Δευτέρα, Ιουλίου 30, 2007

Διαγωνισμός κοτσάνας


Εντάξει δε λέω, ζέστη κάνει, φυραίνει και το μυαλό μας από τη ζέστη, αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί ώστε να μην πετάμε ρουκέτες. Δε μας φταίνε σε τίποτα οι άλλοι. Είχαμε τον Γεράσιμο Γιακουμάτο που ανακάλυψε ότι το ΠΑΣΟΚ κρύβεται πίσω από τις φωτιές, μετά τον έκραξαν όλοι οι άλλοι και αναγκάστηκε να τα μαζέψει. Αλλά ο Βύρων Πολύδωρας, πως δικαιολογείται να συνεντευξιάζεται σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες και να διαπιστώνει ότι οι οικοπεδοφάγοι και οι εμπρηστές δεν αναχαιτίζονται; Είπαμε ότι κάνει αγγαρεία, αλλά τέτοιο πεσιμισμό από τον αρμόδιο να σβήνει τις φωτιές δεν περιμέναμε…

Βέβαια έχουμε συνηθίσει τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να επιδίδεται σε σαφείς ρητορικές ακροβασίες άνευ περιεχομένου, νομίζοντας ότι διαπράττει λεκτικά ανδραγαθήματα, αλλά ως πότε θα είμαστε επιεικείς; Για παράδειγμα εγώ ήμουν πολύ επιεικής με τον Μάκη τον Γιακουμάτο, που έλεγε μια μέρα στην εκπομπή ότι αν η ανεργία είναι 19% στα Ιόνια νησιά θα αυτοκτονήσει. Του έκανα τη χάρη να μην ζητάω κάθε μέρα να τηρήσει το λόγο του κι αυτός εκτραχύνθηκε. Το ίδιο με τον Πολύδωρα. Τώρα έχουμε άλλο κρούσμα τον Σπηλιωτόπουλο που αν και πατρινός εκλέγεται στη Β’ Αθηνών που μας είπε λίγο-πολύ ότι κάποια αντάρτικα πόλης μπορεί να κρύβονται πίσω από τις φωτιές ή ξένα συμφέροντα που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

Μαζευτείτε λίγο γιατί δεν είναι δυνατόν να λέτε τη μία ανοησία πίσω από την άλλη βασιζόμενοι στο ότι δεν θα σας διαψεύσουν τα ξένα συμφέροντα ή τα ντόπια αντάρτικα πόλης. Ποια αντάρτικα πόλης κατ’ αρχήν; Έχουμε αντάρτικα πόλης και δεν το ξέρουμε; Πού τα είδατε; Στις εσχατιές της Β’ Αθηνών, ή στα σοκάκια της Μυκόνου; Μην τρελαθούμε. Τι έχουμε; Διαγωνισμό κοτσάνες με έπαθλο την επανεκλογή στη Β’ Αθηνών; Όποιος πει τη μεγαλύτερη κοτσάνα θα βγει πρώτος;

Δείτε και το θέμα των εκλογών σε συνδυασμό με τις φωτιές. Το αν θα κάνει εκλογές μέσα στον Σεπτέμβριο ή στις αρχές Οκτωβρίου ο Καραμανλής εξαρτάται τελικά – αν πιστέψουμε συνεντευξιαζόμενους υπουργούς και δημοσιεύματα – από το πόσες φωτιές θα καταφέρει να σβήσει στο τέλος ο Πολύδωρας και η πυροσβεστική με τη νέα κομματική ηγεσία. Πού θα πάει, στο τέλος θα μάθουν. Μπορεί να έκαψαν την Πάρνηθα μέχρι να μάθουν ότι υπήρχε σχέδιο που δεν εφάρμοσαν, μπορεί να έκαψαν 600.000 στρέμματα από αναζωπυρώσεις πυρκαϊών που δεν επιτήρησαν καλά και μετά από μια μέρα έγινε μεγαλύτερη καταστροφή, στην Αχαΐα, στην Αιγιαλεία στην Κεφαλονιά, στην Ύδρα και αλλού, αλλά τελικά τη φωτιά στη Σταμάτα την πρόλαβαν. Στην πρώτη πυρκαϊά στη Σαλαμίνα τα θαλάσσωσαν, αλλά στη δεύτερη πήγαν αμέσως και της έρριξαν θάλασσα γρήγορα. Μπορεί να μην ζητήσαμε εγκαίρως βοήθεια από ξένα κράτη, αλλά τη ζητήσαμε καθυστερημένα.

Αν δώσει ο καιρός και τα μελτέμια σταματήσουν πριν τις 30 Αυγούστου, μπορεί ο Καραμανλής να προκηρύξει εκλογές σε 22 μέρες, ελπίζοντας ότι δεν θα κάνει ζέστη ‘ώστε να έχουμε διακοπές ρεύματος σε συνδυασμό με φωτιές που είναι πολύ άσχημος συνδυασμός για το εκλογικό αποτέλεσμα. Εκτός και αν παρουσιαστεί άλλος άσχημος συνδυασμός με πλημμύρες.


Να είσαστε σίγουροι ότι και από την σημερινή επίσκεψη στη Γαλλία για προεκλογικές επαφές του πρωθυπουργού με τον Σαρκοζί θα έχουμε μόνον επικοινωνιακά πλάνα, μήπως και μας μεταδώσει λίγη από την πρόσφατη εκλογική επιτυχία του. Αν ήθελε να βγάλει συμπέρασμα, θα αντέγραφε για παράδειγμα τον Σαρκοζί στο ότι δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει πρωτοκλασάτους σοσιαλιστές σε υπουργεία αντί για κομματόσκυλα ή να ορκίσει μια μουσουλμάνα υπουργό, αν και δεν έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στους μουσουλμάνους. Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που έκανε ο κ. Πολύδωρας στην πυροσβεστική και στην αστυνομία. Μα δεν γίνεται να φτιάξεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά. Γίνεται να πιστέψει ο κόσμος ότι θα εμποδίσεις τους καταπατητές και τους εμπρηστές, επειδή το είπες; Και προεκλογικά είπες ότι οι τρίτεκνοι θα εξομοιωθούν με τους πολύτεκνους, αλλά δεν έγινε τίποτα. Χώρια που έρχεται από πίσω ο Πολύδωρας και μονολογεί ότι εμπρηστές και οικοπεδοφάγοι είναι ανίκητοι. Μήπως δεν είδαμε και τι έγινε επί τρία χρόνια, π.χ. με τη φωτιά στη Ραφήνα; εξαιρέθηκε το ένα τρίτο των καμένων εκτάσεων από τις αναδασωτέες;


Το μόνο επίτευγμα για το οποίο αγωνίζεται φιλότιμα ο Καραμανλής είναι να κάνει πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, έτσι ‘όπως είναι επιπλωμένος με τα παλιά έπιπλα που κληρονόμησε από τον Σημίτη, με την ελπίδα ότι θα αποδειχθεί ακόμα χειρότερος.

Αντιλαμβανόμαστε βέβαια ότι είναι πολύ δύσκολο να περιμένουν οι εκλογές ώστε να γίνουν τον Μάρτιο, στην ώρα τους όπως ελπίζει ο Προκόπης Παυλόπουλος. Γιατί ως τότε θα δοθεί ο χρόνος να διαπιστώσουμε ότι δεν έγινε δάσος ότι ήταν δάσος. Αντιθέτως θα δούμε τις αποφάσεις των περιφερειαρχών για τις αναδασωτέες εκτάσεις και θα διαπιστώσουμε τις εξαιρέσεις, σε όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως στην Αττική και στη Σαλαμίνα.

Τέλος πάντων, μερικοί παίρνουν άδεια και ετοιμάζονται για το Γολγοθά του να προωθηθούν σε κάποια νησιά. Πληρώνοντας τα ναύλα και τους καφέδες βαπορίσιους. Τον κούκο αηδόνι. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να τους σπάσετε τα νεύρα, είναι να πηγαίνετε στα καφενεία του Αγούδημου και να του ζητάτε τον απλό, μονό ελληνικό καφέ που είναι στη διατίμηση, το μικρό μπουκάλι το νερό του μισού ευρώ και το τοστ με τυρί ζαμπόν που έχει 1,5 ευρώ. Αν σας πασάρουν τον μεγάλο ελληνικό, να τον γυρίζετε πίσω φωνάζοντας δυνατά για να παίρνουν θάρρος και οι άλλοι επιβάτες. Και να παραγγέλνετε με στεντόρεια φωνή το διατιμημένο τοστ του 1,5 ευρώ που είναι υποχρεωμένοι να έχουν, απειλώντας με μήνυση αν σας πουν ότι δεν έχουν.

Επίσης να μην αγοράζετε καφέ από το καφενείο της πρώτης θέσης, γιατί έχουν ενσωματώσει στην τιμή και το σερβίρισμα στο σαλόνι από τον σερβιτόρο, ή θαλαμηπόλο, ακόμα κι αν στήνεστε εσείς στην ουρά για να πάρετε το καφεδάκι. Το ακόμα καλύτερο βέβαια ιδίως αν έχετε ταξίδι 12 ή 14 ή 18 ωρών να έχετε πάρει μαζί το ταπεράκι, με τα μεζεδάκια που αντέχουν στη ζέστη, το θερμός με τον καφέ ή το αναψυκτικό. Μέχρι και μπύρες κρύες μπορείτε να έχετε, μέσα σε συσκευασία φορητό ψυγειάκι με παγοκύστες για να διατηρούνται παγωμένες. Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι τα φαγητά που σερβίρουν στο εστιατόριο είναι από αυτές τις ακατάλληλες τροφές, νωπές και κατεψυγμένες που δεσμεύει η νομαρχία Πειραιά αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει με δικά της μέσα για καταστροφή. Τους τα αφήνει να τα καταστρέψουν οι ίδιοι. Κάθε φορά που κάνει ελέγχους διαπιστώνει τα ίδια. Δηλαδή μόνο τις μέρες που δεν κάνει ελέγχους δεν διαπιστώνει αισχροκέρδεια και ακατάλληλα προϊόντα στα ψυγεία. Γι αυτό σας λέω… ταπεράκι να είσαστε σίγουροι. Ιδίως αν έχετε και παιδιά.

2 σχόλια:

rvagos είπε...

Μιμητικό είμαι, πάντως σε ακούω και κάπου κάπου σε βλέπω .

Unknown είπε...

Σε παρακολουθώ και βλέπω οτι βελτιώνεσαι...