Δευτέρα, Αυγούστου 27, 2007

Μ' έκαψες που να καείς σαν το κεράκι της Λαμπρής

Κλαυσίγελως! (Το Χριστινάκι θα μας "δανείσει" και σήμερα το κορμάκι του για να συνοδεύσουμε το κείμενο... και να μην ασελγήσουμε πάνω του όπως ασελγούν οι άλλοι στη νοημοσύνη μας, αλλά να μας παρηγορήσει!) Οι ασύμμετρες ανοησίες πάνε χέρι – χέρι με τη συμμετρική ανικανότητα, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση αντί να έχει το νού της στις φωτιές και πως θα σβήσουν, έχει το μυαλό της στην κάλπη. Μέχρι που έκαναν σύσκεψη εκλογολόγων και επικοινωνιολόγων για να δουν αν υπάρχει παραθυράκι να αναβάλουν τις εκλογές! Απίθανα και πρωτοφανή πράγματα με τα οποία τραβάνε τα μαλλιά τους απελπισμένοι εκτός από τους κατοίκους της Πελοποννήσου και της Εύβοιας και οι συνταγματολόγοι. Κανονικά θα έπρεπε να επικηρύξουμε το κράτος, μήπως και το πετύχουμε με τη μορφή πυροσβεστικού οχήματος ή αεροσκάφους. Γιατί μαθαίνουμε από τις συσκέψεις που κάνει ο πρωθυπουργός με την ΕΥΠ, ότι ψάχνουν να βρούν ακόμα τις αποδείξεις εμπρηστικών μηχανισμών που παρήγγειλε από το Σάββατο ο πρωθυπουργός κι ακόμα οι ανίκανοι δεν βρήκαν τίποτα άλλο εκτός … στουπιά με βενζίνη, τα οποία όλως παραδόξως αφού έβαλαν φωτιά, έσβησαν και παραδόθηκαν στους Πουαρώ που τα συνέλαβαν αμέσως!Είμαστε για κλάματα λόγω των πυρκαϊών και για γέλια λόγω ανικανότητας και πανικού! Σύνολο… κλαυσίγελως!Από χθες ως τώρα είχαμε άλλους δέκα νεκρούς. Η ανικανότητα που σκοτώνει δεν έχει ανακοπεί. Χθες τέτοια ώρα είχαμε 53 νεκρούς και τώρα έχουμε 63 ανθρώπους νεκρούς. Απαράδεκτο και πρωτοφανές. Και πανελληνίως και παγκοσμίως. Τέτοια ανικανότητα που σπάει παγκόσμια ρεκόρ δεν έχουμε ξανασυναντήσει. Όπως λέει και ο κάθε Έλληνας πολίτης που αισθάνεται ανασφαλής και απροστάτευτος, είναι να μην σου τύχει.

Και ο βασιλιάς της ανικανότητας, ο υπουργός δημόσιας τάξης ο Βύρων Πολύδωρας να βγαίνει το βράδυ και να κάνει δηλώσεις θερμοκηπίου μόνον στη ΝΕΤ για να αισθάνεται αυτός ασφαλής – που να τολμήσει να αντιμετωπίσει ή τους πολίτες ή τους κανονικούς δημοσιογράφους – να μιλάει για ασύμμετρη απειλή ενώ θα έπρεπε να μιλάει για ασύμμετρη ανοησία.

Η ασύμμετρη ανοησία ξεκινάει βέβαια από την κυβερνητική προπαγάνδα γιατί άκουσα όλα τα παπαγαλάκια και πριν να μιλήσει ο Πολύδωρας, από Τράγκα και Μάρα μέχρι Πυργιώτη και κάτι άλλους απίθανους σχολιαστές, να λένε όπως και ο πρωθυπουργός ότι ακολουθούμε στρατηγική ή αισθανόμαστε όπως μετά το χτύπημα στους δίδυμους πύργους οι αμερικανοί. Στη γραμμή της κυβερνητικής προπαγάνδας και η ελληνική σημαιούλα στον ΑΝΤ-1.

Βέβαια δεν στέκεται τέτοια προπαγάνδα μπροστά στην πραγματικότητα και οι ίδιοι άνθρωποι, ο Παπαδάκης κι ο Ευαγγελάτος ή η Στάη και η Μάρα, αναγκάζονται να τραβήξουν τα μαλλιά τους απελπισμένοι μπροστά στην τέλεια εξαφάνιση του κράτους. Όπως και ο ιδιοκτήτης του Άλφα, θα έπιαναν καλύτερο τόπο τα λεφτά του αν επικήρυσσε το κράτος που ήταν άφαντο αντί για τους εμπρηστές.

Είναι αποπροσανατολισμός να συζητάμε για εμπρηστικούς μηχανισμούς ενώ όλοι οι άνθρωποι παίρνουν τηλέφωνο στα ραδιόφωνα και στα κανάλια και ζητάνε ένα πυροσβεστικό όχημα ή ένα αεροπλάνο ή πυροσβεστικό ελικόπτερο. Και φυσικά πάντοτε υπάρχουν απίθανοι καραγκιόζηδες σαν το δήμαρχο του Χολαργού έτοιμοι να καταγγείλουν ότι κάποια πυρκαϊά ξεκίνησε από στουπιά βρεγμένα με βενζίνη και φυσικά δεν σκέφτονται ότι πρώτο πράγμα που θα είχε καεί χωρίς να αφήσει ίχνη είναι το στουπί με τη βενζίνη. Πως σώθηκε από τη φωτιά βρε άπαιχτοι το στουπί και η βενζίνη; Τέτοια ανόητη προπαγάνδα διακινείται στα κανάλια, ανώ η πραγματικότητα βοά εκκωφαντικά.

Δεν είχε τίποτα καλύτερο να πεί και ο πρωθυπουργός και ο Πολύδωρας παρά ότι αντιμετωπίζουμε οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών. Η μόνη απάντηση φυσικά είναι αυτή που έδωσε νομίζω πρώτη η Παπαρήγα ότι το οργανωμένο σχέδιο αν υπάρχει θέλει και οργανωμένη αντίδραση. Αλλά που να βρείς οργανωμένο κράτος τέτοιες ώρες.

Μαζεύει ο πρωθυπουργός στο μαξίμου 6-7 υπουργούς και βγαίνουν μετά ένας ένας και λένε για σχέδιο εμπρησμών για να δικαιολογήσουν την ανικανότητά τους. Λόγω της ξηρασίας υπήρχαν έγκαιρες προειδοποιήσεις ότι φέτος περιμένουμε πολλές περισσότερες φωτιές. Ως το Δεκέμβριο του 2006, δηλαδή εκτός περιόδου πυρκαϊών είχαμε 800 φωτιές που εκδηλώθηκαν πανελλαδικά. Κανένας δεν μίλησε φυσικά για την Αλ Κάϊντα της Ελλάδας που έβαζε φωτιές γιατί δεν είχαμε εκλογές. Τώρα είχαμε απάνω στον Αύγουστο 200 πυρκαϊές. Πάνω στον Αύγουστο με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς κελσίου επί πολλές ημέρες. Η σύγκριση και μόνο αρκεί για να καταλάβετε ότι μιλάμε για ασύμμετρη ανοησία και συμμετρική ανικανότητα και μόνο. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι.Και μαζί με τους επικίνδυνους χάνουν και τη σοβαρότητά τους και οι άλλοι όπως ο υπουργός πολιτισμού Γιώργος βουλγαράκης που αφού είδε με τα μάτια του την αρχαία Ολυμπία να έχει καεί, είδε τη μαυρίλα να έχει φτάσει στο στίβο και τις «κερκίδες» καμένες (γιατί δεν υπάρχουν κερδκίδες αλλά πρανή) αφού είδε τον Κρόνειο λόφο καμένο και με τα πεύκα κάτω από τα οποία στάθηκαν στην αρχαιότητα οι ολυμπιονίκες να έχουν καεί μετά από 2800 χρόνια που δεν κάηκαν, ούτε οι διωγμοί των χριαστιανών εναντίον της αρχαίας θρησκείας, δεν έφτασαν ως αυτό το σημείο. Η ανικανότητά μας τους ξεπέρασε.

Και είπε ο άνθρωπος ότι κάηκαν μερικά δένδρα! Αν είναι δυνατόν. Το μάρμαρο λέει είναι ανέπαφο και το μουσείο είναι ανέπαφο. Μα ανοίξτε τα μάτια σας επιτέλους. Δείτε την Ολυμπία που κάηκε μπροστά στα μάτια σας. Ούτε το σύστημα αυτοπροστασίας της Ολυμπίας δεν λειτουργήσατε όπως έπρεπε που ήταν φυσικά η τελευταία γραμμή άμυνας. Ήταν ο τερματοφύλακας. Έπρεπε να έχετε σταματήσει τη φωτιά 8-10 χιλιόμετρα μακριά και να σώσετε και τα σπίτια στα χωριά.Και όμως όλα τα κανάλια έχουν τα πλάνα με το καμένο στάδιο και τον κρόνειο λόγο, αλλά δεν τα δείχνουν για να στηρίξουν την κυβερνητική προπαγάνδα. Έχουν κι αυτά τα φουκαριάρικα συμφέροντα. Πρέπει να τα υπερασπίσουν. Το καταλαβαίνουμε. Κι αν καταγγέλουμε την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης δεν σημαίνει ότι αυτομάτως έγινε ικανό το ΠΑΣΟΚ και άρα πρέπει να πάνε όλοι να το ψηφίσουν. Πάνω από την κάλπη, ότι και να πούμε εμείς ο κάθε πολίτης θα βρεί τη δική του απάντηση. Και ο ψηφοφόρος της ΝΔ έχει επιλογές. Να μην ψηφίσει τους υπεύθυνους αλλά άλλους έστω και άγνωστους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: