Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2008

Λευτεριά στις Τσιπούρες...

Κακούργημα για 4 ετοιμάζουν οι ανακριτικές αρχές, από τους οποίους οι τρείς είναι δικηγόροι. Προφανώς δηλαδή ενεργούσαν για λογαριασμό τους και όχι για λογαριασμό πελατών τους, γιατί μόνο σε μη δημοκρατικά καθεστώτα διώκονται οι δικηγόροι για κάτι που έκαναν στο πλαίσιο της δουλειάς τους.

Δεν πάμε δηλαδή και πολύ καλά ως χώρα και το καμπανάκι μας το χτύπησε έστω και εκνευριστικά ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων που είπε ότι δεν είναι το όνομα της χώρας του για να καλύπτει τα σκάνδαλα εντός Ελλάδος. Και μπορεί βέβαια ο τύπος αυτός να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, γιατί οι συναντήσεις στην Αχρίδα έχουν ως μοναδικό αντικείμενο το όνομα της χώρας του και την πραγματικότητα αυτή δεν μπορεί να την αρνηθεί, αλλά είναι ευκαιρία να ξυπνήσουμε εμείς.

Δηλαδή στα μάτια των ξένων, αυτές οι υποθέσεις που ακούμε στο εσωτερικό από τις 17 Δεκεμβρίου, εμφανίζουν τη χώρα αποδυναμωμένη, την κυβέρνηση να τα έχει χαμένα κι αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Κάθε φορά που η χώρα ήταν αδύναμη, το πλήρωσε στα εξωτερικά θέματα. Και ο πρωθυπουργός είναι στην Τουρκία για συνομιλίες οι οποίες είναι κρίσιμες γιατί πρέπει να υπάρξει κάποια πρόοδος ανάλογη του επιπέδου των συνομιλιών. Αλλιώς οι σχέσεις θα επιδεινωθούν. Φτάνει λοιπόν που δεν έχει γίνει καμιά σοβαρή προετοιμασία, απόδειξη ότι δόθηκε και απαγορευτική οδηγία στους Καλύμνιους ψαράδες, να μην ψαρεύουν τσιπούρες αλανιάρες στα Ίμια για να μην χαλάσει η ωραία ατμόσφαιρα.

Πολύ τραγικό θα είναι αν τις επόμενες μέρες η βρωμερή επικαιρότητα των ημερών, καλυφθεί από εξελίξεις στα εξωτερικά, γιατί δεν θα είναι για καλό τέτοιες εξελίξεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα αισθητική του blog. Το Αιγαίο ανήκει στις... τσιπούρες του.