Πέμπτη, Δεκεμβρίου 06, 2007

Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα;


Δεν ξέρω αν ήτανε τελικά καλή ιδέα της κυβερνητικής επικοινωνιακής μηχανής, να ανασύρει το θέμα της Ολυμπιακής για να μειωθεί η δημοσιότητα περί το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά τελικά οι προχειρότητες πληρώνονται. Για τον πρόσθετο λόγο, ότι ο Κ. Χατζηδάκης που υπηρέτησε ευδοκίμως στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής, διακρίθηκε μεταξύ άλλων και ως μέλος του γαλάζιου λόμπι που αντιμαχόταν την Ολυμπιακή και όποιες προσπάθειες έκαναν οι τότε υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και λαθεμένης αλλά και μερικές φορές καλές προσπάθειες να ανατάξουν να εξυγιάνουν την Ολυμπιακή για να μπορέσει να πετάει.

Μαζί με τον Σάββα Τσιτουρίδη και με τον ευρωβουλευτή Αντώνη Τρακατέλη, και τον τότε υπάλληλο στο γραφείο της μακαρίτισσας Λογιόλα ντε Παλάθιο και νυν ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαργαρίτη Σχοινά συντόνιζαν μια ομάδα νεοδημοκρατών υπαλλήλων της ΕΕ οι οποίοι επίσης στη συνέχεια ανταμείφθηκαν με την προαγωγή τους σε κουμπάρους.

Ως εκ τούτου ήταν θέμα ωρών ή έστω ημερών να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία γι αυτή τη δραστηριότητα του κ. Χατζηδάκη και πραγματικά τώρα για κάθε τι που κάνει ή προτίθεται να κάνει για την Ολυμπιακή υπάρχει και μια δική του ενέργεια ή δήλωση ή ευρωκοινοβουλευτική επερώτηση που μπορεί να του τρίψει στα μούτρα είτε κάποιος εκ των μελών του γαλάζιου λόμπι ο οποίος συνεχίζει να κάνει αυτή τη δουλειά ή κάποιος εκ των πρώην υπουργών μεταφορών του ΠΑΣΟΚ ή κάποιος εκ των δημοσιογράφων του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ που καλύπτουν και το ευρωκοινοβούλιο και το ελληνικό κοινοβούλιο.

Επικοινωνιακά είναι ότι χειρότερο για την κυβέρνηση γιατί δεν έχει να δείξει και πολλούς άφθαρτους νέους πολιτικούς και ο καλύτερός της ίσως αποδεικνύεται χωμένος ως τα μπούνια στο λόμπι εναντίον της Ολυμπιακής την οποία υποτίθεται ότι τώρα ανέλαβε να σώσει. Με τι αξιοπιστία να το κάνει πια; Ή ίσως να γνώριζε ο πρωθυπουργός αυτή του τη δραστηριότητα και επομένως γι αυτό ακριβώς να τον διάλεξε για να της βάλει και τη ταφόπλακα που δεν κατάφερε με τις ενέργειές του ως ευρωβουλευτή μαζί με τους άλλους υπαλλήλους κουμπάρους ευρωβουλευτές κλπ

2 σχόλια:

fisherman είπε...

Η ολυμπιακή αποτελούσε από πάντα στόχο της δεξιάς (Το ΠαΣοΚ απλώς αδιαφόρησε για να μην χάσει ψήφους…). Ο Χατζηδάκης έχει το image του καλού παιδιού και θα πείσει θα το δεις… Μέσα από εκείνα τα αγαθά ματάκια του… θα πει ότι έκανε όοοοτι μπορούσε αλλά το κακό παρελθόν δεν τον άφησε να καταφέρει. Τώρα ποιος κακός και ζαβολιάρης έβγαλε τα δικά του άπλυτα στη φόρα … κααακό παιδί !!! χάλασε τη σούπα του Κωστάκη. Ο θάνατος της Ολυμπιακής πάντως έχει ήδη προαναγγελθεί δυστυχώς …!

diib είπε...

Έδειχνε (πσιλο)συμπαθής πριν αναλάβει το ‘επίμαχο’ πόστο. Μετά ‘εκδηλώθηκε’! Το έργο το έχουμε ξαναδεί με την Γιαννάκου πρωταγωνίστρια!!
Ας είναι, απλά μας απογοητεύουν. Αλλιώς δείχνουν πριν, και άλλα ανακαλύπτουμε μετά. Είμαι πεπεισμένος πως πρόκειται για ακόμα μια αποτυχία. Κρίμα.