Πέμπτη, Νοεμβρίου 29, 2007

Μαγγίνα... μακάκα, σε έχουμε για πλάκα!


Αφού απασφάλισε τις συντάξεις όλου του εργαζόμενου λαού, ο κ. Μαγγίνας φρόντισε να εξασφαλίσει την κόρη του στον ΟΤΕ με μια πράξη που δείχνει τη νοοτροπία και την αισθητική. Δεν είναι λαϊκισμός αυτό που θα σας πω ούτε και πρόβλημα ηθικής φυσικά, όταν όλος ο ελληνικός λαός ονειρεύεται να γίνει δημόσιος υπάλληλος για να έχει το κεφάλι του ήσυχο και να πάρει σίγουρη σύνταξη χωρίς να ζοριστεί ποτέ του.

Είναι ένα θέμα αισθητικής. Δηλαδή όταν είσαι ο Γιώργος Παπανδρέου ή ο Κώστας Καραμανλής δεν αφήνεις τα παιδιά σου τα οποία ασφαλώς και δεν στερούνται προσόντων να δουλέψουν στον δημόσιο τομέα της οικονομίας όπου φυσικά με ρουσφέτι διορίζεσαι μαζί με δεκάδες χιλιάδες άλλους που διορίζονται με ρουσφέτι και ασχέτως προσόντων. Δίνεις το καλό παράδειγμα δεν αφήνεις τα παιδιά σου να πληγωθούν και να γίνουν στόχος επιθέσεων και σαν καλός πατέρας φροντίζεις να έχουν τα προσόντα και την προσωπικότητα που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν τίμια και να κερδίσουν το ψωμί τους και το παντεσπάνι τους δουλεύοντας.

Το ίδιο λοιπόν που ισχύει σε κορυφαίο επίπεδο, και για τον Σημίτη που το έκανε και για τον Μητσοτάκη που δεν το κατάφερε παρά εν μέρει, ισχύει και αν είσαι στέλεχος κόμματος από τα πρωτοκλασσάτα, με φιλοδοξίες να γίνεις υπουργός και να ωφελήσεις τον τόπο. Όχι να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητές σου ώστε να σε ζει εσένα και την οικογένειά σου ο φορολογούμενος. Ασφαλώς και τα παιδιά των υπουργών ή των βουλευτών δικαιούνται να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς του δημοσίου και να διεκδικούν με τα προσόντα τους διορισμό αν νομίζουν ότι έτσι θα είναι πιο χρήσιμοι και θα κάνουν καλύτερη καριέρα. Ή αν οι σπουδές τους προϋποθέτουν να δουλεύεις στο δημόσιο, για παράδειγμα αν είσαι πολεοδόμος ή δουλεύεις για τη δημόσια υγεία, την παιδεία κλπ.

Αν όμως μπορείς να βρεις με τα προσόντα σου την ίδια ή καλύτερη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, μάλλον πρέπει να την προτιμήσεις τουλάχιστον όσο ο πατέρας σου είναι υπουργός. Αν είσαι π.χ. δικηγόρος, λογιστής ή δημοσιοσχεσίτης ή γραμματέας, ή δημοσιογράφος, μη μου πείτε ότι δεν μπορείς να βρεις καλύτερη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα!!! Μην τρελαθούμε. Ο κ. Μαγγίνας λοιπόν εκτός από το γεγονός ότι δεν είναι καλά ενημερωμένος για το ασφαλιστικό και οι προθέσεις του οι πολιτικές δεν είναι διαφανείς και έντιμες, δεν λέει δηλαδή τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, στερείται επίσης και πολιτικής αισθητικής. Πολιτικού πολιτισμού με δυο λόγια. Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο ΟΤΕ είναι το μαγαζί για το οποίο έγινε το μεγάλο ρουσφέτι της εθελουσίας, είναι ο οργανισμός που αναστενάζει δεκαετίες από τα ρουσφέτια, όπου λίγοι υπάλληλοι είναι αυτοί που δουλεύουν. Οι άλλοι δουλεύουν τον κόσμο όπως μας δουλεύει και ο κ. Μαγγίνας…
Δημοσίευση σχολίου