Δευτέρα, Αυγούστου 11, 2008

Τρέλα...


Έλειψα έναν ολόκληρο μήνα, και τον πέρασα συνειδητά χωρίς τηλεόραση για δελτία ειδήσεων και χωρίς καθημερινή ανάγνωση εφημερίδων στην Αστυπάλαια. Μόνο ότι άκουγα από το καφενείο και αυτό χωρίς να το επιδιώξω από τους ντόπιους οι οποίου παρακολουθούσαν από μακριά τις εξελίξεις όπως όλο το χρόνο.

Πιο έτοιμος είμαι να μιλήσω για τις ελλείψεις που έχουν τα ελληνικά νησιά και είναι οι ίδιες εδώ και δεκαετίες παρά για την Οσετία, η οποία από ότι κατάλαβα είναι πλέον ρώσικη επαρχία και μακάρι να σταματήσουν εδώ τα προβλήματα. Δεν είναι δυνατόν να βομβαρδίζεις τους συμπατριώτες σου και μετά να περιμένεις να κρατήσεις τη θέση σου στην εξουσία. Και αυτό δείχνει ότι μερικοί πολιτικοί είναι ικανοί να κερδίσουν την εξουσία στη χώρα τους ιδίως αν έχουν αμερικανική υποστήριξη, αλλά δεν αντιλαμβάνονται τι είναι να ξεκινήσεις έναν πόλεμο και μάλιστα με ισχυρότερο αντίπαλο. Αυτοί οι τυχοδιωκτισμοί είναι που πρέπει να φοβόμαστε και στη γειτονιά μας από τέτοιους άπειρους πολιτικούς, όπως είναι οι πολιτικοί των σκοπιανών οι οποίοι ως μαθητευόμενοι μάγοι, θέλουν να μάθουν στου κασίδη το κεφάλι διεθνή πολιτική.

Κι αυτούς τους θερμοκέφαλους πρέπει εμείς να τους κρατάμε με σοβαρότητα και να τους αντιμετωπίζουμε σοβαρά ως επικίνδυνους για την ειρήνη στην περιοχή μας και για να αποφύγουμε μεγαλύτερους πονοκεφάλους.

Τι άλλο έμαθα; Ότι και στο Πεκίνο γίναμε γνωστοί για υποθέσεις ντόπινγκ, ότι όσοι δεν ντοπαρίστηκαν έχασαν πανηγυρικά τις πρώτες μέρες… ότι ο Παυλίδης που ήτανε στην Αστυπάλαια την περασμένη εβδομάδα ισχυρίζεται ότι δεν πήρε μίζα από τον Μανούση, ούτε αυτός ούτε οι συνεργάτες του…

Δεν υπάρχουν σχόλια: