Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2009

Το βαρίδι της ΝΔ είναι ο Καραμανλής!

Αυτή η κυβέρνηση, τελικά έχει μια βασική έλλειψη. Της λείπει ένας βασικός πολιτικός εγκέφαλος ο οποίος να μπορεί να σκέφτεται συνολικά να μπορεί να καθορίζει στόχος και να μπορεί να συντονίζει τους υπουργούς σε έναν κεντρικό στόχο. Δείτε το τι έχει κάνει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές και θα καταλάβετε ότι παράγεται χάος και αναπαράγεται το χάος χωρίς καμιά ελπίδα να ξεχωρίσεις ποιος είναι ο στόχος και πού το πάει. Πλέον δεν είναι συνεπής ούτε με τους ελάχιστους χαμηλούς στόχους που έθετε ως τώρα.

Ενώ υποτίθεται ότι έχει υποστεί μια σημαντική εκλογική καθίζηση η οποία ασφαλώς δεν σταμάτησε την ημέρα των εκλογών, αλλά θα συνεχιστεί η πορεία προς τα κάτω, αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική, κάνει ότι μπορεί για να συνεχιστεί η πορεία προς το βυθό. Την πρώτη εβδομάδα ποινικοποιεί την κουκούλα με τις ψήφους του ΛΑΟΣ και υποτίθεται ότι παίρνει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο για τον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης με μηδενικά αποτελέσματα. Εκτός της ψυχρολουσίας από την ΕΕ που έκανε πως δεν άκουσε ακούσαμε και την Τουρκία να ζητάει τα ρέστα δηλαδή να απαιτεί να γίνει πλήρες μέλος αλλιώς θα διαχέει τα προβλήματά της στους γείτονές της. Και αφού η Ελλάδα ξεχνάει τις απαιτήσεις της ενόψει της πρόσκλησης του Ερντογάν στην Αθήνα για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, ο Ερντογάν τη στιγμή που έπρεπε να είναι στο αεροπλάνο για την Αθήνα, ειδοποιεί ότι αρρώστησε και δεν μπορεί να έρθει. Δηλαδή ούτε σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων δεν θέλει να βοηθήσει την κυβέρνηση.

Τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές ανακοινώνει ο υπουργός Οικονομίας νέα φορολογικά μέτρα, νέους φόρους και αύξηση προηγούμενων φόρων και μάλιστα έμμεσων δηλαδή κυρίως εις βάρος των φτωχών και όχι των εχόντων. Λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί ότι δεν θα μπουν νέοι φόροι και διαψεύδεται εμπράκτως. Προφανώς για να επιβραβευθούν όσοι ψήφισαν ΝΔ και για να δικαιωθούν όσοι δεν την πίστεψαν. Την ίδια στιγμή αποδεικνύεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της εφορίας έχουν χάσει τα στοιχεία για τα ακίνητα που είχαν δηλώσει οι φορολογούμενοι τα προηγούμενα χρόνια και καλεί 1,3 εκατομμύρια από αυτούς σε ταλαιπωρία για να δηλώσουν πάλι τα ίδια στοιχεία αν ήταν ακριβή, ή να διορθώσουν λάθη, ή να δηλώσουν στοιχεία που δεν απαιτούνται όπως το οικοδομικό τετράγωνο όπου βρίσκεται ένα ακίνητο, κλπ ενώ μπαίνει και έκτακτη εισφορά σε όποιον έχει κινητό τηλέφωνο, καρτοκινητό και αυτοκίνητο 2000 κυβικών και επίσης φόρος στα καύσιμα κάθε είδους.

Το ατελέσφορο του πράγματος αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι νέοι αυτοί φόροι εάν αποδώσουν θα φέρουν στα ταμεία μόνον 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η αύξηση του δανεισμού της χώρας λόγω αύξησης της σπατάλης και κατάρρευσης των εσόδων σε δύο μόνον χρόνια είναι 35 δισεκατομμύρια. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Αφού αυτά δεν φτάνουν, μέσα στο καλοκαίρι και ίσως όχι τον Οκτώβριο του 2009 θα βάλουν κι άλλους φόρους γιατί αυτοί δεν φτάνουν, χώρια που η είσπραξή τους πάλι θα αποτύχει γιατί οι φορολογούμενοι έχουν καταλάβει ότι όσα δίνεις τόσα πιο πολλά σου ζητάνε.

