Παρασκευή, Αυγούστου 10, 2007

Ακρωτηριασμός, αντί επιτυχούς επέμβασης


Εντάξει σε εκλογές πάμε, αλλά να κάνει ολόκληρη συζήτηση ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Ανάπτυξης τον Δ. Σιούφα, για το πότε ακριβώς μπορεί να έρθει ο Ερντογάν για να κάνουν εγκαίνια ενός νέου αγωγού που φυσικά είναι ένα σχέδιο της επόμενης τετραετίας το οποίο μπορεί να εγκαινιαστεί άνετα άλλες δυό τρεις τέσσερις φορές (σαν τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης) και να συζητάνε μόνον για την ημερομηνία; Δηλαδή το ιδανικό για τους σχεδιασμούς του Καραμανλή είναι να γίνουν τα εγκαίνια από τις 16 ως τις 26 Αυγούστου, ώστε να μην είναι μέσα στην προεκλογική εκστρατεία.

Και να κάνουν διαπραγματεύσεις με την Τουρκία στη βάση τέτοιων κριτηρίων όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Τούρκου αρμόδιου υπουργού και να μην έχουν άλλο κριτήριο για το χρόνο των εκλογών, παρά μόνο αυτό το πρόγραμμα προεκλογικών εγκαινίων και παροχών. Ντάλα καλοκαίρι θα μου πείτε, θα ασχοληθούν με τα προβλήματα συντονισμού του κρατικού μηχανισμού; Σε διακοπές είναι οι άνθρωποι, άλλωστε δυό βδομαδούλες είναι οι διακοπές τους όλες κι όλες, στις 20 Αυγούστου θα είναι πίσω οι περισσότεροι, θα κάθονται να ασχολούνται με προβλήματα συντονισμού του κράτους;

Αστεία αστεία, όμως λίγο χαλαρός ο ένας, λίγο χαλαρός ο άλλος θα κάτσουν οι γιατροί του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης χωρίς διακοπές στο νοσοκομείο; Χάνει λόγω καθυστέρησης το πόδι του ένας άνθρωπος. Γιατί αν είχαν οργανώσει τις διακοπές αυτές και το ύψιστο αγαθό ήταν οι διακοπές τους, θα είχαν κρατήσει για παράδειγμα ένα ελικόπτερο για τη Θράκη και κάθε τέτοιο περιστατικό που απαιτεί χειρουργείο, θα το μετέφεραν αμέσως στη Θεσσαλονίκη όπου θα είχαν φροντίσει να μείνουν περισσότερα χειρουργεία διαθέσιμα. Αυτοί όμως θέλουν και να παριστάνουν ότι όλα λειτουργούν, ή δεν μπορούν να συνεννοηθούν με το υπόλοιπο σύστημα κι έτσι ο καθένας κάνει το δικό του προγραμματισμό με το μυαλό του στο τι τον βολεύει κι όχι στο τι ανάγκες αντιμετωπίζει η υπηρεσία στην οποία δουλεύει ή προΐσταται.

Την άλλη είχαμε έναν νεκρό, τον επιβάτη του φουσκωτού, ο οποίος κατέρρευσε μέσα στο νοσοκομείο. Μα που αλλού έπρεπε να βρίσκεται ένας τραυματίας για να νιώσει ασφαλής; Αν μέσα στο νοσοκομείο χάνουν έναν άνθρωπο 48 ετών ο οποίος πριν τραυματιστεί ήταν υγιέστατος, τότε τι περίθαλψη προσφέρουν και σε ποιόν;

Δεν θεώρησε όμως κανένας υπεύθυνος της κυβέρνησης να ενδιαφερθεί για τα θέματα αυτά αυτοβούλως, να καλέσει μια σύσκεψη, να τους πει ότι είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα και να αφήνουμε να απολογηθούν οι διορισμένοι πρόεδροι των νοσοκομείων.
Αν όμως και τα μέσα ενημέρωσης δεν βρίσκονταν σε διακοπές, αν τους είχαν σκίσει την πρώτη μέρα, τότε και μόνο θα μαζεύονταν σαν βρεγμένες γάτες από τις παραλίες και θα προσπαθούσαν να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Γιατί έχουν παρεξηγήσει το ρόλο τους. Νομίζουν ότι δουλειά τους είναι η προπαγάνδα και η πάση θυσία ωραιοποίηση μιας άσχημης κατάστασης. Αν οι δημοσιογράφοι έχουν αποστολή να πληροφορούν τον κόσμο για ότι συμβαίνει, οι υπουργοί και τα στελέχη των κομμάτων νομίζουν ότι αποστολή τους είναι επίσης να αποτελούν μέρη ενός ίδιου μηχανισμού με διαφορετικούς στόχους. Να μειώνουν αν είναι κυβερνητικοί ή να αυξάνουν αν είναι της αντιπολίτευσης τις εντυπώσεις.

Ας ορίσουν όμως υπηρεσιακή κυβέρνηση αν δεν μπορούν να ασχοληθούν και με τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Γι αυτό προβλέπονται και τέτοια πράγματα, αλλά και για να μην εκνευρίζονται και για να μην πεθαίνουν αδίκως οι 17χρονοι τραυματισμένοι, ή οι πυροβολημένοι από το λιμενικό τη νύχτα υπό συνθήκες που είναι σκοτεινές όσο και το σκοτάδι που επικρατούσε τις ώρες εκείνες.

Κατά τον προγραμματισμό πάντως, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, δηλαδή από τις 27 ως τις 31 Αυγούστου θα πάει ο πρωθυπουργός στον Κάρολο Παπούλια να του ζητήσει τη διενέργεια εκλογών. Ως τότε θα αναζητεί τη σωστή ημερομηνία ο κ. Καραμανλής. Μόλις τη μάθει αυτός, μόλις του κάτσουν τα κουκιά δηλαδή θα τη μάθουμε κι εμείς.
Δημοσίευση σχολίου