Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 07, 2007

Φέρτε πίσω τα λεφτά...παλιολαμόγια!

(Η φωτογραφία λέγεται moon ass και οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι από τη φωτογράφιση Kick ass art τις οποίες σας είχα υποσχεθεί από χθες.)
Οι ακροατές θα μας έχουν ακούσει να αναφερόμαστε στην υπόθεση του ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ, υπόθεση που έχει προκύψει ότι είναι ίδια και απαράλακτη με αυτήν του άλλου ομολόγου των 280 εκατ. Ευρώ το οποίο αγοράστηκε από άλλα 4 ταμεία. Η ζημία του ΤΣΠΕΑΘ είναι δεδομένη και μόνον από τη διακράτηση για έναν χρόνο όπου πήρε τόκο2,7% ενώ ακόμα και για κατάθεση μετρητών υπάρχουν επιτόκια έως και 4%. Αυτό είναι οφθαλμοφανές και δεν θέλει έρευνα. Ακόμα και στην περίπτωση που η συναλλαγή ήταν σύννομη και με τους κανόνες της αγοράς, δηλαδή χωρίς μίζες, υπάρχει ζημία. Είχε βγεί όμως τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και μετά από αυτός κι άλλοι υπουργοί και έκαναν το μαύρο άσπρο λέγοντας ότι υπήρχε κέρδος 3,1 εκατ. Ευρώ. Και οι μεγαλοδημοσιογράφοι που τους άκουγαν δεν είπαν ούτε μια λεξη για να υπερασπιστούν την αυτονόητη αλήθεια.
Τώρα όμως αποδεικνύεται και το αυτονόητο ότι δηλαδή αντί για το 100% της ονομαστικής του αξίας στην οποία αγοράστηκε έπρεπε να έχει αγοραστεί στο 75 έως 80% και από αυτή τη διαφορά που ήταν μίζα, ένα μέρος πέρασε σε αδιαφανείς λογαριασμούς και έφαγαν πολλοί. Περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ φέρεται να βρέθηκαν στον λογαριασμό ή στους λογαριασμούς του προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρη Καπράνου και φίλων του, αλλά τα υπόλοιπα που είναι και τα περισσότερα, δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα που πήγαν και αν ήταν πολιτικό χρήμα που κατευθύνθηκε στον πολιτικό χώρο αυτού που διόρισαν και τον Δημ. Καπράνο στη θέση του και τον διατηρούν ακόμα.
Που πήγαν οι μίζες με τις βαλίτσες είναι το ένα ερώτημα. Και στο πολιτικό επίπεδο, ποιο είναι αυτό το σκοτεινό σύστημα που επέτρεψε αυτές τις μίζες; Και φυσικά εδώ πρέπει να διερευνηθούν πέραν από τις αυτονόητες και αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες και οι προσωπικές ποινικές ευθύνες. Ασχέτως αν όλοι θα βγούν αθώοι, γιατί το σύστημα είναι έτσι στημένο, η νομιμότητα είναι τόσο χαλαρή, ώστε να είναι νόμιμοι αυτοί που τρώνε τα λεφτά των ταμείων. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Η έρευνα θα δείξει ότι τα λεφτά πέταξαν και κανένας δεν είναι ένοχος. Αυτό το σύστημα επιτέλους πρέπει να αλλάξει. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται τέτοιο πράγμα. Είναι φοβερό.Αλλά και η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, πρέπει να σημειώσουμε οτι δεν έχει καταθέσει μηνητήρια αναφορά, ούτε έχει ζητήσει να επιστραφούν τα κλεμένα χρήματα. Αντιθέτως όπως καταγγέλει ο Δ. Τρίμης, από τις 8 Αυγούστου ο πρόεδρος του ΔΣ Πάνος Σόμπολος ως τις 25 Αυγούστου απέκρυπτε έγγραφο του κ. Ζορμπά με το οποίο ζητούσε στοιχεία για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ. Ούτε και πόρισμα υπάρχει μου είπε σήμερα. Ένα μήνα πριν όμως με διαβεβαίωνε οτι περιμένουμε το πόρισμα. Τα μέλη όμως της φερόμενης "επιτροπής εμπειρογνωμόνων" μου είχαν πεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις μας - και το είχα αναφέρει στην εκπομπή - οτι δεν πρόκειται να βγάλουμε κανένα πόρισμα γιατί δεν έχουμε κανένα στοιχείο. Είναι προφανές οτι και το έγγραφο Ζορμπά στην ΕΣΗΕΑ αποκρύφθηκε τις κρίσιμες μέρες, για να γίνουν οι εκλογές απρόσκοπτα. Όχι από τον ίδιο τον Σόμπολο ίσως, αλλά από το σύστημα που τον υποστηρίζει. (Τη Δευτέρα η συνέχεια και το τέλος των φωτογραφιών που προέρχονται από συλλογή πόστερς της λεγόμενης cheep art)

3 σχόλια:

rvagos είπε...

Φοράδα είναι αυτή ή φάκελλος για το ομόλογο?Eγώ τους μπανιστηρτζίδες γουστάρω απολαμβάνουν art , ass art με coca cola .

Unknown είπε...

Δεν είναι μπανιστηρτζίδες... Εραστές της τέχνης είναι οι άνθρωποι. και βέβαια όλοι είναι χαρούμενοι όπως βλέπεις.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΩΝΗ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ?
ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ???
ΕΙΜΑΙ ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗς ΤΕΧΝΗς
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