Παρασκευή, Ιουνίου 22, 2007

Με την ελάχιστη προσπάθεια



Η πιό όμορφη γυναίκα του κόσμου;




Εντάξει δεν λέω… προεκλογική εκστρατεία έχουμε, όλο εγκαίνια θα δείχνει η τηλεόραση και μάλιστα η κρατική. Αλλά το γεγονός ότι η ΝΔ έχει ως αρχηγό της έναν άνθρωπο που μιλάει σοβαρά και πειστικά ακόμα κι όταν αναφέρεται στα φιστίκια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να του δίνει να διαβάζει βαρύγδουπους λόγους για την παιδεία όταν εγκαινιάζει τη νέα χρήση των γραφείων του υπουργείου Παιδείας, πρώην ολυμπιακού κτιρίου Τύπου. Ούτε φοβερού βερμπαλισμού λόγους όταν εγκαινιάζει τη χρήση των γραφείων της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες τα οποία αγοράσαμε από τους Γερμανούς. Γραφεία είναι μην τρελαινόμαστε. Πες κάτι για τα γραφεία. Δεν άλλαξε τίποτα στην παιδεία επειδή άλλαξε γραφεία η κα Γιαννάκου ούτε είχαμε καμιά επιτυχία στην εξωτερική πολιτική επειδή άλλαξε γραφεία η ΜΕΑ. Όταν χάνεις το μέτρο, δεν ξέρει τι να υποθέσει ο ακροατής των λόγων. Γιατί πανηγυρίζει ο ποιητής; Κέρδισε το βραβείο Νόμπελ; Όχι απλώς νοίκιασε καινούργιο σπίτι.

Περιττό δε να σας πω ότι στην επικαιρότητα δεν υπάρχει καμία κυβερνητική δραστηριότητα. Κανείς δεν κάνει τίποτα. Η επικαιρότητα είναι οι βάσεις των μαθητών, η ασθένεια του Χριστόδουλου, η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, η μέτρηση της κοινής γνώμης, και οι ποινές που πληρώνουμε από αστυνομικές αυθαιρεσίες και οι δικαστικές ανακριτικές εξελίξεις του σκανδάλου των ομολόγων. Κανένας δεν κάνει τίποτα. Ντόρα, Αβραμόπουλος, Σουφλιάς, Αλογοσκούφης, Μεϊμαράκης, Βουλγαράκης, Πετραλιά… μα κανένας δεν παράγει μια είδηση της προκοπής;

