Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2007

Μεγαλοστομίες και ζαμανφουτισμός



Πριν πάμε στα θέματα των πυρκαϊών που μας καίνε, να πούμε μια κουβέντα για τη μεγάλη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ο πρωθυπουργός και μια εκατοντάδα άλλων επίσημων παραγόντων του κράτους αποκαλύφθηκε ότι ήταν θύματα των τηλεφωνικών υποκλοπών και αμέσως ακούσαμε τον Φεβρουάριο του 2006 τις απαραίτητες μεγαλοστομίες ότι οι ένοχοι θα αποκαλυφθούν όλοι και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Τώρα μαθαίνουμε όχι επίσημα αλλά από δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι η ανάκριση έκλεισε χωρίς να αποκαλυφθούν οι δράστες ηθικοί και φυσικοί των τηλεφωνικών υποκλοπών. Τέλος. Η υπόθεση συγκαλύφθηκε. Πάρτε το αυτό ως δεδομένο, δικαιολογείστε όλους αυτούς που έλεγαν από τότε ότι η υπόθεση πάει για κουκούλωμα γιατί δεν υπάρχει η θέληση από την κυβέρνηση να αποκαλυφθούν οι δράστες και αν τότε είχατε πιστέψει τις μεγαλοστομίες, μην τις ξαναπιστέψετε αν προέρχονται από τα ίδια στόματα. Επίσης και τις σημερινές μεγαλοστομίες που ακούτε, ‘ή για τα δάση, ή για το ασφαλιστικό ή για την οικονομία, ή για την ακρί9βεια ή για κάποια άλλη σοβαρή υπόθεση, να τις γράφετε κανονικά γιατί δεν έχουν καμιά αξία.

Όπως σας γράφουν όλους εσάς ως πολίτες, έτσι πρέπει να τους γράψετε κι εσείς.Στην πολιτική, όπως και σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής, δεν μετράνε οι καλές προθέσεις και τα μεγάλα λόγια αλλά οι πράξεις. Μόνον οι πράξεις. Τίποτα άλλο. Και η ΑΔΑΕ έχει μείνει κάγκελο από την εξέλιξη, και η πολιτική αγωγή όσων είχαν καταθέσει μήνυση. Εδώ είναι βαλκάνια και η δημοκρατία είναι μπανανία, επομένως μην έχετε μεγαλύτερες προσδοκίες. Αν θέλετε να έχουμε καλύτερο μέλλον πρέπει να κάνετε κάτι καλύτερο. Όλοι. Από τον πρώτο ως τον τελευταίο.

Κάθε μέρα διαπιστώνουμε ερασιτεχνισμό και έλλειψη συντονισμού. Οι διάφοροι άσχετοι που έχουν καταλάβει τις θέσεις κλειδιά με κομματικά κριτήρια είναι ανάξιοι να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες περιστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Πάμε στις πυρκαϊές. Όλα τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, δείχνουν ότι ο κομματισμός έχει διαλύσει και την πυροσβεστική υπηρεσία, χώρια που και οι επικεφαλείς των υπηρεσιών έχουν άσχημες μεταξύ τους σχέσεις γιατί προφανώς θεωρούν ιδιοκτησία τους τις υπηρεσίες στις οποίες προϊστανται. Ο εγωϊσμός ποτέ δεν ήταν πολιτικό προσόν ούτε βέβαια ανθρώπινο προσόν.

Σ’ αυτό το γενικό μπάχαλο, επικεφαλής έχουμε έναν πρωθυπουργό που επισκέπτεται την έκθεση του Πραξιτέλη ή πηγαίνει στην ορκομωσία των 270 νέων πυροσβεστών από τους οποίους ήδη οι 70 που έχουν δόντι στην κυβέρνηση, δεν θα πάνε σε μάχιμες θέσεις, αλλά σε λούφα. Δηλαδή μόνο με επικοινωνιακές εμφανίσεις και δεκάρικους για τις ανάγκες της κρατικής τηλεόρασης, προσπαθεί να δώσει το φιλί της ζωής στην κυβέρνησή του η οποία δέχεται πλέον τις επιθέσεις των πολιτών αν τολμήσει να εμφανιστεί οπουδήποτε. Με πρώτο δυστυχώς τον Βύρωνα Πολύδωρα που εκτός από φρου φρου και αρώματα, αποδείχθηκε ότι δεν είναι ικανός να διοικήσει ούτε την πυροσβεστική ούτε την αστυνομία. Μπορεί βέβαια ο ίδιος να έχει την εντύπωση οτρι είναι κατάλληλος και για πρωθυπουργός και για σαμουράϊ, αλλά μάλλον πρέπει να ανοίξει το δρόμο και να γίνει ένας καλός συνταξιούχος που θα σχολιάζει από το καφενείο, ότι κάνουν οι άλλοι. Μόνο γι αυτό είναι ικανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: