Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2009

Καλό καλοκαίρι...καλές διακοπές!



Από σήμερα ξεκινούν οι διακοπές μου... Θα βρίσκομαι στην Αστυπάλαια... Παρακαλούνται όλοι οι φίλοι και γνωστοί και όσοι αισθάνονται φίλοι μου κι ας μην γνωριζόμαστε από κοντά να δώσουν στίγμα, αν περάσουν από Αστυπάλαια। να γνωριστούμε καλύτερα βρε παιδί μου...Αφήστε εδώ μήνυμα και θα φροντίσω να επικοινωνήσουμε। Φιλιά...


Και το σχόλιο της ημέρας


Προβλέπω ότι θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι και κυρίως έναν θερμό Ιούλιο. Αλλά και για τον Αύγουστο προβλέπω να είναι πολύ θερμός και πολιτικά να δείξει τα γράδα του πολιτικού κόστους της κυβέρνησης μετά τα τελευταία μέτρα που εξαγγέλει και εφαρμόζει με τον ψευδή ισχυρισμό ότι οφείλονται στην κρίση. Η αλήθεια είναι ότι οφείλονται στις σπατάλες του κράτους και στη χρηματοδότηση του διεφθαρμένου κράτους και πολιτικής ηγεσίας. Στην οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε επί πέντε χρόνια και απάλλασσε από μέρος των φορολογικών τους υποχρεώσεων τους επιχειρηματίες και τις κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Σ’ αυτά πρέπει να προσθέσουμε την κατάρρευση των εσόδων, τόσο γιατί έδιωξαν τους πράσινους και τους αντικατέστησαν με γαλάζιους, όσο και γιατί οι μικροί είχαν ήδη μπεί στην κρίση και δεν μπορούσαν να πληρώσουν ή και να συνεχίσουν τη νόμιμη οικονομική τους δραστηριότητα. Με αυξήσεις στους έμμεσους φόρους όμως δεν μπορείς να καλύψεις τα τεράστια ποσά που δεν μπορεί να εισπράξει το κράτος από τις συναλλαγές που γίνονται. Σε κάθε οικονομική συναλλαγή αντιστοιχεί ΦΠΑ 19% δηλαδή το κράτος είναι με το αζημίωτο συνεταίρος και παίρνει το 19% του τζίρου που διενεργείται. Τέτοιο ποσοστό κέρδους δεν έχει ούτε ο επιχειρηματίας ή ο έμπορος που διενεργεί τις εμπορικές πράξεις, καθώς από το μικτό του κέρδος πρέπει να αφαιρέσει το κόστος λειτουργίας για να του προκύψει το καθαρό κέρδος.

Αν δεν μπορεί λοιπόν να εισπράξει τον ΦΠΑ, χάνει τόσα πολλά που δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει με αυξήσεις στους έμμεσους φόρους ή με καθολικούς φόρους όπως στα κινητά και στα καρτοκινητά ή με έκτακτες εισφορές. Και όμως βλέπετε ότι επί 5 χρόνια η κυβέρνηση δεν μπορεί να εισπράξει τον ΦΠΑ που εισέπραττε στο παρελθόν ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Πολιτικά όμως αυτές οι θυσίες που απαιτούν με αυτό τον ωμό τρόπο δεν έχουν νόημα. Ούτε καν υπόσχονται ότι σε κάτι θα καλυτερεύσει η ζωή των πολιτών που θα πληρώσουν. Καμία ανταπόδοση. Λένε μάλιστα οι συνομιλητές μας από τη ΝΔ ότι στην καλύτερη περίπτωση θα βελτιώσουν την κυβερνητική προπαγάνδα ώστε να μάθουν οι πολίτες τις τεράστιες επιτυχίες που έχει σημειώσει αυτή η κυβέρνηση και δεν τις έχουμε πληροφορηθεί γιατί δήθεν δεν τα πάει καλά επικοινωνιακά.

Μερικοί όμως κάνουν και πονηρές σκέψεις ότι πρέπει να ετοιμαστούμε για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Δεν στοιχηματίζω ούτε μια πεντάρα σε τέτοια σενάρια γιατί καμιά κυβέρνηση που είναι βέβαιη ότι θα χάσει τις εκλογές, δεν προκαλεί την πρόωρη πτώση της. Απολαμβάνει όσο κρατάει την εξουσία και μετά με μεγάλη δυσφορία την παραδίδει επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Και πάντως χρησιμοποιεί όσο περνάει από το χέρι της τον κρατικό μηχανισμό για να μειώσει την έκταση της ήττας του κινητοποιώντας ότι περνάει από το χέρι της για να εξυπηρετήσει τον εκλογικό σχεδιασμό της, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης προς όφελός της και την κρατική διαφήμιση για να πείσει τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης να την αβαντάρουν λίγο παραπάνω από ότι θα ήθελαν. Όλα αυτά όμως δεν αποτρέπουν την εκλογική ήττα. Γι αυτό μάλλον τζάμπα κουράζονται…

5 σχόλια:

rvagos είπε...

Γραψ' τους κανονικά ,ξεχνά τα όλα , μη νομίζεις ότι γυρίζοντας θα έχει αλλάξει τίποτα.
Σκάνδαλα και άγιος ο θεός.
Δες το κάστρο από ψιλά!
Φάε τις αστακομακαρονάδες σου!
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!

Γραφεας Πεζικου είπε...

Γράψτους και ξαναγράψτους,η κατά
σταση δυστυχώς είναι μη αναστρέψι
μη ΕΔΩ που φτάσαμε!
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΈΨΕΙΣ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ
ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ!!!

Unknown είπε...

και όπως το είπες Βάγγο, το ίδιο έγινε... τίποτα δεν άλλαξε...

Unknown είπε...

Μόνο που δεν έφερα ΄τίποτα καλούδια, απόμαχε... Κάτι λογαριασμοί απλήρωτοι με περιμένανε μόνον...Καλώς σας ξαναβρήκα...

Γραφεας Πεζικου είπε...

Antoniskokorikos
Κάτι είναι κι'αυτό που βρήκες...Καλώς μας ήρθες!