Τι να κάνουμε κι εμείς; Θα ασχοληθούμε με τη μέτρηση της ΜΕΤΡΟΝ Ανάλυσις. Πέφτει η ΝΔ, αλλά αργά, σαν βουνό λάσπης που δύσκολα γλιστράει προς τα κάτω. Αλλά άμα πάρει την κατηφόρα όπως καταλαβαίνετε, δεν ξανασηκώνεται η λάσπη. Ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου, αλλά σαν χελώνα… δεν θα προκάνει από ότι φαίνεται…Είναι μετρήσεις για να απογοητεύονται τα επιτελεία και των δύο κομμάτων. Καλά κάνουν και επείγονται οι υπουργοί της ΝΔ να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο, ώστε να μην προλάβει να κατρακυλήσει η ΝΔ κάτω από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ ελπίζει να μην γίνει πάλι καμιά παπάρα και χαλάσει το καλό σερί των τελευταίων τριών μηνών. Δηλαδή έτσι όπως πάμε, δυό τρεις μήνες μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα προηγείται σε όλες τις μετρήσεις, αλλά η ΝΔ θα έχει εντολή να κυβερνάει για 4 χρόνια. Γιατί η κάλπη μετράει φυσικά και όχι οι μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Αυτό αποτυπώνεται και στα πρόσωπα των δύο κομμάτων. Ποιοι υπουργοί είναι στην επικαιρότητα για τα κατορθώματά τους και για τις ενέργειες ή για τις παραλείψεις τους; Ο κ. Αλογοσκούφης, ο κ. Πολύδωρας, άντε και η Μαρριέτα λόγω των εξετάσεων και του νόμου πλαισίου. Άφαντοι από τους πίνακες δημοτικότητας. Πάτος. Στις πρώτες θέσεις η Ντόρα που λόγω του υπουργείου Εξωτερικών και τακτικής δεν αναμιγνύεται στα εσωτερικά, ο Αβραμόπουλος γιατί δεν κάνει τίποτα και αντικειμενικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς λεφτά, ο Νικήτας κακλαμάνης που είναι δήμαρχος και μετά ο Σουφλιάς που μάλλον είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού παρά ΥΠΕΧΩΔΕ και ο Μεϊμαράκης που μάλλον προτιμά να ξαναγίνει γραμματέας της ΝΔ και ο Βουλγαράκης που ως υπουργός Πολιτισμού ασχολείται μόνον με τα αρχαία. Ακολουθεί η Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Στο ΠΑΣΟΚ πρώτος είναι ο Βενιζέλος, το μόνο ενεργό στέλεχος, ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά που είναι υπερνομάρχης, τρίτος ο Παναγιώτης Φασούλας που είναι Δήμαρχος Πειραιά, ο Σκανδαλίδης, το δεύτερο ενεργό στέλεχος που έχει παραιτηθεί από βουλευτής, ο Σημίτης, ως πρώην πρωθυπουργός δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, ο Απόστολος Κακλαμάνης που ως πρώην πρόεδρος της Βουλής είναι ο σοφός και μετά το επόμενο ενεργό στέλεχος είναι η Βάσω Παπανδρέου. Δηλαδή όποιος δεν κάνει τίποτα, ανεβαίνει στις μετρήσεις. Κανονικά στον κατάλογο των δημοτικοτήτων πρέπει να αποφεύγουν να είναι ψηλά όσοι είναι πολιτικοί με φιλοδοξίες. Είναι τεκμήριο αδράνειας και ακινησίας. Δυστυχώς όμως από εκεί διαλέγουν τα κόμματα αρχηγούς. Και ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πρώτος στον κατάλογο, κι έγινε αρχηγός και η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και ο Β. Βενιζέλος προφανώς σ’ αυτό ποντάρουν για να διατηρούν φιλοδοξίες για το μέλλον.

Πείτε μου ποιες είναι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για το πρώτο πρόβλημα της χώρας για την ανεργία. Και ποιες οι ιδέες του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο για την οικονομία, για την ακρίβεια που είναι τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Ψήλους στ’ άχυρα.

Μετρημένα κουκιά
Τα ομόλογα έκαναν τη διαφθορά (κατά τη μέτρηση και της ΜΕΤΡΟΝ) να είναι το τέταρτο μεγάλο πρόβλημα της χώρας (μετά την ανεργία, την οικονομία και την ακρίβεια) και χαντακώνει την ιδέα που είχαν οι πολίτες για τη ΝΔ και την ιδέα που είχε η ΝΔ για τον εαυτό της। Στην αρχή της τετραετίας ήταν 21 εκατοστιαίες μονάδες μπροστά από το ΠΑΣΟΚ και τώρα ο Γ. Παπανδρέου θεωρείται καταλληλότερος. Αυτά τα αποτελέσματα έχουν οι ατέρμονες ρητορείες χωρίς πράξεις. Κρατάνε μεν 3 χρόνια, αλλά ξεφουσκώνουν την κρίσιμη στιγμή που τα έχεις μεγαλύτερη ανάγκη. Πάντως η σχολή πολιτικών της «ελάχιστης προσπάθειας» θριαμβεύει. Στη δημοτικότητα προηγούνται από τη ΝΔ Ντόρα, Αβραμόπουλος, Κακλαμάνης, Σουφλιάς, Μεϊμαράκης, Βουλγαράκης, Πετραλιά. Ενώ οι «κολώνες» Πολύδωρας, Αλογοσκούφης, Μαριέττα, Παυλόπουλος, Μπασιάκος, Σιούφας, που κρατούν τα σημαντικότερα παραγωγικά υπουργεία, πιάνουν πάτο. Από το ΠΑΣΟΚ προηγούνται Βενιζέλος, Φώφη Γεννηματά, Π. Φασούλας, Σκανδαλίδης, Σημίτης, Κακλαμάνης. Λείπουν όλοι όσοι εκπροσωπούν το σημερινό ΠΑΣΟΚ.

Πείτε μου τώρα, ποιά είναι ωραιότερη από τις δύο;
http://www.youtube.com/watch?v=vv6Kd3BjYfQ
Μάλλον η Ατζελίνα...έ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: