς Συνόδου, συνειδητοποιώντας την παροδικότητα της Ύπαρξης και το ανώφελο της σύγκρουσης με μια μερίδα έστω της Κοινωνίας, θα συναινέσουν σε μια νέα σελίδα για τις σχέσεις της Εκκλησίας και της κοινωνίας. Μια σχέση που θα αναγνωρίζει τον σημαντικό ρολο της Εκκλησίας, την αυτονομία της όπως και την αυθυπαρξία του Κράτους. Μια σχέση που θα ενώνει τους Ελληνες και δεν θα τους χωρίζει.