Ψηφίζει δε διατάξεις απελπισίας που έχει σκοπό να ενεργοποιήσει μέσα στο καλοκαίρι, ώστε μόλις γυρίσουν οι ανύποπτοι από τις διακοπές τους, να τους υποδεχτούν με κατασχέσεις των ακινήτων τους ακόμα και αν χρωστούν 2.000 ευρώ. Που με τέτοια μέτρα αποκλείεται να μη χρωστάς 2.000 ευρώ. Αν λοιπόν σε κάλεσαν σε εθελοντική περαίωση παρελθόντων χρήσεων κι εσύ δεν πήγες να πληρώσεις, αν και δεν απαλλάσσεσαι ούτε κι αν πληρώσεις, ή αν σου έχουν βεβαιώσει χρέη από το παρελθόν, ή δεν πλήρωσες τις έκτακτες εισφορές, ή για χίλιους δύο λόγους βρίσκεσαι να χρωστάς και δεν μπορείς να πληρώσεις γιατί είσαι άνεργος ή γιατί έκλεισες την επιχείρησή σου επειδή δεν τα έβγαζες πέρα και είναι δεκάδες χιλιάδες οι επιχειρήσεις που έκλεισαν μέσα σε έναν χρόνο και εκατοντάδες χιλιάδες οι μικρές επιχειρήσεις που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια και χρωστάνε οι άνθρωποι της εφορίας, τότε σου την έχουν στημένη.

Θα προσλάβουν λοιπόν ιδιώτες δικηγόρους και εισπρακτικές εταιρίες κατά το πρότυπο των τραπεζών που κυνηγούν παράνομα όσους τους χρωστάνε, αλλά αυτοί θα είναι νόμιμοι. Γιατί είναι κράτος κι έχουν ψηφίσει νόμους. Θα βγάζουν λοιπόν με συνοπτικές διαδικασίες στο σφυρί αφού προηγουμένως έχουν αυτόματα εγγράψει υποθήκες και θα εκπλειστηριάζουν κάθε ακίνητο ακόμα και την κύρια ή μοναδική κατοικία μίας οικογένειας. Το κράτος μπορεί να βγάλει στο σφυρί ακόμα και τη μοναδική κατοικία φορολογούμενου για 2.000 ευρώ.

Ακόμα και αν δεν είναι νόμιμα τα ποσά που βεβαιώθηκαν, ο φορολογούμενος θα μπαίνει σε περιπέτεια με συνοπτικές διαδικασίες ενώ την ίδια στιγμή θα βλέπει την ίδια κυβέρνηση και το ίδιο κράτος να κουκουλώνει σκάνδαλα όπως το Βατοπέδι ή της Ζήμενς και να φροντίζει πρωτίστως να παραγραφούν οι όποιες ποινικές ευθύνες πολικών. Το ίδιο κράτος που θα τον κυνηγάει να του πάρει το σπίτι ως απειλή για να του πάρει τα δύο χιλιάρικα, δεν έχει ερευνήσει ούτε την υπόθεση Ζήμενς μετά το 2003 με αποτέλεσμα οι έρευνες να γίνονται για αδικήματα που έχουν ήδη παραγραφεί.

Όποιος δηλαδή κλέβει πολλά από το δημόσιο έχει προστασία ενώ όποιος χρωστάει λίγα επειδή είναι πια φτωχός και δεν μπορεί να τα πληρώσει, θα μπαίνει και φυλακή αν δεν έχει ακίνητα για να του πάρουν.

Και ο ίδιος φτωχός άνθρωπος ή η οικογένειά του που διώκεται, θα κληθεί σε οκτώ ή σε 18 μήνες να ψηφίσει πάλι τη ΝΔ η οποία υποτίθεται ότι έλαβε το μήνυμα και θέλει να μακροημερεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: