Παρασκευή, Αυγούστου 03, 2007

«Ότι βρέξει ας κατεβάσει»

Είναι αστείο θέαμα και ακρόαμα, να βλέπεις και να ακούς τον υπουργό να λέει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει με βάθος τετραετίας, όταν ξέρουμε ότι σε ένα μήνα άντε σε δύο θα έχουμε εκλογές. Είναι παράλογη η εικόνα του Ζαγορίτη, να λέει ότι για το θέμα του χρόνου των εκλογών έχει τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός, όταν όλοι γνωρίζουμε το αντίθετο. Αν είχε πει ο πρωθυπουργός ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάρτιο του 2008 που είναι η ώρα τους, δεν θα συζήταγαν το θέμα μεταξύ τους οι υπουργοί. Κάνοντας έτσι αμφιλεγόμενη και την αξιοπιστία των δηλώσεων του πρωθυπουργού. Η πονηρούλα κυβέρνηση, όμως κλείνει το κάτι σε όλους τους Έλληνες, με έναν σχεδιασμό που λέει ότι πρέπει κάθε Πέμπτη (και πριν φύγουν για δεκαημερίες διακοπές) να βγαίνουν τέσσερις-τέσσερις και να κάνουν προεκλογικές εξαγγελίες, μέχρι να βγάλουμε τον Αύγουστο (που δεν γίνεται επίσημη ενημέρωση των δημοσιογράφων). Στο τέλος του μήνα άλλωστε θα βγει ο πρωθυπουργός και θα μας εξηγήσει ποιο μεγάλο εθνικό θέμα βρίσκεται σε κρίση και επιβάλλεται η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Απελπισμένη και η κυβέρνηση ότι μπορεί να βελτιωθεί η χαλαρότητα και η ανυπαρξία της στη διαχείριση των κρατικών υποθέσεων, δεν ρισκάρει να περιμένει ούτε μέρα και φαίνεται ότι το καλύτερο γι αυτήν είναι να στήσει τις κάλπες πάνω στα αποκαϊδια.

Επισήμως βέβαια δεν λέμε τίποτα, αλλά χθες βγήκαν τρεις-τέσσερις πρωτοκλασάτοι υπουργοί μαζεμένοι να κάνουν εξαγγελίες, από τις οποίες καμία δεν αναφέρεται σ’ αυτή την τετραετία. Ο Αλογοσκούφης για να μοιράσει λεφτά από το 2008 σε συνταξιούχους δικαστικούς από εξομοίωση αποδοχών του προέδρου του Αρείου Πάγου με τον πρόεδρο της αρχής τηλεπικοινωνιών. Ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Αυτό ήταν το χοντρό πακέτο. Και κάτι ψηλά για κοροϊδία σε χήρους ή χήρες, σε καλλιτέχνες και λογοτέχνες. Και ρυθμίσεις συντεχνιακές για βουλευτές, καθηγητές, νομικό συμβούλιο, κλπ. Ο Σουφλιάς που επί τρία χρόνια δεν μπόρεσε να κάνει στο Ελληνικό ούτε το 1% των 6.000 στρεμμάτων, δηλαδή ούτε 60 στρέμματα πάρκο, μας διαβεβαιώνει ότι αν τον ψηφίσουμε μαζί με το κόμμα του θα φτιάξει το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο. Ο Λιάπης θα φωτοβολταίσει το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, η Μαριέττα Γιαννάκου θα διορθώσει τα 80 ιστορικά λάθη του βιβλίου ιστορίας και ο υπουργός Εσωτερικών, ο μόνος που υποστηρίζει τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας, θα δώσει και άλλη μια ευκαιρία λέει στους συμβασιούχους που έπρεπε να έχουν ήδη σύμβαση αορίστου χρόνου σύμφωνα με τις υποσχέσεις της προηγούμενης τετραετίας.

Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για μια κυβέρνηση που δεν έχει πρόγραμμα για τίποτα εκτός του γεγονότος ότι επιθυμεί διακαώς να ασκεί την εξουσία. Δεν έχει σημασία ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ξέχασαν τις υποσχέσεις και μάλιστα τις πιο σαφείς. Προφανώς έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έχουμε υποχρέωση να τους ψηφίσουμε, τουλάχιστον για άλλη μια τετραετία. Τους το χρωστάμε. Δεν ξέρω από πού, αλλά τους το χρωστάμε χωρίς να έχουν καταφέρει, με τα δικά μας τα λεφτά να διαχειριστούν ευπρεπώς τις κρατικές υποθέσεις
Δημοσίευση σχολίου