Παρασκευή, Απριλίου 19, 2013

οι καταθέσεις μας κάνουν φτερά




Μέρα με την ημέρα, εβδομάδα την εβδομάδα, μήνας το μήνα, βαδίζουμε στο πρόγραμμα των τραπεζιτών που θέλουν να μας υποδουλώσουν εντελώς. Ήδη με το πρότυπο της Κύπρου, οι τραπεζίτες θα μπορούν να κατάσχουν τις τίμιες καταθέσεις μα για να σώσουν τις τράπεζές τους. Μια Παρασκευή βράδυ θα παίρνουν από τους λογαριασμούς τους όσα τους  λείπουν και τη Δευτέρα το πρωί θα βλέπουμε το υπόλοιπο. Για παραπλάνηση μας λένε ποιος προηγείται στο κούρεμα και ως πιο σημείο, ενώ έτσι αποφεύγουν τη συζήτηση για το παράνομο κούρεμα, αφού πρόκειται για τη δική μας περιουσία και όχι για τη δική τους.


Μέρα με την ημέρα βαδίζουμε στο πρότυπο της Ισπανίας για τα στεγαστικά, όπου το ακίνητο θα είναι ιδιοκτησία της τράπεζας κι εμείς ενοικιαστές. Μόλις δεν πληρώσουμε τη δόση μας, θα μας κάνουν έξωση από το σπίτι που νοικιάζουμε. Χωρίς διαδικασίες κατασχέσεων και διαμαρτυρίες. Εμείς δεν θα έχουμε δικαιώματα ιδιοκτήτη.

Μέρα με την ημέρα, όπως στη Σουηδία καταργούνται τα μετρητά και επιτρέπεται η πληρωμή μόνον μέσω τραπεζών με πιστωτικές κάρτες, κάρτες «μετρητών» (ακυρολογία) επιταγές, υποσχετικές, γραμμάτια, ομόλογα, ρέπος, σουάπς κλπ Τέρμα τα μετρητά. Με τη δικαιολογία της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, αλλά μόνον για τη μαρίδα. Οι μεγάλοι έτσι κι αλλιώς φοροδιαφεύγουν με πρώτες τις τράπεζες. Νομίμως. Φοροαποφυγή.

Το πρόβλημα των ευρωπαικών τραπεζών με πρώτες τις γερμανικές, είναι πολύ μεγαλύτερο από το πρόβλημα του υπόλοιπου πλανήτη. Η Ελλάδα έτσι κι αλλιώς είχε πολύ μικρότερο πρόβλημα σε σύγκριση με το μέσο όρο της ΕΕ. Ο λόγος που χτυπήθηκε η Ελλάδα είναι γιατί είναι αδύναμη χώρα, με αδύναμη οικονομία και κυρίως με αδύναμη πολιτική ηγεσία η οποία λειτουργεί ως αρνητικός πολλαπλασιαστής ισχύος, δηλαδή μικραίνει ακόμα περισσότερο τη χώρα. Ο καθένας μπορεί να της επιτεθεί εκ του ασφαλούς, υπολογίζοντας ότι δεν θα αντισταθεί.

Η έξοδος από το σύστημα, δεν είναι εφικτή επιλογή. Το να μην έχεις καταθέσεις ή να νομίζεις ότι θα αποφύγεις την συμμετοχή στη διάσωση των τραπεζών (επειδή δεν είσαι καταθέτης) είναι ανέφικτο. Η μόνη διέξοδος είναι η αλλαγή του συστήματος με ένα άλλο τίμιο και προϋπόθεση η αντικατάσταση του πολιτικού συστήματος που είναι υπηρέτης των τραπεζιτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: