Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2007

Βρε μήπως είστε δίδυμα;


Δεν θέλει ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής να δημιουργηθούν από τη Βουλή εξεταστικές επιτροπές για θέματα διαφάνειας, αν και όπως ο ίδιος υπενθύμισε είχε κάνει η ΝΔ ως αντιπολίτευση 13 προτάσεις οι οποίες είχαν όλες απορριφθεί. Μόνο που το επικαλέστηκε όχι για να πεί ότι τότε λέγαμε να γίνουν οι επιτροπές και τώρα λέμε το ίδιο και το δεχόμαστε, αλλά για να πεί – πράγμα σωστό – ότι τότε η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ είχε απορρίψει τις προτάσεις. Άρα είναι υποκριτικό να τις επαναφέρει τώρα εκείνο.

Κρίμα γιατί για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όταν είναι κυβέρνηση είτε το ένα κόμμα είτε το άλλο, δεν θέλει εξεταστικές επιτροπές, ενώ τις προτείνει ΄’όταν είναι στην αντιπολίτευση και επομένως το έχει σίγουρο ότι η πρόταση θα απορριφθεί. Αυτό είναι δυστυχώς το θλιβερό συμπέρασμα.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα της επίσημης ενδοκομματικής εκστρατείας για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ και κατά κάποιον τρόπο, νομίζω ότι θα κάνουν αγγαρεία οι περισσότεροι. Δεν είναι προεκλογικό το κλίμα και το ενδιαφέρον μάλλον θα είναι πολύ μικρότερο σε σύγκριση με το 2004. Αλλά θα είναι ουσιαστικότερο. Γιατί αυτοί που θα πάνε τώρα που το θέμα δεν απασχολεί πιά τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων και δεν είναι το κύριο ή το μοναδικό θέμα στα κανάλια, θα πάνε να ψηφίσουν αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται.

Πάμε τώρα στην καθημερινότητά μας και στην οικονομία όπου επιστρέφει ο εφιάλτης των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων και αυτός είναι ο πληθωρισμός। Στην αγορά εφόσον αυτή δεν επεκτείνεται αλλά συρρικνώνεται, οι μισθοί μένουν καθηλωμένοι για χρόνια, ενώ οι τιμές ανεβαίνουν και σταδιακά οι άνθρωποι εξαθλιώνονται। Από κεί προκύπτει και ο φόβος του εξήντα % του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, οτι αύριο θα ξυπνήσει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Δημοσίευση σχολίου