Παρασκευή, Ιανουαρίου 25, 2008

Ένας κι αυτός Κουκοδήμος;


Έχω δει κι έχω δει, αλλά βουλευτή που να μην θέλει να τον συναντήσει το κόμμα του για να μην μάθει τίποτα παραπάνω και δεν ξέρει μετά πώς να το διαχειριστεί, δεν έχω ξαναδεί. Μιλάω φυσικά για τον Κώστα Κουκοδήμο, ο οποίος μια εβδομάδα αποφεύγει τους δημοσιογράφους, και όλο κι όλο δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον κ. Τραγάκη, αν επιμένει σε όσα είχε πει την προηγούμενη φορά και έκλεισε το τηλέφωνο μόλις του είπε ότι ναι επιμένω.

Είναι ντροπής πράγματα αυτά φυσικά, να μην τον καλεί το κόμμα του επίσημα να δώσει εξηγήσεις θαρρετά και γενναιόψυχα, αλλά να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το φύλλο συκής το οποίο εγείρουν, αλλά τους έριξε κατά λάθος κάτω ο Νίκος Χατζηνικολάου.

5 σχόλια:

Newborn Doomstalker είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Newborn Doomstalker είπε...

Να το έχεις ξαναδεί και να μην το θυμάσαι, δεν παίζει σαν ενδεχόμενο;
Το φύλλο συκής ενέχει την μεταφορά της ντροπής των όσων βρίσκονται πίσω του. Θαρρώ πως όσα γίνονται, ξεδιάντροπα, αισχρά και στα μούτρα μας δεν φέρουν έστω ένα ψήγμα αιδούς.
Έγινε το σκάνδαλο κρυφό, μπροστάρης η κόντρα των μεγαλοδημοσιογράφων και από πίσω χορεύει τον χορό της συγκάλυψης όλο το σχήμα διαπλοκής εξουσίας και επιχειρηματιών.
Ποιός μιλάει; Κανείς. Αυτό δεν είναι φύλλο συκής. Δάσος ολόκληρο είναι. Από συκιές. Ου!

Elias είπε...

(απίστευτες γυναίκες ,ως συνήθως.Ελπίζω να κυκλοφορούν και εκτός των φωτογραφιών...)

Δευτέρα, 28 Ιανουάριος 2008
ΔΙΑΣΠΑΣΗ;
Ο Βενιζέλος δεν θα τολμήσει, το ξέρουν αρκετοί. Αν τολμήσει ,ίσως γίνει ο σύγχρονος αποστάτης που ψάχνει μανιωδώς ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.
''Βλέπεις φαντάσματα ΄΄ είπε στον Γιώργο, και το εννοούσε.
Οι καθηγητές και οι μπροστάρηδες του Ομίλου, είναι στην πλειοψηφία τους ευκατάστατοι αριστεροί, με κοινωνική αντίληψη της αγοράς και των θεσμών, σχεδόν δηλαδή σοσιαλδημοκρατικής ιδεολογίας( αν και απεχθάνομαι τις ταμπέλες). Αυτό λέει πολλά, ίσως και τίποτα. Τσάτσος, Τσουκαλάς ,Μουζέλης και λοιποί αποτελούν κάτι μεταξύ άγνωστων στο ευρύ κοινό θεωρητικών διανοούμενων και χρήσιμων αριστερών παρεμβατιστών.
Είναι μια περίοδος ανάλογη της ανόδου των σημιτικών-εκσυγχρονιστών στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Με βρίσκει σύμφωνο: είδα υπουργούς όπως ο Σταθόπουλος, ο Στεφανής, ο Χριστοδουλάκης , ο Βερελής και ένιωσα οτι με κυβερνούν άνθρωποι που μπορεί να είναι απόμακροι απο τον λαό και την σύγχρονη φτώχεια αλλά τουλάχιστον κατέχουν τεχνογνωσία παρέμβασης για τις βάσεις στην κοινωνική πρόοδο ( ας μην γελιόμαστε: οι σταθερές που εγκατέστησε η διακυβέρνηση Σημίτη στην Ελλάδα, αποτέλεσαν οτι πιο χρήσιμο και αναγκαίο χρειαζότανε ο τόπος, με τα όποια λάθή έγιναν και τις στρεβλώσεις)
Δεν θέλω στις υπουργικές καρέκλες ανθρώπους που δεν έχουν συλλάβει το υψηλό αντικέιμενο της πολιτικής. Δεν θέλω ψευτο-σοσιαλιστές συνθηματολόγους που δεν γνωρίζουν απο τις δυσκολίες προσαρμογής στην λαίλαπα των κεφαλαίων. Αλλά δεν θέλω και στείρουςβ θεωρητικούς, γραφειοκράτες και τεχνοκράτες χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας.
Γνωρίζω την βασική παρέα του Βενιζέλου( παρεοκτρατίας το ευαγγέλιο και εδώ). Είναι στην πλειοψηφία τους εκπρόσωποι μιας σοσιαλδημοκρατικής άποψης για το μέλλον.
Ο Βενιζέλος είναι ο Πολιτικός της παρέας, ο αναγκαίος ρήτορας που θα περάσει τα μηνύματα στην κοινωνία ,στις μάζες(καλό είναι να τα περνάει περισσότερο αποκωδικοποιημένα, πιο κατανοητά ...)
Μπορεί να στηρίζονται απο Λαμπράκη, Ψυχάρη και τους λοιπούς, όπως στηρίχθηκε και ο Σημίτης : δεν με ενοχλεί ,αρκεί να μην εξοφλήσουν επιταγές άμεσα και επώδυνα για την κοινωνία.
Το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας ΄70 (και του ΄80) δεν το έχει ανάγκη η σύγχρονη πραγματικότητα . Η Ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη μια περισσότερο ανθρώπινη και το ίδιο εργατική διακυβέρνηση Σημίτη. Η χώρα έχει ανάγκη απο ανθρώπους που δεν οραματίζονται μόνο,αλλά σχεδιάζουν σωστά και με βάθος χρόνου.

Αναρτήθηκε από Elias στις 1:51 πμ

rvagos είπε...

Φίλε Αντώνη, λόγω αλλαγής φορέα παροχής internet χάθηκα από το χώρο . Από σήμερα ελπίζω όλα να πάνε καλά και να τα λέμε .

rvagos είπε...

Φίλε Αντώνη, λόγω αλλαγής φορέα παροχής internet χάθηκα από το χώρο . Από σήμερα ελπίζω όλα να πάνε καλά και να τα λέμε .